Monday, September 24, 2012

Borong Tudung

Salam semua...petang semalam hujan tau kat sini...since en.wan ada so memang dh jadi routine dia untuk hantar dan ambil sy dr office...lepas pick up alya kat taska kami tak balik rumah terus. Incik wan baik hati tau semalam..dia belanja sy borong tudung...haha padahal bini dia yg mintak..kehkeh

latest collection :-D

Haha amik kau terus borong 5helai tudung ALYA SARAH...sy sangat suka akan tudung2 yg sy baru beli semalam.. this time sy beli 3 helai lycra neo syria, 1 lycra syria dan 1 lg cotton plain...raya baru ni pun dh beli yg lycra neo syria ngan cotton plain...kali ni beli lg, saja nak tambah koleksi ;) ...kiranya baru 3x sy shopping kat alya sarah. mungkin sy akan jadi pelanggan tetap alya sarah kot lepas ni...hehe...sy borong sampai 5helai  sebab ada special offer kat alya sarah kemaman... untuk members boleh dapat less RM20 setiap helai tudung tapi dengan syarat kene beli min 5pcs la...ok la kan dh jimat RM100...banyak tu

Saya sudah jatuh cinta dengan koleksi lycra neo syria dan lycra syria krn
  1. kalau malas boleh masuk mesin basuh sbb xperlu risau awning dia patah ke rosak ke ape ke..sesuai la dgn sy yg xberapa rajin nk membasuh guna tgn ni...
  2. material dia sejuk dan tebal..memang tebal dr lycra biasa tau..
  3. x nak pakai anak tudung pun tak pe..mmg xnampak pun anak rambut..yg ni mak suka..hehe.. 
cotton plain pun mak suka juga sbb sejuk, tebal...pastu tudung dia jatuh terletak...tak perlu pin2...owh sy sgt suka la...mudah, cepat n simple yg penting lawa..hehe..dan yang paling penting harganya berpatutan..tak terlalu mahal..kira sy mampu la..klo tudung ariani, hajaba mmg sy tak mampu...mahal sgt...

bergaya dgn tudung baru ^_^
ehem...ada gaya model tak??hihi



owh sibuk jer budak kecik ni...konon posing la tu..entah hape2..dah la pakai selipar besar...alya..alya


alya adriana vs alya sarah...hmmm


17 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

Sedapkan nama alya, sama gak ngan product MamAlya...

NoEn said...

@kak tini (umialya) haha...memang sedap kn nama anak kite ;)

Mila@Rimbun said...

terasa mcm nak membeli tudung ler plak hihi.. akak ni tak pernah beli tudung sejak dah bertahun, selalu beli kain tudung jerr.. first n last beli masa mula2 tudung ni ala2 ariani keluar, beli untuk di bedah siasat n tekap pattern hahaha..

ieda said...

hhuu dah lama x borong tudung
akk kalau beli tgk musim...
mood ada duit baru leh layan ;)

NoEn said...

@Mila@Rimbun ahaks...akak dh pandai jahit sendiri...p borong kain tuk wat tudung je ler..hehe

tudung yg sy jahit sendiri ad la 2-3 helai...bz la kak. xsempat nk jahit tudung..hehe padahal malas + tudung yg sy jahit tu xcantik pun...

since harga tudung ni murah n quality kainnya tip top ape salahnya beli...lgpn ade org nk bayarkan..rugi lor klo xbeli...hihi

NoEn said...

@iedasy pn jarang beli tudung...tp sbb offer ni agak lumayan, y not sambar kan...hihi

azizah :) said...

peh..lama kot tak beli tudung.. nampak tudung2 ni berkenan pulak..hehe

Ummu Muhammad said...

noen santekk!! lepas ni mama alya kene try buat jugak brand alya adriana tkpun alya sara tu simpan name adik alya heheeh

IntaNBerliaN said...

a'aa lah.. cantik sungguh tudung nih

SoNice said...

cantik pulak tudung takde awning ni yek..yang penting senang nak basuh..tapi kalau basuh pakai mesin better jgn spin la takut lama2 jd longgar kat dagu..tudung2 sy pakai ni pun kebanyakan jahit sendiri..semua pattern scallop..rasa mcm fesyen dah ketinggalan zaman..eheheh..kain jersey byk lagi tapi seru nak menjahit tudung tu xdtg..kena cari jgk ni tudung takde awning ni..tkar angin pulak..

Suzie said...

Noen ...akak pun baru borong gak tudung.Kat pasar pagi je ...dah lama x pakai tudung awning ni ...malas nak basuh pas tu kemek geram betul.

NoEn said...

@SoNice aah la kan...klo longgar kat bhgn muka dh xbest nk pakai...tp untuk nk jaga life tudung tu better basuh guna tangan..tp sekali skala bila malas menjelma tu ok la...hihi

NoEn said...

@Suzie hehe...pasar pagi punya tudung pun lawa kak..sy ni jarang sgt membeli tudung..sekali berkenan yg jenis ni terus beli la...lgpun offer dia byk, rugi la klo tak beli...hihi

NoEn said...

@azizah :) hehe...sila beli ;)

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe...brilliant idea...sedap jugak kn nama alya sarah..tp ank buah dh ad nama sarah...xleh la nama sama..xbesh..kiki

NoEn said...

@IntaNBerliaN hihi..tq

nAdia said...

Noen tdung ni ko beli online ke kt kedai dia?yg ko pakai tu saiz s ke m?rs nk beli la satu..kalo best bleh borong heheh