Tuesday, September 25, 2012

Mama, Nak Ear Cantik...

Since puasa hari tu lagi alya sibuk mintak nak ear cantik...banyak kali jugak la dia mintak tapi kami yg buat tak tahu...risau sebab dia tu kecik lagi..nantikan tindik sebelah jer, sebelah lg tak sebab nangis...ni gara2 dia tengok chu dia pakai earing la...ialah mama dia xpakai pun earing since dia lahir...sy terpaksa bukak earing sbb dia suka tarik2 telinga time bf...

masa saya lepas miscarriage hari tu ad tukang urut datang mengurut...bila dia tengok tukang urut tu pakai subang, sibuk la dok mintak nak ear cantik...last sekali kami decide nak tindikkan telinga alya...dah dia beria mintak nak ear cantik, y not ikutkan aje kehendak dia kan...sebelum kami balik kemaman, kitorg g la tindik telinga alya kat lazo diamond...kebetulan nk belikan alya necklace dan yg paling best masa tu lazo diamond wat offer..dapat free gift 50% daripada nilai harga barang yg kita beli...maknanya if necklace to harga RM200 kami akan dapat free gift barang berharga RM100..mula2 nak amik cincin untuk sy tapi xde size..sume besar2..so kitorg amik earing sepasang...pastu tindikkan sekali telinga alya...

hoho menangis budak kecik tu..sebelah kanan cantik jer tapi sebelah kiri senget..ye la masa tu dia dh terkejut + sakit..sure la tak mo kene sakit lg...abg lazo tu pun satu tak sabar..tindik jugak sebelah lagi even alya masa tu tgh ronta2 tak mau..hasilnya senget la yg sebelah kiri tu...ktorg tak puas hati suh diorg bukak balik tp diorg xberani la plak..takut alya sakit...balik rumah tu sambil2 pujuk, sy cabut subang tu..kasi sembuh dulu bekas tindik tuk tindik yang baru..then last week kami pegi cucuk sekali lg telinga alya yg sebelah lg tu kat sini...tp kali ni tak nangis lak si alya ni..just ckp mama, sakit...good girl ^_^

ok, dah cantik dh telinga alya ;)
ear alya dh cantik :)

alhamdulillah telinga alya cepat sembuh...dlm masa 3-4 hari dh ok..buat masa ni alya pakai earing tindik ni je sebab earing lazo tu mama pakai...muahaha..since alya ok with this earing, bila2 mama ada duit lebih, mama belikan earing baru tuk alya ye...hehe..suka sangat dia bila ear dia cantik


i'm happy when you are happy my dear 

17 ::ThoughT(s):: :

mama irfan said...

cantik ^_^

Suzie said...

Akak mmg x de earrings. Anak2 pun x minta pla. Lubang pun dah tersumbat. Hehehe. Cantik aliya pkai subang.

aLiz@hsain said...

Nak gak pakaikan zahrah anting2..tapi tak berani nak anta tindik..takut..huhu.zahrah nk ear cantik mcm kak alya jugak ;-)

NoEn said...

@mama irfan tq ;)

NoEn said...

@Suzie sy xpakai subang 2thn lebih kak...nasib baik lubang xtertutup lg..dpt la merasa subang baru...ekeke

NoEn said...

@aLiz@hsain hihi...tunggu la zahrah besar sket...kalau tak krn alya yg mintak aku tak hantar tindik pun...takut dia sakit jer..tp dia yg beria mintak..huhu

syiela said...

cantik... mesti selalu ke cermin suluh2 ear dia tu ^_^

NoEn said...

@syiela hihi...memang pun..pastu bila dia tgk mama dia punya earing mesti dia cakap ear alya pun cantik jugak...hihi

MamaDaniel said...

hehe.. cantik ear alya.. ear auntie pun tak cantik tau... hehe..

kawan2 saya cerita, kalau tindik budak2, selalu kedai akan buat dua2 belah serentak..sbb nangis sekali jer.. :)

kak tini (umialya) said...

cantik..

Ummu Muhammad said...

ear santek ;) ni pndai brgaye t?budk puan selalu pndai santek2 ;)

NoEn said...

@kak tini (umialya) tq..alya akak dh tindik ke belum?

NoEn said...

@Ummu Muhammad haha...jangan bergaya lebih dr mama sudah..kehkeh

NoEn said...

@MamaDaniel owh buat 2-2 serentak eh? maknanya kene ad 2 org tukang tindik la yer

MamaDaniel said...

Noen.. aah. memang ada 2 tukang tindik.. hehe.. :D

IntaNBerliaN said...

alisha pun mcm senget gak tindik.. xsama.. tp xperasan sgtlah kan...

NoEn said...

@IntaNBerliaN
sebab obvious sgt la ktorg decide nk cucuk balik
nnti xcantik
huhu