Saturday, September 15, 2012

Outch!!!! Sakitnya...

Semalam adalah hari yang sangat best for me and alya...for the 1st time after solat subuh me and alya golek2 and sambung tidur till 1130am...ha..ha..ha...dah lama rasanya tak tidur after subuh...in fact both of us terjaga awal..around 5am mcm tu...kami borak2 and sembang2, alya main2 with her bebears sampai ke subuh...after mama solat subuh, mama ajak alya sambung tidur...kebetulan cuaca pun mendung...sedar2 jer dh pukul 1130 pg...alya pun xpernah bangun dari tidur selewat ini..budak kecik tu biasa bangun awal...and biasanya dia xkan tidur balik lepas bangun...maybe semalam syok sangat kot golek2 ngan mama tanpa sebarang gangguan...hihi...

semalam baba alya balik awal...yup dia naik bas pagi...petang tu dia call cakap dia dh kat cherating...ceh konon nak buat surprised kat kami tapi mana jadi kan sbb call suh p amik dia kat center point..klo nk buat surprised patutnya sedar2 dah terpacak depan pintu rumah...itu baru betul surprised kan...ape la baba ni...hihi...

petang tu alya keluar main kat depan umah dengan baba...seperti biasa if hari jumaat xde kakak or abg yg main sama sebab biasanya diorg akan pergi jalan2 ngan family masing2...so alya xde kawan and main sorang2 sambil diperhatikan oleh baba...tiba2 mama dengar budak menangis bagai nak rak...aish kenapa plak kan budak kecik ni...huhu...rupa2 nya dia jatuh cium jalan masa dok lari2 sorang diri..

geram sungguh orang suruh buka mata dia p sepetkan lg mata dia tu

dah kurang cantik dah anak mama ni...huhu

kesian...harap tak berparut la

ini gambar yang di'capture' pagi tadi masa on the way hantar mama pergi kerja...payah benar nak amik gambar dia sekarang...xreti nak duduk diam...lepas jer jatuh semalam terus sapu ubat luka...xkeluar darah banyak pun cuma calar sikit jer...tp dia sibuk cakap darah kat muka dia...lepas letak ubat luka terus tertidur budak kecik ni...sedih plak tengok dia tidur dalam kesakitan...huhu...itu la lasak lagi...berlari macam jaguh lumba lari..tak ingat dia tu kecik lagi...huhu


kat office hari ni hanya mama and bos sahaja yang bekerja...yang lain off...bosannya xde orang



9 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

akak fobia lihat budak2 tersungkur slps gigi alya patah semasa bermain2 raya thn lepas

Ummi Iman said...

Askm mama Alya,

Dah sihat ke? Kesian Alya.. Lain kali kena hati2 ya Alya...

NoEn said...

@kak tini (umialya) itu la kak...nasib baik sikit aje jatuhnya...baba dia risau takut gigi anak dara dia patah...

NoEn said...

@Ummi Iman Alhamdulillah dh sihat

itu la UI, alya ni bukan reti nk dok diam pun...

QasehnyaRania said...

tak pe sikit je tu...tu la konon2 mcm jaguh kan... tetap comey,mama jgn riso yer =)

NoEn said...

@QasehnyaRania itu la...risau takut ggnya patah jer...takat luka sket2 tu tak pe lagi...alah kat lutut tu dh penuh ngan parut dh pun...lasak sangat budak kecik ni...

Ummu Muhammad said...

cantek lagilah mama..

p/s: suke betul tgk kulit die putih merah..pink je bibir tuh

NoEn said...

@Ummu Muhammad hihi...cantik ke...dia sibuk tanya ma, sape buat alya ni ma? sambil tunjuk kat muka dia..huhu

Ummu Muhammad said...

hahah jalan raye buat alya ;P