Wednesday, October 17, 2012

Alya's Drawing Books

Nampaknya ada yang tertarik dengan buku alya kat entry alya tekun berkarya. Ibu Alisha, IntanBerlian ada tanya pasal buku alya tu...so i am here willing to share with all of u la kan..kot2 ada lagi yang nak tahu pasal buku tu..hehe..boleh belikan tuk anak2 kecil practice menulis/melukis.



ini la rupa buku tu..ada banyak series, tp hari tu kami beli 2 jer dulu untuk alya..123 tracing and writing and drawing practice.



inside the books...tengok la hasil dak kecik tu...kira boleh dah la kan dia ikut dot line kat dalam buku tu...mula2 dia conteng2 jer buku tu tapi lama2 dia dh boleh ikut dot line walaupun senget benget dan kadang2 xthu apa yang dia draw (>_<)



belakang buku...erasable for rewriting...boleh la tu ajar anak kita menuliskan...practices make perfect 



 harganya...tak mahal pun.. RM5.90 jer satu..owh lupa nak bgtau buku ni kat popular ada..kat kedai buku lain pun sure ada jugak kn..sape2 yang ada popular card sure dapat less lg kn




Next target nak belikan alya leapfrog lak..terpengaruh dengan k.nur la ni..hehe




18 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

tq info noen..popular dekt je ni hehe

IdA *SetulusKASIHummi* said...

salam singgah...best jugak nie kalo dpt bli untuk anak2...dorang pun mmg suka dok menulis/conteng2 kan..

nur said...

Akak pun belikan buku2 mcm ni jugak utk anak-anak. Jimat kertas sebab tak perlu nak beli selalu...

Tak rugi beli buku utk anak-anak, utk masa depan mereka jugak, Kat UK mmg banyak educational toys, sekrang saya duduk survey nak beli buku yang boleh guna air pulak, refill pakai air jer untuk anak-anak umur danish melukis :)

Hehehe, bertuah Alya kalau dapat leapfrog junior :)

wantie said...

hmm.. dulu masa Amirul tak beli pun buku mcm ni. beli buku jenis lain. mcm mcm buku kami beli.

last umur 5-6 tahun dah boleh baca.
betul kata kamu" Practise Make Perfect"

Nurul Huda said...

Hehehe aliyah ada buku ni gak! Aku beli dekat tesco je aritu hihi.. Tapi skg dia belum tulis2 lagi, dia guna tampal stiker dia yg belambak huhu..

NoEn said...

@Ummu Muhammad u r welcome..boleh belikan untuk muhammad

NoEn said...

@IdA *SetulusKASIHummi*
hehe..sila la beli satu untuk anak

NoEn said...

@nur
betul tu kak
jimat xperlu beli byk2 buku
and lg satu sy tgk alya enjoy lepas tulis dia erase than tulis lg sampai dia boring

NoEn said...

@wantie
kami pun, beli macam2 buku untuk alya
tp yang ni untuk tulis2
yg lain tu tuk ajar dia kenal2 huruf n gambar ;)

NoEn said...

@Nurul Huda
tesco ad jugak yer..kat sini xde tesco..haha

sticker ape la yg aliyah ade tu...
ajar la dia conteng kat buku tu nnti lama2 dia pandai ngan sendiri tuk tulis..hehe
ko kan lect, sure byk w/board marker..

syiela said...

murah je.. hehehhe tunggu kembar bear skit nanti boleh beli kat dorang :)

IntaNBerliaN said...

saya berkenan dgn buku ni sbb blh padam2 hihii... alisha mmg dah byk buku tp yang jenis biasa tu.. xleh nak padam2 cam gini.. dah ala2 white board pulak.. hehhe....

Kalua sempat + tak bersalin lagi, nak carilah jugak... tp kalu dah bersalin, tunggu lps hbs pantanglah jwbnya.. hihi

thanks ek kak kongsi pasal ni :-)

QasehnyaRania said...

Menarik..
Boleh la utk ank2 blaja kn kak..

NoEn said...

@syiela
aha..murah je
boleh belikan kembar sorang satu

NoEn said...

@IntaNBerliaN
u r welcome
boleh la belikan 1 untuk alisha

NoEn said...

@QasehnyaRania
insyaAllah

Nurul Huda said...

Hai blogger ni.. Penat je aku type pjg2 pastu error pulak.. Aku type td ckp aku dah bagi aliyah tulis2 dah buku tu, adalah dia nak cuba ikut line tu hehe :p Tapi aku bagi dia tulis pakai ikea nye marker, senang sket nak cuci tgn compared to whiteboard marker.. Pastu ada byk color, red yellow green orange blue pink. Ko nak kirim aku belikan tak? Bila2 aku gi ikea nanti, boleh aku tlg belikan :)

P.S. takut blogger error lagi, copy dulu komen aku ni haha.

NoEn said...

@Nurul Huda
HAHA....
kesian ko
owh menarik ni
nnti ko belikan la eh
nk tunggu aku p beli xtahu bila
tp 2/11 ni aku nk g kL lg
tp xthu sempat ke tak nk g ikea
office laki aku buat family day

ps: aku pn nk copy jugak la takut error..haha