Monday, October 22, 2012

Angin Oh Angin...

Since 2-3 hari ni perut saya sangat tak selesa...rasa macam kembung semacam jer..klo tengok perut pun macam buncit dah perut sy tu...1st day tu siap rasa nk demam tau..semuanya gara2 angin dalam perut...nak makan tak berselera sbb rasa perut penuh..rasa mcm nak muntah balik...officemate siap usik takkan nak dapat adik lagi..cepatnya...haha..diorg ni kn ade2 aje kan 

pic source: google

so malam tadi pergi la klinik..tanya ape kata doc...doc cakap memang banyak angin pun dalam perut tu..doc cakap lebih kurang macam angin medu...katanya mngkin side effect dr sy muntah teruk masa pregnant hari tu...entahla..sy ckp mcm xlogic jer..tp doc ckp logic jer...hmmm ape2 je la kan doc...mana2 makanan yang berangin yang doc sebut spt kekacang, betik, sy mmg tak mkn lagi lepas gugur hari tu...

yang pelik sebelum ni sy xpernah pun gastrik ke ape..tetiba jer ade angin..doc bagi saya 2 ubat angin ni..harap2 lepas ni hilang la angin2 tu ya..sangat tak selesa tau..rasa badan lemah jer..nak buat kerja pun x bersemangat

ubat untuk seminggu

nak tahu pasal angin medu boleh baca kat SINI

Any petua untuk hilangkan angin ni???please....


22 ::ThoughT(s):: :

Cik Zaniff said...

tag !

http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

:)

Nur farahiza said...

semoga cepat sembuh kak ::)

mint said...

Pakai PB..confirm lepas pakai asyik buang angin jer..dulu aku gastrik and angin truk,alhamdulillah dah ok..if nak free trial message aku okay..012-3628502, take care..=)

nur said...

Akak pun selalu kena angin mcm ni... Irfan sentuh sikit jer kat belakang dah sendawa... Irfan siap kata, "byknya angin dalam badan ummi"... huhuhu, mmg seksa nak keluarkan angin2 tu... akak pun takde petua nak hilangkan angin, cuma perlu elakkan makan makanan yang berangin. mcm akak, allergik dgn susu, tapi minum juga bila teringin :)

umialya said...

ok blum??

Cikgu Ma said...

harap akak baik2 jerr...

IdA *SetulusKASIHummi* said...

moga cepat2 pergi laa angin2 itu yea...

Yana Aina said...

moga cpt sembuh .... tak suka mkn ubat angin tue ... berangin jerk tekak. heheh

Mieya Atiera said...

Pernah kena. Tapi Mieya selalu lumur minyak panas je kat perut tu.

syiela said...

tak pernah kena.. harapnya cepat lega la ye...

Kesuma Angsana said...

take care ye

PinkUmmi said...

bila perut masuk angin memg sakitkan...

NoEn said...

@Nur farahiza
TQ

NoEn said...

@nur
sy xthu knp kak
tiba2 jer..sy xde mkn bukan2 lg..kira masih pantang lg la bab2 makann ni
huhu

NoEn said...

@umialya
belum kak

NoEn said...

@Cikgu Ma
TQ

NoEn said...

@IdA *SetulusKASIHummi*
betul tu
cepat2 la pergi jauh2..huhu

NoEn said...

@Yana Aina
tq
tp ubat angin akak ni xberangin pun...hehe

NoEn said...

@Mieya Atiera
minyak panas xjalan dik
lega kejap jer

NoEn said...

@syiela
TQ

NoEn said...

@Kesuma Angsana
TQ

NoEn said...

@PinkUmmi
sakit tu xsangat kak
tapi xselesa
satu bdan rasa xselesa