Saturday, October 20, 2012

Bila Ear Cantik Alya Sakit

Ini cerita hari khamis lepas...sekembali dari rumah selepas kerja and ambil alya kat school, mcm biasa sy ngan alya akan rehat / golek2 depan tv kejap lepaskan rindu sebelum alya keluar bermain kat depan rumah dengan anak2 jiran...and as usual sy akan belek2 telinga alya yang sebelah kiri tu since yang tu xsepenuhnya sembuh lagi...ye la dh 2x cucuk kat telinga sama kn...

1st earing alya pakai...subang masa tindik (sebelah kanan)

actually sy sedar telinga sebelah kiri alya tak sembuh lagi masa kat kL haritu...ingat kan dah sembuh sebab hari2 saya belek telinga dia nan satu tu..tapi masa g KL hari tu sy alpa...xletak ubat, xbelek2 tengok pun...sedar2 dah bengkak and macam ada nanah sket..so ape lagi sy bukak terus subang dia yang lama tu...nak tukar dengan subang cincin tu tp alya tak mau...sakit katanya..menagis2 dia tak mau..sy buat masa dia tgh tidur pun dia boleh jaga (O_O)...so saya pakaikan subang yang sy tengah pakai masa tu..

subang kedua alya pakai
subang free dari lazo diamond

ingatkan dah ok sebab hari2 saya belek, sy letak ubat...nampak mcm dh nk sembuh..tp petang khamis tu sy nampak subang tu dh jd merah...berdarah dan bengkak...so sy pun terus bukak n picit2 sket..mmg berdarah la..cakap ngan alya kita tukar subang ya? mama tukar yang baru..nnti ear alya cepat sembuh n lagi cantik. alhamdulillah semalam alya kasi tukar subang tu..so sy tukar subang herritage sy ni..subang ni dh lama sy pakai tp since dapat alya sy bukak sebab dia suka tarik2 telinga masa breastfeed (T_T)


setakat hari ni alhamdulillah dh ok telinga dia..merah + bengkak dh hilang...cuma kalau kita picit2 tu ada la lg kuar air bisa tu..alya pun bagus setiap kali lepas mandi mesti suruh mama letak ubat kat ear dia...harap lepas 2-3 hari nanti sembuh sepenuhnya la kn


hari ni asyik trick jer kat office ni...sakit mata mengadap PC dalam gelap



8 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

siannya alya, harap2 cepat baik ya..

Mimie Najib said...

gud girl la alya ni..boleh than sakit kan.. :)

NoEn said...

@kak tini (umialya)
alhamdulillah
bertambah baik

NoEn said...

@Mimie Najib
aah
tahan sakit betul dia ni
dia just cakap mama sakit
xde nangis ke ape ke

syiela said...

aduh merah sampai camtu sekali...kesian alya.. moga cepat sembuh ye

NoEn said...

@syiela
tq..amin

IntaNBerliaN said...

alahaiii merahnya... sy phm camne sbb alisha pun camtu gak sblm ni... merah + bernananh...

NoEn said...

@IntaNBerliaN
kan
tp alhamdulillah dh nk sembuh dah