Monday, October 29, 2012

Cerita di Aidil Adha

Alhamdulillah kami selamat kembali dan saya telah pun kerja hari ni...baba alya xkerja lagi...ponteng!!!(mode dengki)...muahaha...last khamis lepas kerja kami terus balik ke kg...sampai kat petronas Bukit Besi alya muntah (alya demam)...pada asalnya kami berhenti nak beli roti..tapi sampai2 jer alya muntah...nasib baik sempat keluarkan dia..kalo tak habesla kereta kene muntah alya...huhu...jalan pulak ya ampun mmg jem sangat...dan saya sangat sakit hati dengan mereka yang potong QUE. sangat SELFISH!!! kami sampai rumah lebih kurang jam 1130mlm...

 Tiap2 tahun sama saja routine kami di pagi raya...pagi2 kelam kabut dengan anak2 sedara ku yang ramai itu...termasuk la kalut dengan si kecik ni...Lepas solat sunat aidil-adha, kami semua balik rumah sebab ayah + abang sulung korban...tp lama jugak menunggu sebab tukang sembelih kene sembelih lembu kat tempat lain dulu...

So excited tengok moooo... >.<

tahun ni lembu yang menjadi korban adalah lembu pakcik Lah (my uncle yg stay kat KB)... Lembu tu dia xbela sendiri pun, upah orang kg bela...cerita lucunya pakcik lah xtahu pun dia korban...huhu...sabar je lah..maklumat sampai separuh jalan jer...punya la ktorg tunggu dia datang sini...nasib baik dia dh on the way datang sini (mmg itu pun rutin dia setiap kali raya, balik rumah kakak dia ni lepas solat sunat raya)


mcm biasa la kalau raya haji memang akan sentiasa makan daging..dari pagi sampai petang, petang ke malam, malam ke pagi, pagi ke malam...daging goreng, gulai daging, daging singgang, daging sup..sampaikan bila tengok daging tu rasa macam alahai, daging lagi...

Since saya tak amik cuti tambahan, malam tadi kami bertolak balik sini..plan asalnya nak balik sini sebelum asar, tapi disebabkan ade org nak belanja makan nasi ayam hainan, kami sanggup cancel plan kami, termasuk la my 2nd big bro yang nak balik selayang itu...hehe...pergi KB semata2 makan nasi ayam jer...lepas makan terus balik...makan xsampai 30min pun, masa kat atas jalan lg banyak kot...xpe la kan sekali sekala...muahaha

left: xsempat snap pic sebelum sbb lapar sangat..selepas pun jadi la kan
right: my eldest bro with her wife n si kembar yang mengada

 Kami bertolak balik kemaman around 9pm...jalan boleh tahan juga la jem nya...kami safely arrived at our home sweet home at 2.30am...on the way balik tu berlaku kemalangan kecil..kene langgar dari arah belakang...Alhamdulillah kami tak ape2..cuma bumper keter yang cedera..pemandu kereta tu mengantuk and terlelap...nasib baik dia mengaku kesalahan dia..beria dia minta maaf...kereta dia agak teruk juga...Apapun sy syukur sangat kami dan mereka tak apa2...

bertambah buruk bumper kereta ku yang sedia buruk itu...huhu


My elder bro yg nak balik selayang, dia bertolak dari kg pukul 5 lebih, sampai selayang kul 3.35pagi...sure dia kenyang makan jem kan...huhu


17 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

penatkan!!

ieda said...

seronoknyaaa ada xtvt korban macam nie .. meriahh .. dgn tulang dan daging .. konperm letih kan ;)

adoiii macam mana leh jadi macam tuu tuuuu ! ..

Nur farahiza said...

nasib baik aka tade pape kak , mmg jam erk , nasib tak balik kampung , hehehe

Mieya Atiera said...

Sama aje Mieya dengan anak sis tu. Muntah jugak. haha nasib2

MMBIS said...

slm, abg... sy dah bankin kan ganti rugi dalam cimb, mf terlambat dan balance tu duit raya tok adik alya.. trima kasih. kereta dah ok? kreta sy dah msuk bengkel pg smpai pkul 7 ptg td. alhamdulillah kawan kedai tu siapkn jugak sbb nk pakai...apa2 cntat ye bang... =)

fiqkbe said...

alolo cian nyer bumper keta dh comot..

NoEn said...

@umialya
sangat penat kak

NoEn said...

@ieda
huhu...xthu nk ckp mcm mana leh jd camtu

NoEn said...

@Nur farahiza
alhamdulillah

NoEn said...

@Mieya Atiera
xsihat juga ke?
musim kot
moga miya cepat sembuh k

NoEn said...

@MMBIS
tq en.sulaimi...
siap bg duit raya tuk alya tu...
kete alhamdulillah dah ok

NoEn said...

@fiqkbe
hehe..dh tak comot dah..dh ganti yg baru ;)

syiela said...

bestkan ramai2 camni

nasib semuanya selamat

NoEn said...

@syiela
aah...time ramai2 camni sangat seronok

Kesuma Angsana said...

he he pjg ceritanyer!

Ummu Muhammad said...

alyaaaaaa makcik busy tahap supersaya..naek cuti..keje terpikul dibahuku..cuti da lamekan hehe..

p/s: berkilat bumper baru..balik ganu jugak korban baru2 ni..tgk mesra mall teringat noen hehe

NoEn said...

@Ummu Muhammad
itu la...alya pn rindu mok cik