Wednesday, October 10, 2012

Pengganti yang Lama

Alhamdulillah rasa terkilan saya telah ditebus...TQ to my dear hubby sebab belikan mama camera baru...ikutkan en. suami tak kasi beli lagi camera tu...tapi sy insist nak jugak camera baru tuk gantikan yang rosak hari tu...so dia ikutkan aje permintaan bini dia ni...huhu

kami beli camera yang biasa2 jer..sy masih stick dengan nikon. kiranya buat masa ni ini jelah camera yang kami afford. xpe la janji ada camera kan...sbb utama kenapa sy insist jugak nak camera baru adalah untuk menebus balik camera lama yang rosak tu...yang keduanya adalah sebab i need the camera..rasa mcm tak sempurna gitu bila amik gambar guna phone...huhu..mengada kan

camera yang baru ni lebih kurang jer dengan camera lama..cuma yang ni update la sket dr yang lama tu.. kalau yang dulu S4000 tapi yang baru ni S4300...ade la beza sket dia punya features and specs...apa pun alhamdulillah seperti yang kawan2 komen, camera lama rosak sebab ada rezeki untuk dapat camera baru...hehe

 rupa camera baru saya yang tak seberapa...en. hubby pilih warna purple

front view
pict: ihsan google


back /skrin view
pict: ihsan google


TQ baba...mama janji akan jaga camera ni elok2..insyaAllah ;)



14 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

cantikkan..

NoEn said...

@kak tini (umialya)
cun sket dr yang lama dan lebih ringan dr yang lama

fifie said...

Dah lama tak beli kamera baru, berkenan dengan canon 1 ke nikon 1 eh yang color pink tu, tapi mahal nya.

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahhhhhh...dah ade pengganti..Cmera cik blom ade pengganti lagi..huaaaaaaa T.T

Suzie said...

Akak pula camera akak semua olympus...tak tahu kenapa tapi kalau beli mesti beli olympus...hehehe comel tu ...

NoEn said...

@fifie
akak punya murah jer...hihi

NoEn said...

@cik azLyzah⊙.☉
sila la ganti cepat...hehe

NoEn said...

@Suzie
sy rasa sebab camera akak yg 1st tu olympus..so akak dh selesa ngan olympus..
cam saya camera 1st sy nikon, so nk nikon jugak..huhu

Mila@Rimbun said...

akak dari dulu nak beli camera, tp sampai ni tak jugak beli... kengkonon nak cari water proof hihi..

NoEn said...

@Mila@Rimbun
sy malas nak tunggu lama2 kak..klo nak beli yg water proof bagai tu mahal sket...budget tak cukup, malas nk kumpul duit lg..beli jer mana yg mampu..hehe

IntaNBerliaN said...

wah.. dah dpt yg baru yer.. bestnya... :-)

NoEn said...

@IntaNBerliaN
hehe..alhamdulillah..rezeki camera baru ;)

Ummu Muhammad said...

saye nk ipad tpi sye tk suke nnti nk kene gado dgn muhammad.takpe sye gune amere hp je hehee

p/s: tetibe je

NoEn said...

@Ummu Muhammad
memang tetiba jer..haha
yang ni pun asyik gado ngan alya jer
selalu berebut ngan dia
camera/tepon
budak zaman sekarang kecik2 dh tahu nk pakai camera/phone...huhu