Wednesday, October 24, 2012

Puteri Mama Demam

Petang semalam around 4pm++ teacher alya sms dan inform kat saya yang alya demam...alahai...demam la pulak anak mama ni...pagi tu ok je..since dah pukul 4 lebih, saya minta tolong cikgu alya lapkan badan alya dengan kain lembab untuk cool down temperature badan alya...and masa amik alya kat taska tu badan alya dah suam2 kuku...alhamdulillah

naik kereta jer alya cakap sakit perut...biasanya kalau dia cakap sakit perut means that dia nak muntah...i asked alya, nak muntah ke? tapi alya kata tak..so saya terus drive balik rumah...on the way balik tu (dah dekat nak sampai dh pun) alya told me again that dia nak muntah...xsempat berhenti dia dh muntah...nasib baik dia muntah kat car seat..klo tak jenuh la saya nak membasuh tempat kene muntah dia tu

erk...sila jangan geli ya tengok gambar ni

alya sibuk tolong mama basuhkan car seat dia yang dirty tu


lepas cuci car seat alya nak basuh kereta pulak ye...alahai anak mama ni even demam tetap rajin...mama biarkan aje dia main air..biar badan dia sejuk sikit


lama juga la alya main air...dh puas dia main air baru panggil mama suruh mandikan dia...even dia demam, malam tu dia aktif macam biasa..lompat sana, lompat sini, ajak mama main dengan dia...suhu badan dia dah tak panas dh malam td cuma dekat2 nak subuh tu badan dia panas balik...


bangun2 tidur terus amik buku dia...huhu..walaupun demam anak mama tetap rajin baca buku...bagus kn..harap2 demam alya dah ok la kan...sebab dah pesan kat cikgu dia kalau alya demam msg sy...sampai saat ini cikgu dia tak de msg lagi, maknanya alya ok la tu kan


alya demam rindu kat baba kot (-_-')


16 ::ThoughT(s):: :

Ratu Hatiku said...

Semoga cepat sembuh. Skg memang musim demam kan..anak saya pun demam..

umialya said...

dah nak raya ni, alya lak demam.. mg cepat sembuh ya..

PinkUmmi said...

sian anak dara demam....

Kesuma Angsana said...

ala siannyer, get well soon yek

nur said...

Alhamdulillah, harapnya Alya dah ok hari ni... rajin Alya tolong mama...

Bukan main melekat lagi Alya dgn buku tag tu :)

aTieYusof Family said...

moga cepat sembuh ye :)

Nur Razlinda said...

semoga alya cepat sembuh ya.
rajin mkn ubat ye :)

mama aryan said...

salam ukhwah noen..terima kasih follow akak ye

NoEn said...

@Ratu Hatiku
tq...demam dh ok cuma batuk
jangan la demam balik
dh la nk balik kg ni

NoEn said...

@umialya
TQ kak

NoEn said...

@PinkUmmi
huhu... :(

NoEn said...

@Kesuma Angsana
TQ

NoEn said...

@nur
kalau main air dia mmg terlebih rajin

alhamdulillah kak..alya suka sangat buku tu...memang dia enjoy sangat..nk tdo bc buku, bangun tdo terus tanya mana bebear dia..huhu

hubby pun dok tanya bila nk beli lg book set dia tu...hubby pun suka tgk alya excited belajar...hehe

NoEn said...

@aTieYusof Family
TQ

NoEn said...

@Nur Razlinda
TQ...insyaAllah

Nur farahiza said...

semangat alya nak mandi main , kire dye aktif la jugak , semoga alya ceoat sembuh ye kak