Monday, October 1, 2012

Saya Sangat Terkilan

Entry ini adalah luahan rasa saya...huhu...saya sangat terkilan...terkilan sebab camera saya rosak...huhu...sangat terkilan sebab camera tu present drpd my dear hubby sempena birthday saya tahun lepas...sangat terkilan sebab baru jer pakai setahun lebih :'(

alkisahnya camera tu jatuh pagi tadi...masa jatuh tu camera tengah on menyebabkan lens xboleh tutup...huhu..mungkin bukan rezeki kami tapi sedikit sebanyak kerosakan camera itu merosakkan mood sy hari ni...huhu..petang nanti nak g tanya kedai mahal ke tak if nk repair camera tu...klo berbaloi, repair la..klo tak jawabnya kene beli yang baru la...tapi tak sama tau..yang tu baba alya yang belikan...hukhuk

ok sekian luahan hati saya :'(


kalau bukan rezeki kita, sekelip mata je Allah tarik balik...mama alya, sila muhasabah diri ok


20 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

biasanya tak berbaloi nak baiki, lebih mahal dari harga asal

NoEn said...

@kak tini (umialya) ala kak...
terkilannya saya..
sedihnya..
tapi memang pun semua org ckp macam tu...

Suzie said...

Noen beli la yg update lagi. Hehehe. Camera klau jatuh mmg selalunya rosak.

Mila@Rimbun said...

anggaplah rezeki dapat camera baru.. akak ni dari dulu berangan nak beli camera, tp tak jugak beli lg. now pakai tablet jer.. henphone pun dah kekadang ok, kekadang tak

NoEn said...

@Suzie
hehe yang update lg yer
dah survey dah kak...ade la yg berkenan..nikon jugak tp hubby ckp klo nk beli baru beli canon...klo canon lambat lg la sbb yg sy berkenan tu mahei harganya

NoEn said...

@Mila@Rimbun
haha rezeki camera baru ye kak mila...
itu la hubby pun suh guna camera phone buat sementara waktu ni..
tp xpuas la..
w/pun camera phone tu dh ok sangat tp bila dh biasa guna camera rasa mcm xpuas...mengada kan

IntaNBerliaN said...

siannya.. kalu sy pun sy sedih n xda mood.... dah susah nak ambik gambar lkan.. hubby yg bg lak kan..

Iwan said...

Tunggu bonussss....

Nor Salmi said...

Sudah semestinya terkilan sgt andai pemberian insan tersayang rosak.. Andai tak blh dibaiki lagi, anggaplah rezeki setakat itu je.. Insyaallah, mgkn akan dpt yg lebih baik kot..

fifie said...

Nanti suruh baba Alya belikan yang baru, hehe.

Datang dari segment sama tapi komen dekat sini. takpe kan.Follower ke 173

http://fifiesazuki.blogspot.com/2012/09/segmen-tangkap-follower-sebanyak-mungkin.html

nur said...

Saya boleh faham perasaan tu.... saya pun baru jer hilang kamera bulan lepas.... mmg sedih sgt, habis semua pic masa kami posing kat legoland :(

Umur kamera tu pun baru setahun lebih jugak...

Mmg pujuk hati sendiri, ada hikmah la di sebalik kehilangan tu... pujuk hati utk redha aje la....

Sgt setuju dgn nota mama tu :)

ieda said...

aduhh dikk siannyee
yelah sayang kan , nak2 pemberian hubby .. ada hikmahnya , boleh beli baru lah dikk
mgkin dah sampai masanya ..

NoEn said...

@IntaNBerliaN itu la..sgt sedih sbb tu hubby yg hadiahkan...camera tu pn baru lg

NoEn said...

@Iwan
ala...bonus lambat lg lor...kehkeh
ke bila gomen dpt 2nd bonus?

NoEn said...

@Nor Salmi itu la...redha je lah..

NoEn said...

@fifie
hehe...dia ckp dia akn belikan tapi tak tahu bila...

NoEn said...

@nur
alahai itu lg sedih sbb semua pic pn hilang...

pasti ada hikmah kan

NoEn said...

@ieda
beli baru ye kak...
hmm mungkin kot sbb semalam tanya kedai cost untuk repair lebih kurang sama yg baru

QasehnyaRania said...

jgn sedey2 yer..mna tau nk dpat yg lg baikkan ;)

NoEn said...

@QasehnyaRania
huhu...ya mungkin..sape tahu kn ;)