Thursday, October 4, 2012

The Madison Dress for Little Princess

Mama alya nekad...even orang cakap nak menjahit tunggu la atleast lepas habis pantang(44 days) tapi ku nekadkan juga untuk menjahit baju princess saya si alya tu even masih dlm pantang..erk pantang ke?haha...tak boleh tahan...cuba menjahit the most easiest dress tapi dengan syarat, dress tu harus la dress yang saya tak pernah jahit sebelum ni...hehe...ini la hasil rempitan mama alya awal pagi tadi...actually dah lama dah pin pattern ni kat pinterest...tunggu jahit jer ;)


A simple a-line dress but it turns unique and lovely with the big bow... i used tutorial from here to sew this dress...pattern buat sendiri jerk..main fabric for this dress is US Designer Cotton from Riley Blake Designs "Sunny Happy Skies". Banyak2 DC yang saya beli baru guna 4..selebihnya wat tukun...muahaha..untuk bow pulak sy guna Yuki plain japanese cotton...

kita zoom it

Dress ni dijahit sempena majlis convocation chu alya on this monday. Petang nanti kitorg akan gerak ke KL...oh ya baba alya dah balik sini malam tadi untuk amik kami kat sini...esok dia kerja so kene gerak awal la..balik kerja nnti terus gerak (mintak keje half day ngan bos)...pergi kL awal2 sebab sabtu nanti kami adik beradik plan nak jalan2 ke melaka then tidur kat PD...

Pagi tadi tunjuk kat alya baju baru dia...dia cakap cantik...hoho...kembang mama dia kejap kene puji dek anak ;)... tak sabar nak tengok alya pakai dress ni...paling happy bila tengok anak pakai baju yang kita jahit sendiri


Banyak project dress alya in queue...



32 ::ThoughT(s):: :

Yaati Nor said...

kak reben tu letak kat baju jahit guna tangan ke?

cik azLyzah⊙.☉ said...

Memang cantek..Cik pon nak belaja jahit gaun.Asyik jhit bju kurung je..bowink dah ;DD
btw cik dah FOLLOW awak dear..jgn lupe follow balik tau^^

http://azlyiejah.blogspot.com/

IntaNBerliaN said...

KAK, SERIUS CANTIK YANG AMAT!! RIBEN TU YG MAHAI TU :-)

fifie said...

Bigbow mengingatkan saya tentang peplum dress yang fie tempah. hiks. Dah macam baju budak.

Suzie said...

heheheh x pantang ye.Comel baju alya.Tapi x ada anak comel-comel dah

QasehnyaRania said...

cantiknya..bergaya la alya nanti;)

MamaDaniel said...

Waaa.. bergaya la cik Alya kita..dengan dress barunya.. nanti jgn lupa tayang gambar model itu menggayakan dress ini... cantik design fabric ni.. kalau makcik pun sayang nak guna.. wakakakaka...

Mieya Atiera said...

Cantiknya.

ziraziz said...

..serius mmg cantek..lg cantik kalau alya pkai nnt :)..

pnh cuba jht dress, tp smpai skrg msh x siap2..ha3..

NoEn said...

@Yaati Nor aah jahit tangan tp sy jahit tempat yg fold tu je

NoEn said...

@cik azLyzah⊙.☉ hehe...belajar la..sy belajar jahit gaun ni pun lepas dapat alya ;)

NoEn said...

@IntaNBerliaN aah betul...sy pn kenan part riben

NoEn said...

@fifie
hihi...mane ade mcm budak2...org dewasa cantik pe pakai peplum...ni niat nk buat jugak satu peplum dress tuk alya

NoEn said...

@Suzie
pantang kak...cuma langgar sket jer...hehe

NoEn said...

@QasehnyaRania
hihi...bergaya la sangat kan

NoEn said...

@MamaDaniel
hhehe...nnti akan ku tayang model dengan baju ni...

between mama dia pn syg nk guna fabric ni...dh lama beli...dr tahun lepas lg kot

NoEn said...

@Mieya Atiera
tq

NoEn said...

@ziraziz
hehe...tq2
xpe acik zira terer buat beg ;)

Kesuma Angsana said...

very2 nice lah!

syiela said...

cantiknya untung pandai jahit sendiri...

wantie said...

follow kamu dari bloglist KA

NoEn said...

@Kesuma Angsana
tq ka

NoEn said...

@syiela
tq...boleh la sket2 ;)

syiela said...

Tak sikit dah tu memang berbaloi2... kalau saya ada gegirl compom lagi cepat belajar jahit ni geram :)

s h a said...

cantiknye dress tu...sy pon ske menjahit :)

NoEn said...

@wantie
tq wantie..dh follow back

NoEn said...

@syiela
hihi...insyaAllah adik kembar nanti girl pulak..boleh la mamanya menjahit sakan tu adik kembar ;)

NoEn said...

@s h a
tq...asalkan minat ape pun menjadi.. ;)

Tyha Hamid said...

Cari akak x? Sorrryyy isnin tu akak ambik EL....last minute.

NoEn said...

@Tyha Hamid
nasib baik akak EL..sy pun xsempat nk p cari akak..sy sampai uia dh lambat tp sempat tengok adik kat skrin besar kat main audi..dok kejap adik kuar hall

Amr Rusy said...

cantiknya dress nih.. :)

NoEn said...

@Amr Rusy
TQ