Thursday, November 8, 2012

Alya oh Alya

Kejadian ni berlaku petang kelmarin waktu maghrib...mama masuk bilik air sekejap jer...dah pesan dekat alya, mama nak mandi alya main kat luar ok..dia senyap jer sepanjang mama mandi tu...ingatkan dia buat apa...sekali bila mama keluar, dia cakap "mama, tengok la ni...cantik"...mama dia speachless (T_T)

huhu....botak

tengok2 penuh rambut kat lantai depan meja solek...huhu mana alya dapat gunting ni??? mama dah letak kat atas almari dah gunting tu...eee macam mana dia boleh amik gunting tu...huhu....mmg gunting tu mama selalu guna untuk potong rambut dia pun...itu tak bermakna alya pun boleh gunting rambut kamu sayang...

nampak dengan jelasnya kebotakan


makin besar, makin macam2 la anak mama ni (T-T)


40 ::ThoughT(s):: :

Yana Aina said...

nasib sikit jerk dia gunting ... bertuah pnya anak. hehehh

aizu's life said...

pandaiii dia gunting rambut sndri.. jimatt.. hehehe..
anak sdare kite pn cmtu gak.. nth mane dpt gunting, abs tgh2 rambut tu dia potong.. tp x la sampai botak :)

Jue Jaynee said...

haha..budak2 mesti mcm ni.
kalu dulu adik jue.. dia cukur kening dia sebelah.

Cik Zaniff said...

alahaiii..nasib x bejam-jam dk dlm toilet tu..lpas ni kena hati-hati ye kak..:)

Tihara said...

as salam

huishh bahaya tu dah pandai main gunting..takpe nanti rambut dia tumbuh balik :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..dia nak try style sndiri tu..hihi.

Mieya Atiera said...

Bertuah punya budak. Dah hilang kecantikannya. huhu

umialya said...

hahahaha comel2.. tergelak ngan telatah Alya

Nadiah_Rahman said...

hihi , nasib baik potong rambut je..

aTieYusof Family said...

ala..la..la. pandai jg alya guna gunting tu....takut luka lah plak..
next time kena sembunyi benda2 tajam kt tempat yg mmg dia tak boleh capai..:)
apa pun alya mmg cute..:)

Kesuma Angsana said...

seb baik kat rambut je ...

Nur farahiza said...

hahaha , perangai alya same macam saya kecik2 dulu , kite geng alya , *mama awak geleng kepale . hahahah

Cikgu Ma said...

mujur sikit jer tu..hihi

IntaNBerliaN said...

hihiii alya... alya.... siap blh tersengih lg... hihii

Mila@Rimbun said...

teringatkan adik akak masa kecik2 dulu, org selalu puji bulu mata dia panjang, dia ingatkan itu kekurangan kat dia, so dia pun g gunting bulu mata dia hihihi. rasanya masatuh dia umur 6 tahun kut, but now dah nak jadi mak orang pun dah

MarliaMarble said...

haha...kita pun sama macam alya ni haa dulu..suka main gunting rambut sendiri..tetiba je botak dah..! hehehe..=D

Ratu Hatiku said...

Ya Allah....alahai bertuahnya anak... nasib baik sikit jerk diguntingnya.. :D

nur said...

Hehehe, perangai sama dgn anak2 akak... pantang jumpa gunting, ada yg jadi mangsa!

Tapi anak akak lelaki, boleh terus potong pendek... kalau girl ni, susah la kan nak baiki semula? huhuhu

adyna said...

hehehe adib punernah g gunting rambut amni

miz ruha said...

anak sedara sy pernah guna rambut sendiri....
sampai pendek dia gunting... rambut yg tutup dahi dia habis dia gunting...
umurnya hampir 3 taun kalau tak silap...

NoEn said...

@Yana Aina
memang bertuah sangat T-T

NoEn said...

@aizu's life
haha...jimat la sangat kan

NoEn said...

@Jue Jaynee
woho...adik ju lagi advance
cukur kening terus ;p

NoEn said...

@Cik Zaniff
kan...nasib baik
yes sure kene sorok tempat yg dia xleh amik

NoEn said...

@Tihara
nasib baik tumbuh balik ;)

NoEn said...

@nuyui a.k.a miss YUI
haha
her own style la tu
mane ade org potong rambut cam dia tu ;p

NoEn said...

@Mieya Atiera
kan???
dh tak cantik dah

NoEn said...

@umialya
hehehe

NoEn said...

@Nadiah_Rahman
kan...nasib baik

NoEn said...

@aTieYusof Family
yes sure
kene sorok kat tempat yg dia xleh jumpa
bahaya

NoEn said...

@Kesuma Angsana
haha

NoEn said...

@Nur farahiza
haha...alya happy sebab kak fara nak geng ngan dia ^_*

NoEn said...

@Cikgu Ma
mujur kan

NoEn said...

@IntaNBerliaN
dia camtu
pantang kita amik gambar sure tersengih dia depan kamera

NoEn said...

@Mila@Rimbun
ler...nasib baik bulu mata panjang balik

NoEn said...

@MarliaMarble
ini lagi sorang geng alya...haha

NoEn said...

@Ratu Hatiku
haha...bertuah..bertuah

NoEn said...

@nur
aah kan kak
kalau laki boleh botakkan terus
kalau perempuan jadi cam alya la
tunggu panjang dengan sendiri la
huhu

NoEn said...

@adyna
hihi...noti boy la adib

NoEn said...

@miz ruha
huhu
nampaknya alya bukan keseorangan
hehe