Wednesday, November 28, 2012

Kembali Bersiaran (^_^)

Alhamdulillah hari ni kembali bertugas...semalam MC sbb kurang sihat...alhamdulillah presentation berjaya dengan lancarnya...walaupun ku dah dapat agak resultnya macam mana, tapi saya tetap happy...antara pengalaman paling berharga, dapat face to face dengan Malaysian inventor, MR. BUGS TAN...dia sangat baik...sangat peramah dan saya suka dia...hehe

kenapa saya ckp saya dah dapat agak keputusannya? sebab one of the judges kata "what a waste time you are here"...gulp terkedu ai kat depan tu tau...alasannya "we are looking for the new ideas, not the one that has already implemented"... tapi nasib baik uncle bugs back-up ai tau..dia cakap xpe, i love your ideas, you are very creative, bla..bla...kalau uncle bugs tak defend ai, mmg rasa macam nak keluar dari room tu masa tu jugak...huhu

Ingatkan semua tu dah settle rupanya kene prepare lagi 5 slides of presentations untuk di present masa meeting board of directors...semua ni gara gara one of the judge, MR. AMRO the managing director of maju holdings..dia sangat terkejut bila dia dapat tahu the management tak tahu kita punya project sedangkan bende tu semua telah berjaya di implement...kan tak pasal2 kene pergi KL lg sekali...adoi...ikutkan hati mmg dah malas nk pergi KL lg dah... O_o

2 hari sebelum present, saya batuk and selsema...then my voice makin lama makin tak ade..on the that day, mmg suara saya terlebih rock la...sangat seksa masa nk present tu sbb perlukan tenaga yang banyak untuk mengeluarkan suara ku yang tak mau keluar tu...huhu..sempat lagi tu mintak dengan judges tuk minum air...nasib baik judges paham...kiki..pengalman..pengalaman...


My bos agak bengang juga sebab pada awalnya diorang cakap xkesah project dah implement ke belum, sekali bila kat depan tu debush daku kene sebab project dah implement...sabar je lah


35 ::ThoughT(s):: :

Jue Jaynee said...

alahai kak..sampai camtu..nasib x cabut terus..

tapi pengalaman la kan..best juga

Wak Gelas™ said...

wak pon X sukak presentation jugakkk.. UHuuu

Nor Salmi said...

Tak mengapa Neon. ambil tu sebagai cabaran. Kita boleh perbaiki diri melalui pengalaman. Semua org boleh belajar tapi tak semua boleh dpt pengalaman berharga tu..

Ratu Hatiku said...

Yalah bukan senang nak dpt pengalaman mcmtu kan lbh2 lagi dpt jumpa org2 besar.. Anyway boleh cuba lagi d masa akan dtg.. Semoga berjaya dan terus berjaya :D

Kesuma Angsana said...

pengalaman paling berharga tu!

umialya said...

ayyoooooooooooooo bab2 kena present la yg akak PALING tak suka, kdg2 TERPAKSA RELA u....

betul tu, pengalaman itu penting, andainya kita punya magic, mulut org yg tak sayang mulut tu nak jer GAM ala2 gam uhu...

syiela said...

alahai sabar ye kak..

yang penting pengalaman tu ye... take care!

aizu's life said...

xpe.. at least NoEn dh jalankan tugas dgn sebaiknya.. Thaniah!!
kdg2 judges mmg cmtu.. eksen je lebih. x gemar betul bdepan dgn mereka2 yg eksen cmni. huh

NoEn said...

@Jue Jaynee
haha...xterdaya nk cabut lari ;p

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

salam kak,,pengalaman kan, tp tahniah da wat yg terbaik,,musim dmam skrg ni, moge cepat sembuh ye=)

Mayang ABDUL RAZAK said...

x suka gak wat presentation ..

ziraziz said...

plg nyampah kalau kena wat presentation..maunya 3 hari xtdo mlm .. :P

fifie said...

Nie yang malas nak kerja nie, takut jadi macam nie. Berdebar lahhh

ieda said...

ekek pengalaman nie dikk ;)

miz ruha said...

pengalaman presentation ye...
sabar ye kak... :)

IntaNBerliaN said...

kalau sy pun rs nak lai dgr dia cakap camtu... pengalaman kan..

mama aryan said...

akak mau pengsan kalu kena buat presentation cam tu..fobia dgn mikrofon..huhu
xpe pengalaman tu berharga..
moga dah baik dari sakit tekak ye

Marya Yusof said...

As salam Noen,

Tahniah! Walaupun tak berjaya men'tackle' sorang judges tu tapi mesti awak dah buat yg terbaik kan! Bukan mudah nak present depan org lagi2 BOD :))

Salam perkenalan :)

Nida said...

Salam Noen..

Lama sungguh Kak Nida tak ke sini.

Takpe ada hikmah di sebalik kritikan mereka... jadikan kritikan mereka tu sebagai penguat semangat kita dimasa akan datang.

p/s: teringat masa viva tesis dulu.. teruk Kak Nida kena hentam.. sampai berjurai airmata ni..huhu

NoEn said...

@Wak Gelas™
w/pun xsuka, kene buat jugak...huhu

NoEn said...

@Nor Salmi
insyaAllah kak...janji dah buat yg terbaik
bukan kejar sangat pun hadiah tu

NoEn said...

@Ratu Hatiku
betul2...pengalaman tu penting

NoEn said...

@umialya
haha...xdapat kak nk gam mulut orang...kiki

NoEn said...

@aizu's life
betul tu..dah dia judge, kita ikut je la rentak mereka...hehe

NoEn said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN
alhamdulillah makin sembuh
TQ

NoEn said...

@ziraziz
ai? cikgu kan biasa bercakap kat depan...no hal punya la kan

NoEn said...

@fifie
adat dik..nak tak nak kene tempuhi juga...hehe

NoEn said...

@mama aryan
hihi..yang ni xde mikrofon... ;)

NoEn said...

@Marya Yusof
salam kenal...thanks sudi singgah blog sya

yes..pengalaman jumpa org2 hebat

NoEn said...

@Nida
hehe...cuti sekolah ni boleh la akak aktif balik..hehe

huhu...sy xde la sampai menangis kat depan tu...kiki

Ummu Muhammad said...

cayalah! yg penting done aledi...lepas azab tinggal satu azab nk present mende ni lagi.. gud luck mama!

Mimie said...

1 pgalaman yg bgus nih

Mieya Atiera said...

Sabar je la kak

adyna said...

paling takut presentation ler hehehe

QasehnyaRania said...

tak pa pengalaman kan..
jgn la ckap cam tu mna tau keputusan berpihak pada akak nanti ;D