Wednesday, November 21, 2012

Presentation...

For years saya tak present depan orang tetiba dapat email dari Maju Holdings kene present hari Isnin(26 Oct) ni... dapat email last minute hari Isnin hari tu...memang terkejut sangat2 la kan..dlm masa xsampai seminggu kene prepare 2 slides presentation..huhu..

dah lama tinggal dunia presentation ni..last present depan org masa nak confirm kerja way back early 2009..itu pun depan bos and few staff yg lain jer...rasa macam rama-rama berterbangan kat dalam perut ni ha...xtenang je dok kat office ni..sebab utamanya dah lama xpresent so feeling tu berdebar semacam jer...lagi menguatkan debaran kene present kat depan org yang saya tak pernah kenal/jumpa/berurusan...aish macam mana la ye situasinya nanti

Maju Holdings ada buat like a competition yang di beri nama GIANT PROJECT...Bos saya la ni, dia hantar beberapa project yang pernah saya buat sepanjang sy kerja kat sini.. tak sangka pulak banyak2 projects yang di hantar tu 2 projects dapat monthly winner.. Then tak sangka pulak antara banyak2 projects yang di hantar tu 2 projects berjaya ke final...Alhamdulillah syukur.. Grand prize lumayan jugak tau...bos sy ckp kalau dapat grand prize dia suh sy tukar kereta...haha...ado2 je lah bos ku ini ;)

One of the projects yang berjaya ke Final

Sekarang tengah sibuk prepare presentation slides tuk both projects.. Agak tertekan jugak sebab last minute kan...and lagi tertekan sebab kene present kat KL di depan top management maju holdings and other finalists yang ku tak pernah kenal itu ...my bos cakap, xmenang tak pe janji kita dah cuba sedaya mungkin dan experience tu yang paling penting..bos cakap bila lagi nak suruh datuk-datuk itu kenal kita kan...haha...Wakil dari perwaja ada 4 projects..2 projects tu dari saya(SMS plant) dan 2 lagi dari DR plant...tapi mereka in group, daku keseorangan present kat depan tu... -_-'

Ahad ni akan bertolak ke KL, accommodation & transportation perwaja dah uruskan...tinggal bawa badan je...pasti ada yang tanya, alya nak tinggal kat mana? owh mana boleh tinggal peneman tidur ku itu..bawak sekali la..sepanjang hari Isnin tu baba alya la yang jaga kan..hehe..


kepada sahabat2, doa kan saya ye...saya juga minta maaf sebab tak sempat nak blogwalking kat blog korang...betul2 sibuk dan stress skrg ni...huhu..once dah selesai semua sy akan ziarah anda semua :)


23 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

go mama alya go! u can do it!

umialya said...

mg baik2 je..

aTieYusof Family said...

Wahh..tahniah Mama ALya..
moga berjaya ya..:)
seronok lah alya ikut skali ke KL..boleh terus coti2...hehe

Nurul Huda said...

Waa!! Bestnya presentation all over again!! Bila lagi nak present kan hehehe :p Saja sakat ko nureen hihi.. Best of luck on mon! You can do it nureen!! :D

Jue Jaynee said...

alamak..jue paling takut presentation..

gdluck akak...

Ismi Iman said...

terbaek kak..mengimbau kenangan.caya la akk...pape pon goodluck ^_^

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer ye. Gd luck !

Mila@Rimbun said...

Best of luck.... menang boleh belanja kain eks hihi

Ratu Hatiku said...

Good Luck..Semoga semuanya berjalan lancar... :D

nur said...

Semoga dipermudahkan segalanya...
Yang penting, confident :)

Karukord Jagau's said...

moga segala urusan di permudahkan...amiiinnn

QasehnyaRania said...

good luck mama alya..
bestnya alya ..leh g jalan2 kan ;D

mudah2an boleh tukar keta baru ;D

Nor Salmi said...

Wahh, tahniah Mama ALya!
moga dipermudahkan segalanya..

aizu's life said...

1st of all, TAHNIAH!! Mesti hasil kj yg super-duper hebat.. Dats y la terpilih..
Semoga segalanya berjalan lancar..
Last presentation yg org wat, ms sem 5 dlu, zaman2 study.. hihi
mmg goyang la

Nur farahiza said...

gud luck mama :)

ziraziz said...

mama Alya BOLEH !!!.. :)

Wak Gelas™ said...

wak pon X pandai nk presentation jugakkk.. UUhhuu

Anonymous said...

All the best Kecik!!! you can do it !! chayok \(^_^)/

-yuyu yang malas login-

syiela said...

all the best.. moga di permudahkan segala urusan

MamaDaniel said...

bestnya.. boss cik noen appreciate usaha staff dia.. :D kalau mak memang terharu... hihihihi

IntaNBerliaN said...

nasib baik dah selesai :-)

NoEn said...

TQ semua
dah selesai pun
ada 1 lagi presentation next wednesday..huhu

Mimie said...

insyaALLAH buat yg terbaik