Monday, November 12, 2012

Segmen: 6 Pekara Tentang Saya

Ketandusan idea untuk update blog...nak join segmen ni la daripada blog sepi tanpa update o_O

kalau nak join jugak, klik pada BANNER ya


Enam perkara tentang mama alya
  1. susah untuk memulakan perbualan dengan orang yang saya tak kenal...tapi kalau dah ada yang memulakan, saya ok jer...
  2. suka menjahit...hehe sure yang ni ramai yang dah tahu..saya mula menjahit since sekolah rendah lagi...mak yang suruh...masuk sekolah menengah saya dah boleh gunting + jahit baju sekolah sendiri dah (^_^)..serius menjahit dress budak2 bila dapat alya...sebelum tu pandai jahit baju kurung jer ;)
  3. saya hanya makan durian yang fresh shj, itu pun memilih...kalau durian tu di transform menjadi makanan lain, saya dah tak makan dh makanan tu...
  4. bercita2 untuk menjadi seorang doktor, tapi akhirnya jadi doktor untuk keluarga jer...kat kilang besi ni jugak tempat ku mencari rezeki...alhamdulillah
  5. ada 3 abang, seorang adik...semua dah kahwin kecuali adinda ku yang seorang itu
  6. last but not least, ai takut pacat dan seangkatan dengannya...muehehe

saya tag semua la yang baca entry ni...jom ramai2 kita join kasi segmen ni meriah ;)



17 ::ThoughT(s):: :

Mimie Najib said...

Sama la dari segi no.1, no.3, no.6..
hehehe..

Karukord Jagau's said...

done follow sini.....jika sudi follow la kita kembali :)

kinara kinatara said...

huhu..thanks sebab sudi join..mama alya..huhu:)

wah number 1,2 same ngan kina lah..:)
kina pom susah nak mulakan perbualan xp law dah mula mang kepoh lah jawabnya..huhuhu...n kina pom suka menjahit..xp xdeklah sampai pandai jahit baju kurong n dress..huhu...:)

adyna said...

banyak yg sama...terutama takut pacat ampunnnnnnnnn geli sgt

Nor Salmi said...

Best juga join segmen mcm ni.. boleh saling mengenali antara blogger.
Kita ada persamaan la.. no 1, 2 & 6

IntaNBerliaN said...

samalah kita.. sy pun takut pacat lintah n semualah yg jenis camtu...hihii

NoEn said...

@Mimie Najib
hehe..sama la pulak ;)

NoEn said...

@kinara kinatara
xpe, janji pandai kan

NoEn said...

@adyna
yup...geli sangat...xboleh tgk pacat sure terjerit2 mcm ape jer

NoEn said...

@Nor Salmi
hehe...sama la pulakkn

NoEn said...

@IntaNBerliaN
huhu...lintah lagi scary

QasehnyaRania said...

durian su kurang jga..
pacat ok je,..hihi

bab mjhit tak pandai lg.bila jahit mak asyik soh bukak blk..huhu

Ummu Muhammad said...

durian ni name je durian bedl je hehe

NoEn said...

@QasehnyaRania
haha...xpe nnti belajar perlahan2 ;)

NoEn said...

@Ummu Muhammad
hehe...ai cerewet sket bab2 mkn durian ni ;p

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

dr segmen yg same..=)

suke mkn durin yg fresh jd durian crepe tu tak minat lah yer?hihhihi

saye pun takut pacat, penah kene lekat seklai,haha taubattt

NoEn said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN
aah...durian crepe tu xminat la...