Thursday, November 29, 2012

Setia di Sisi (O_O)

Z 550i setia bersama saya since 2006 lagi... tak pernah buat hal, xpernah rosak even bateri pun tak pernah tukar lagi dan saya sangat sayang kan dia ;)...walaupun jatuh banyak kali, alya baling, alya main buka tutup, alhamdulillah masih bertahan...memang betul2 original la :)

tapi tengok la ape dah jadi dengan kesayangan ku ini...huhu...dah 2 kali jadi macam ni...pertama sebab alya baling, kedua dia jadi sendiri...masa tu sy nk angkat phone..

hampir putus dua *_*

 alhamdulillah masih dapat diselamatkan untuk ke-2 kalinya...nasib baik leh lekat guna gam UHU..

masih dapat meneruskan khidmatnya...alhamdulillah :-)

Ingat lagi masa zaman belajar dulu memang gile citer korea la kan...sanggup tak tidur malam sebab nak habiskan drama korea yang berpuluh episod tu....sbb suka sangat tengok diorg pakai flip phone, sanggup kumpul duit untuk beli flip phone...mujur la masa belajar2 dulu dah pandai la sket2 cari duit sendiri...saya jadi tutor untuk kelas CAD (computer aided drafting) dan juga workshop demonstrator..xmahal mana pun gajinya... UIA bayar gaji RM5 jer sejam untuk undergraduate..ok la kan sbb dengan duit tu saya beli phone flip yang diidam2kan tu ^_^

Since beli tel ni, saya tak pernah terfikirkan nak beli phone lain...tapi kalau org bagi sy terima jer...hehe...phone ni sangat tahan, cuma chargernya yang tak tahan...dh banyak kali dah tukar charger, maybe sbb beli yang tak ori kot...paling lama pun tahan setahun jer charger tu...tak pe la janji telefon ni ok...masa beli dulu harga phone ni RM500 jer...


Agak-agaknya kan, kat pasaran sekarang telefon flip ape eh yang paling terkini??


22 ::ThoughT(s):: :

Ratu Hatiku said...

Serupa ngan hubby saya msh bertahan tepon flip mcmni model samsung. Belikan yg baru msh pakai lg yg flip..sayang katanya.. :D

umialya said...

canggih.. UHU jer..

NoEn said...

@Ratu Hatiku
sayang kak...banyak jasanya ni
banyak sentimental value ni...hehe

NoEn said...

@umialya
uhu pun uhu la kak...janji lekat...hehe

Cik Zaniff said...

waa..xpnh g guna fon tu..
ala-ala korean g tu..hihi..
mnx2 masih boleh bertahan la ye..
conpem dh jatuh harag tu kan

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

baguslah awak nih... ^_^ pakai satu-satu barang tu tahan lama...kalau saya pulak kena tengok jenis-jenis barang... thumbs up untuk awak...

Ummu Muhammad said...

ini betul2 berkatttlah noen since 2006..nampk sgt mengajar dgn kasih syg dan ikhlsnyee..suke flip tapi tk penah beli sbb takut longgar..i kan 'sopan' gitu heehe

mama aryan said...

masih bertahan ye..akak phone lama 3210,tp dah xde dah

ieda said...

fuh terbaik
hp dulu memang bagus dikk
tahan lama
skrg punye , jatuh sekali jahanam !
benci
memang punn zaman sek payah nak dpt hp , akk pakai hp masa mula2 kerja dik huhu sedeyyy kann

Kesuma Angsana said...

byk dh jasa tu!

ziraziz said...

ha3..samala dulu2 giler tgk citer korea smpai berangan nk pkai tepon flip mcm diorg..tp stkt ni xpnh lg bli tepon flip.. :p

mmg sgt berjasa tepon tu..

syiela said...

sayangkan...

tak pernah apakai telefon flip

aTieYusof Family said...

Lama nya dah guna HP tu ye..
sy dulu2 pengguna Nokia..pastu tukar Sony..la ni plak dah tukar Samsung yg murah2 jer...:)
Tu pn anak asyik dok tekan2, siap pandai dah slide2..huhu...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kalau saye xuke sgt yg mahal2, heheh ni pon gune yg biase jek,,lg senang=) yg pnting kredit dlm tu

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh pakai cmni tkut tekepak 2..sbb yui gana..hihi.

aizu's life said...

panjang umo enset ni ek. ehehe
org dulu minat enset flip ni sbb suke tgk citer korea.. :)

Mimie said...

setia pd yg satu..bgus3

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

Mieya Atiera said...

Wah, punya lah lama. Masih lagi dalam keadaan baik phone tu.

adyna said...

akak nye n73(2006) pun elok lagi..cuma sore kena buat loudspeaker..hehehe amni masa bb suka masuk mulut.. tp setia berkhidmat lagi..

Nur farahiza said...

fown mcm nie kenangan , 1st too jatuh dari tingkat 4 , kedua patah sbb gado , hahahhaa , fown jadie mangsa

Karukord Jagau's said...

tgk talipon ni ...kenangan mengusik jiwa wooooo