Monday, November 19, 2012

Sup Nasi Air... Terbaik!!!

On the way balik ke rumah dari melawat baby Hana, kami singgah kat gerai yang jual sup nasi air...kedai nasi air ni kat tepi pantai Dungun..dekat dengan masjid kat tepi pantai tu...hihi...sorry la sy tak arif kawasan Dungun ni ya..xreti nk describe macam mana..huhu...no kedai pun kami lupa nak tengok..tapi kedai dia yg tengah.. (*_*)

Dah lama mengidam nak makan nasi air kat sini...masa pregnant hari tu lagi...tapi nak buat macam mana kan sekarang baru kesampaian...faktor utamanya jauh dan xsempat nak datang sini.. Xpe la at least dapat jugak merasa lagi sekali sup nasi air ni...bagi saya memang sedap...menikmati nasi air ditemani hembusan bayu laut yang sepoi sepoi bahasa...memang terbaik!!! (^o^)

ini la nasi airnya...nyum..nyum..

semangkuk untuk alya sbb dia memang suka sup
asalkan sup semua dia makan...hehe

see???
sampai hirup sup dari mangkuk tu

Baba terliur nak buat macam alya jugak la tu...hehe

Ada rezeki, panjang umur dan kedai ni masih beroperasi kita datang lagi ya... In Shaa Allah



31 ::ThoughT(s):: :

Cik Zaniff said...

xpenah dgr plak sup nasi air tu..

mcm sdap..ade nasi ke dlm tu..cm bhun sup je tgk..heee

NoEn said...

@Cik Zaniff
org belah timur panggil nasi air...belah luar bubur nasi..hehe
bubur nasi + sup = nasi air...hehe

ieda said...

hurmm macam bubur kan ..
sama macam disini cuma nama berbeza koot ;)

Bui Junaidi said...

ANAK2 BUI PUN SUKA SUP MCM NI

syiela said...

mcmm bubur kot rasanya kan

aTieYusof Family said...

1st time dengar & tgk Sup nasi air ni..hehe (kesiannya sy)...haha..
dulu2 pegi Kuala Terengganu sempat makan nasi dagang...sedap btl..suka :)

NoEn said...

@ieda
aah...nama je kot beza

NoEn said...

@Bui Junaidi
anak2 asal sup mesti suka kn

NoEn said...

@syiela
aah...lebih kurang la kot

NoEn said...

@aTieYusof Family
hehe...sup nasi air ni sama jer dengan bubur nasi
bubur nasi + sup = sup nasi air..kehkeh

sy xsuka sgt makan nasi dagang...tapi sy suka 1 jer nasi dagang yg di masak oleh wife bos...sangat sedap...hehe

are_lin@yu said...

sedapnya..tiba2 terngin ni..hihi

PinkUmmi said...

xpernah dnga sup nasi air...1st time nih dnga

mama_saly said...

mmg sedap dan terbaik sup nasi air kan..hehe...best..
org teganu jugak ke noEn..

Ratu Hatiku said...

oo dekat sana panggil sup nasi air ya..baru tau...di sini panggil soto.. :D

Mieya Atiera said...

Nampak berselera je Alya. Mesti sedap kan?

Mayang ABDUL RAZAK said...

sedapnyer... lama x makan .. ni kira nasi buburkan ...?

Kesuma Angsana said...

samalh dgn anak bongsu KA, minat sungguh dgn sup2 ni

NoEn said...

@mama_saly
aah...sedapppp

ps: sy bukan org tgnu :)

NoEn said...

@Ratu Hatiku
soto bukan ke ada nasi himpit tu kan?

NoEn said...

@Mayang ABDUL RAZAK
aah...lebih kurang la

NoEn said...

@PinkUmmi
hehe..ramai rupanya tak pernah dengar nasi air ni ye

NoEn said...

@are_lin@yu
teringin? pergi la makan...hehe

NoEn said...

@Mieya Atiera
sedap..bukan alya, mama dia pun selera..hehe

NoEn said...

@Kesuma Angsana
hehe..budak2..senang kot nak makan..sebab tu dia suka

miz ruha said...

nyum... nyum... sedapnya...

syiela said...

***singgah kasi nestle satu :)

Ummu Muhammad said...

kami panggil bubur kot noen eh?

Karukord Jagau's said...

uit's sedap nih :)

QasehnyaRania said...

semangat alya hirup kuah tu..hihi
ni kalau dah besar nanti tgk blk ..
kenangan ni;D

su panggil bubur nasi ;D

IntaNBerliaN said...

alahaiiii tiba2 tgk entry ni, kecur air liur la plak..

Zee Suhaini said...

nakkkkk jugak...nasi air sup ni memang sedap..tertelan air liur dah ni..sib baik tak pregnant..hihi