Saturday, November 10, 2012

When She Cooked...

Owh...saturday blues...as usual bila tiba hari sabtu, datang office pun xde mood untuk bekerja...hmmm...environment pun kusam ajer...haha...sume org tak de mood nak kerja..datang office pun berfoya2...kehkeh

pagi semalam alya tolong mama prepared her breakfast...simple jer sebab itu jer barang yang ada kat dapur...dapur kita tu berasap seminggu sekali jer alya...on weekend sahaja...weekdays mama tak masak sebab xde orang yang nak makan kn...both u and me tak makan malam kan sayang...

ok ma, telur dah kembang ;)


 tada...ni dia breakfast alya yang dia masak tu...sandwich telur hancur with cheese...telur tu mama campur ngan cheese sket...biasa mama akan parut sayur2an dan goreng sekali, tapi since xde ape kat dapur kita tu, telur + cheese pun jadi la kan...sorry la mama tak pandai nak decorate kasi cantik2 alya punya sandwich tu (T-T)



Makan time...eksyen jer ni makan sendiri...pastu suh mama suap...huhu...itu pun telur hancur tu jer yang habes...sandwish tu separuh jer dia makan...selebihnya mama makan



untuk lunch mama masak sup...haaa kalau sup memang alya juara...makan nasi boleh tambah 2-3 kali...alya kata sup mama masak sedap...hahaha masuk lift tekan laju2 kasi naik atas ;p


hari ni baba ada kat rumah, so turn baba la pulak masak tuk kita kan sayang? hehe


26 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

alya.. nak juga

umialya said...

off topic jap.. itu le yg ambik lesen gak ntuk dia sbb xder lesenpun terlepas jugak ke bandar, tak pasal2 kena saman dsb..

insya allah kami sentiasa mengawasi setiap pergerakan/pergaulan dia..

Tihara said...

as salam

hehe dah masuk lif tekan laju2..sup mmg feveret budak2 kan..senang lak tu nak sediakan..saya pun soka :)

Suzie said...

Bestnya ada tukang masak ...akak ni cuti sekolah jenuh nak fikir nak masak apa untuk anak-anak ni

ieda said...

alahh rajin alya tolong mama yeee ... hurmm nie nanti buat satu utk aunty ..

nur said...

rajin alya tolong mama... anak2 saya pun suka makan sup, senang kerja saya :)

Ismi Iman said...

alya ley msuk kids masterchef la mcm kt US 2

miz ruha said...

rajin alya...
kasi tekan laju3 itu lif... ^_^

Mieya Atiera said...

Lepas nie, akak boleh lah rehat. Biar dak Alya je yang memasak.

Nadiah_Rahman said...

wah , berselera die makan =)

Kesuma Angsana said...

he he yg penting anak suka kan!

syiela said...

rajinnya anak dara ni... besar nanti mama boleh rehat :)

NoEn said...

@umialya
amik la..hehe

NoEn said...

@Tihara
kan?
masakan paling senang ^_^

NoEn said...

@ieda
hehe
sure ;)

NoEn said...

@nur
hehe...kann kak
senang keje kite

NoEn said...

@Ismi Iman
haha...jadi chef mama pun dh ok

NoEn said...

@miz ruha
hehe...naik tinggi2

NoEn said...

@Mieya Atiera
haha..rehat la sangat...tunggu dia besar la kot br dapat rehat ;p

NoEn said...

@Nadiah_Rahman
hehe...mama suap lg berselera ;0

NoEn said...

@Kesuma Angsana
betul yg pasti ank suka ;)

NoEn said...

@syiela
mudah2an...amin..

Nor Salmi said...

Rajinnya Alya tolong mama..
Da besar sikit nanti bolehlah mama rehat..

IntaNBerliaN said...

ololooo comel je.. rajin alya ni tlg mama yer :-)

NoEn said...

@Nor Salmi
hehe...dia mmg rajin...terlebih rajin

NoEn said...

@IntaNBerliaN
hehe