Thursday, December 13, 2012

Aluminium Free Deodorant

Sebelum ni saya pernah post kat sini tentang bahaya aluminium dalam deodorant...boleh refer kat entry ni ye

dan akhirnya baru saya dapat beli deodorant yang aluminium free...punya la lama kan..dah nak buat macam mana, saya ni jarang ke bandar, dan tiap kali ke bandar, asyik lupa jer...bila dah beli deodorant ni, yang lama tu buang je la kan...dah tahu bahaya xperlu guna lagi kan


saya beli deodorant ni kat cosway...RM22 untuk bukan ahli..kalau ahli RM16++...xpe la mahal sket pun...kalau nak belek satu2 deodorant yg xde aluminium kat guardian/watson memang xboleh la kan...sibuk dengan budak kecik tu jer...since memang dah tahu dr awal kat cosway ada yang free aluminium, terus beli kat sana...itu pun asyik tangguh-tangguh jer...*sigh*


Banyak lagi yang perlu belajar...rasa macam semua bende di sekeliling kita ni bahaya untuk kesihatan kita...hmmm


21 ::ThoughT(s):: :

mama_saly said...

trm kasih ats info deadorant ni..
tp syukur,belum pernah cuba lg..:)

fifie said...

Deodorant nie boleh mengakibatkan kanser kan ? Ke sebab aluminium nie yang jadi faktor

NoEn said...

Mama sally, jgn salah faham bukan deodorant ni xbgs...deodorant yg aluminium free yg elok...yg ad aluminium tu yg x bgs

NoEn said...

Bukan syg...aluminium tu yg boleh sebabkan cancer...so kalau nk beli deodorant,beli yg aluminum free...xkesah la jenama ape pun...yg ni salah satu yg xde aluminium

Nur farahiza said...

kak penah dengar jugak deadorant nie , ade setengah bahaya kan . dulu pun fara beli yang mcm nie jugak , tapi mahal terus tukar

NoEn said...

Yg ni xbahaya fara..yg ni ok sbb xde aluminium...aluminum tu yg boleh sbbkn cancer...mahal xpe asalkan selamat...

Ummu Muhammad said...

wangi tak noen?24 jam tahan ke?

NoEn said...

Biasa2 jer...mcm bau natural gitu jer...tp ok la...kita mmg x minat deo yg wangi2 tu...tahan kot sbb kita mmg pakai sekli pg tu jer...ok la best :)

nur said...

harga deo yg xde aluminium mmg mahal sikit... tapi apa salahnya melabur utk kesihatan sendiri, kan?
lagi satu, kalau yg guna anti perspirant tu pun bahaya...

mama aryan said...

tq utk info ni..akak baru tau nih,kena tgk blk deo yg akak guna tu aluminium free tak

QasehnyaRania said...

tenq kak..kongsi info :D


mmg pon makann pon ada bahyanya gak..huhu

tak selamat sudah..
selamat malam

Farah Waheda Wahid said...

sekarang nih...product-product yang ada kat market tu semuanya ada side effect yang tersendiri... kita sebagai pengguna kenalah bijak ye tak? even x diberitahu tapi kita kena alert... ^_^

zaman sekarang ni pulak macam-macam penyakit yang timbul... itu yang kena, mencegah dari awal...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

mcm best jek deoderant ni,,nnt n pi terjah cosway lah =)

CikZaniff said...

ye ke kak..tq utk info eh..:)

Karukord Jagau's said...

kita nk try juga lah ^_^

NoEn said...

@nur
aah betul kak...yg anti peluh tu pun xbagus

NoEn said...

@mama aryan
check kak, jgn xcheck
klo ad aluminium boleh tukar yg xde aluminium ;)

NoEn said...

@Farah Waheda Wahid
yes betul...makin banyak tahu, makin menakutkan...huhu..rasa semua bende xselamat lg dah :(

IntaNBerliaN said...

thanks ek, pasal ni.. nak kne belek2 dah pasni ni.. kne cr yg aluminium free...

adyna said...

tak pernah tau pun..heheh pasni leh cr yg aluminium free

CeqGu said...

baru ceqgu tahu, lepas ni nak kena hati2 pilih deodorant.thanks 4 the info