Thursday, December 6, 2012

Done!!!

Alhamdulillah semuanya dah settle...what a hectic and a stress week!!! but semua tu dah selesai semalam...selamat sampai di 'istana' kami sekitar jam 12 mlm tadi dari KL...kitorg bertolak ke kL on Tuesday morning...pagi2 dah kene gerak sbb by 330pm ada mock presentation kat maju holding...

at maju tower
ini bos saya...kiki

Ok alkisahnya memang sangat kelam kabut sbb tentatively presentation untuk BOD tu on 10th tapi di awalkan kepada 5th of Dec...lepas tu on monday tu baru dpt email dr HQ kene buat summary report jugak...huhu...kelam kabut gile bila buat kerja last minute ni...tp tak pe, take positive...pengalaman mendewasakan kita...huhu

masa meeting on Tuesday tu sangat lega sebab katanya presentation cancel..cuma hard copy slide + report jer akan di attach dalam minute BOD meeting...wah lega kemain lagi..siap plan nk g jalan2 shopping sebelum balik..tapi sekali lepas maghrib dapat call presentation ON...huhu...ktorg present petang rabu, morning tu banyak changes yg kene buat, masa mock presentation tu sy mmg kene komen gile2 pasal presentation skill terutamanya...yes sy admit it..masa tu sy sangat stress dgn suasana bilik meeting tu, dgn xsedia nya n etc...but my boss keep on tenangkan saya..sampai satu tahap sy rasa nk menangis (betapa stressnya sy masa tu)

Ingatkan present kat kat maju tower, rupa2nya present kat rumah Tan Sri...huhu..sampai sana around 2pm ++...besar betul kawasan rumah dia..siap ad tasik bagai kat dalam tu..huhu..ok mula2 sampai tu amik feel dulu..mmg cuak, nervous, panik, berdebar dan segala macam la perasaan yg seangkatannya..huhu..1st time kot present depan org besar nih...pastu bila  tengah dia buat meeting kat hall..huhu...tapi alhamdulillah dekat2 nak present tu, perasaan dh stabil..xrasa panik sangat kot...

kat hall ni la saya present
snap gambar masa diorg tengah prepare tuk meeting...
baru ad 2-3 org directors yang dh sampai

masa present 1st project tu still ad rasa gugup, sampai tan sri suruh slow down..xperlu laju2 sangat..bukan diorg nak potong gaji sy pun...kiki...lepas dia ckp mcm tu, sy pun slowdown sy punya presentation, bg ruang diorg faham sy punya project n etc la..alhamdulillah dapat jawab soalan yg ditanya dengan yakinnya walau pun ad jawapan tu ku auta sahaja..kiki..ups terbongkar rahsia..hehe...

lepas present tu, puan shakimah, HR manager maju datang salam saya n cakap i was doing very well...jauh sangat beza dengan masa mock presentation pg tu...sebutan jelas and dia nampak i look very confident bila sy menjawab soalan...kiki...alhamdulillah...sebelum sy present tu dia keep on pesan kat saya suh sebut dengan jelas, be confident, bla bla...what ever la janji dah selesai..dh xde stress2 lagi dah buat kerja last minute...huhu...


if di lihat dari sudut positif, what a great experience dapat present depan BOD, buat kerja last minute, how do i manage my stress, asah balik presentation skill setelah 4tahun x present, dan macam2 lagi la... ^_^


10 ::ThoughT(s):: :

CikZaniff said...

bz ye kak..:)

nur said...

Alhamdulillah, semua dah selesai :)
Tahniah, mmg pengalaman yg sgt berharga, kan?

Nor Salmi said...

Alhamdulillah semuanya dah selesai. Tahniah juga drp akak...

QasehnyaRania said...

mornink..
alhamdulillah selesai sudah..
akak pon 5feb juga ye..:D
nanti su uodate n3 tu k..tok peringatan su:D

done colgate

Ummu Muhammad said...

alhamdulillah so..well done mama! proud of u! eceehh speaking plak i pepagi ni hehe

ieda said...

fuh ! akk baca berpeluh dik !

apa2 punn alhamdulillah allah permudahkan dan dah pun selesai !....

umialya said...

alhamdulillah..

adyna said...

alhamdulillah dah selesai..dh buat yg terbaik kan :)

syiela said...

alhamdulillah.. dah selesai.. yg penting dah mencuba sebaik mungkin

Suzie said...

Dah lama x buat benda benda tu semua. Hehehe