Monday, December 31, 2012

Hand-phone Case

Kebelakangan ini saya sangat sibuk di studio jahit saya (ok ayat xboleh blah...huhu)...biasa la bila dekat nak buka sekolah ni, aktiviti menjahit saya yang lain harus diketepikan...kene dahulukan baju sekolah...saya tak ambil tempahan dari orang luar pun untuk jahit baju sekolah...hanya baju anak buah sahaja...lagi satu untuk anak officemate, madie (ala yg tolong saya masa saya stuck dalam banjir tu)...tahun lepas saya dh jahit baju sekolah anak dia, tahun ni pun sama atas request anak dia, nak saya jahit baju sekolah...xmo orang lain jahit...huhu...kecik2 dah pandai demand ye ;p

dalam mengadap baju sekolah tu, sempat juga saya jahit project selingan untuk saya...kiki...bukan ape, banyak pasang juga la nk kene mengadap baju sekolah tu...boring juga asyik dok mengadap benda sama kan...dan kebetulan masa tu benang habis then suruh en.suami pergi beli benang kat kedai, sementara menunggu benang, sempat saya buat patchwork...pastu sambil2 melayan alya, saya siapkan 1 handphone case for me...

depan

belakang...
hmmm...mana2 pun boleh la

sesiapa yang nak buat quilt cara gini boleh refer tutorial sini eh...dia buat cantik, sy punya x secantik dia...time buat ni saya main redah ikut suka hati saya jer...project ni bagus tuk habiskan scrap yang ade tu...hihi...tetiba je kan macam rajin nak ber'patchwork' / quilts bagai...huhu


esok dah tahun 2013, meningkat lagi la usia kita


19 ::ThoughT(s):: :

CeqGu said...

Untungnya la pandai menjahit,cikgu surrender la bab jahit menjahit ni. Kurang sobarrr cikit

umialya said...

cantiknya...

Farah Waheda Wahid said...

akak cantiknya... lepas ni boleh lah jahitkan farah tempat letak duit syiling...heee... ^_^

saya x pandai menjahit...seyesly...

aTieYusof Family said...

cantik lah Mama Alya.. pndai jahit:)

uNa said...

cantikk..

MamaDaniel said...

classsss handphone case itu!! merah semerah cik nokia... hihihi..
seronok tgh noen berpatchwork! teruskan tau... quilting design tu pun cantik... betul... :D

NoEn said...

@CeqGu
alhamdulillah...boleh la sket2 untuk project yang simple2 ;)

NoEn said...

@Farah Waheda Wahid
yes sure!!!
in shaa Allah kalau ad masa, akak buatkan k

NoEn said...

@MamaDaniel
thanks for the compliment...haha

itulah tetiba je minat merah la pulak ;p

Nor Salmi said...

Dulu pernah buat tapi dah lama tinggalkan. Tengok tutorial tu teringin pulak nak buat. Terima kasih atas perkongsian ni..

Ratu Hatiku said...

Cantiknya...boleh la tempah nnt :P

ieda said...

cantikkk
rajin adik buat
leh buat satu utk akak ;)

CikZaniff said...

cantik sgt kak..nak satu..hihi

nurbijen said...

wah sementara tunggu benang balik sempat buat quilts lagi... bagus bagus :)

miz ruha said...

comel n cute.. >.<

selamat tahun baru 2013.. ^_^

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

serius cantik =)

QasehnyaRania said...

cantik la..untung org pandai mnjahit ni kan ;)

Mila@Rimbun said...

cantiknya.. sama merah ngan hanphone yerr

IntaNBerliaN said...

bestnya kalau sy pun pandai jahit camni...