Sunday, December 9, 2012

Kami, Celcom & Maxis...

Selamat tinggal celcom...

pic: google

setelah setia bersama dengan celcom hampir 5 tahun, akhirnya berpaling arah kepada maxis...semua ni gara2 en. kanda kesayangan cakap bill telefon saya mahal.. Celcom punya kami pakai plan family 1+5 (rasanya sekarang dah tak de kot plan 1+5 tu)...hubby main line, sy punya supplementary...so sy punya rate untuk call n sms a bit mahal if compared to him. masa amik no ni kami baru lepas tunang kot..purpose amik line ni sebab antara saya dan dia dapat free call n sms...tambahan pula kami PJJ sampai sekarang...tapi bila dah kawen lain la pulak...average bill sy RM60-RM70, kadang2 cecah RM100...tapi dia punya avg. bill RM30-RM40 cam tu jer...

so pikir punya pikir, (bukan sy yg fikir, tp en.suami yg fikir) amik keputusan nak cuba pakai line maxis la pulak...kali ni dah tukar saya jadi main line, dia jadi supplementary line (RM10/month)...moga2 misi kami untuk mengurangkan kos bill telefon akan berjaya...kiki...oh ya no telefon masih no yang sama ye kawan2..hanya tukar 'domain' sahaja...hehe

welcome to maxis...

pic: google

kepada maxis, semoga memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk kami sekeluarga...kepada celcom, jasamu tetap ku kenang...jangan risau, broadband kami masih guna celcom...hehehe ;p


berjimat cermat selagi boleh ;)



18 ::ThoughT(s):: :

ieda said...

akk lak rasa macam digi mahal je .. huhu agak2 nak tukar maxi jugak koot huhuh

\\ Izzah // said...

Masih setia dengan celcom xD

Tihara said...

as salam

setakat ni hp dan broadband akak guna maxis..tp hp prepaid..bb maxis sgt memuaskan hati berbanding STREMYX YANG HAMPEH GILER :)

syiela said...

masih setia dgn celcom...

umialya said...

yg kami pnyapun celcom 5 in 1

nur said...

dulu saya pun guna celcom 5+1 juga, hubby main dan saya supplement.... saya mmg jenis tak suka cakap telefon, sgt jimat bila guna plan tu... En hubby pula mmg hobi bergayut telefon :)

Ummi Iman said...

Salam.

Sama kita tel Maxis broadband celcom. Dulu pernah tukar celcom sekejap.. Mahal.. tukar Maxis balik. Cuma saya guna prepaid. Suka sebab dpt point.. boleh redeem 100 sms tiap2 bulan ;) skrg tiap kali top up dpt free masa berbual 5 minit. Kalau dah suka tu pujilah ;)

Broadband mmg celcom terbaik setakat ni..

fifie said...

Betul ke macam tu kak. patut lah lately ayah asyik kata bil telefon umi mahal. Situasi ayah degan umi sama lah dengan akak dan husband, nak explain tak reti yang supplementary apa entah. huhu. nanti nak suruh suggest tukar maxis lah.

Ummu Muhammad said...

hehe..dulu kite gune line..pahtu cekik darah tukar preparid..sebulan ro30 tk habes..mgkin asbab duk dekat..mcm noen jauhkan berbaloi

Ratu Hatiku said...

saya pakai celcom postpaid... hotlink pakai prepaid... :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg besh yui suka dg skg ni..clcom no 2.. maxis lyn tak lyn.hihi.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

saye gune dua2 =)

Suzie said...

Still ngan celcom Internet guna unifi hmmmm terbaik

NoEn said...

@ieda
digi sy xthu kak...xamik digi sbb takut xde coverage kat sini..huhu

NoEn said...

@nur
sy xde la suka sgt bergayut kak..selalunya call mak kat kg jer...
mak saya ni sekali call bukan boleh cakap kejap2...byk beno citer dia..kiki

NoEn said...

@Ummi Iman
sy dari dulu lg guna celcom..masa belajar dulu guna prepaid..dah keje ni br tuka line..tapi cam mahal la kan...itu yg nk try guna maxis lak

NoEn said...

@Ummu Muhammad
wah..jimatnya credit dia RM30 pun xluak ye..jeles ai

NoEn said...

@Suzie
unifi xde kat sini kak...hehe