Monday, December 10, 2012

Mee Tarik

Ini adalah entry kesinambungan daripada entry INI... Alhamdulillah after present, pn.Shakimah mau belanja kami semua makan mee tarik...1st time dengar mee tarik..memang xleh nak imagine macam mana rupa mee tarik ni...kalau teh tarik tu biasa dengar la...tapi mee tarik mmg tak pernah dengar ape lagi makan kan...so kami semua ikut la..dah org nak belanja kan...xbaik tolak rezeki...hehehe


ini la dia mee tarik warisan asli, a Chinese Muslim restaurant...terletak kat Sg. Besi...untuk detail, sy xreti nk describe...hehe..tapi dekat area pekan sg. besi tu jer...org sg. besi sure tahu restaurant ni kat mana...dapat tengok dia tarik mee depan mata kita...ada perasaan kagum kat situ sebab kalau sy memang tak tertarik la mee tu...hihi...nampak macam senang tapi confirm sy xleh buat macam dia buat tu...hihi


dah nak abes makan baru teringat nak snap gambar...kiki

saya order mee sup...sedap sangat, so fresh rasa mee dia sbb once kita dh order baru dia buat mee tu...alahai tak sempat nak snap gambar order org lain...yang lain ade order mee goreng...pun sedap juga  tapi mee dia kasar sket... rasa nak makan lagi kat sini tapi kene pergi Sg. Besi dulu la...jangan la mengidam nak makan bende alah ni time mengandung...huhu...jenuh nak pergi KL semata2 nk makan mee tarik...kiki



alya ngan baba sampai bila mama dah nak abes makan dah...order yang baru la untuk mereka...tu alya habiskan sup mama sementara tunggu mee dia siap...nyumm..nyum...alya cakap sedapppp


mee kuning sy tak suka sangat...selain mee tarik ni, saya suka noodle station...mee dia pun sedap..lain dr yg lain ;)


21 ::ThoughT(s):: :

SoNice said...

kedai mee tarik ni dekat rumah sy je dulu..selalu mkn kat sini bila terigin nk mkn mee sup yg rasanya lain sikit dr mee sup yg ada kt mesia ni...towkey dia mmg origin dr China tu..mula2 dulu gerai diorg tepi jln je, anak2 dia je amik order..ckp melayu xpandai, english pun tak pandai sudahnya kami guna bahasa isyarat je..ahahah..tp skrg diorg dah paham ckp melayu sbb dh sekolah kt sini..rasanya dah ada byk kedai mee tarik kt kl ni..kat sri petaling ada satu, yg terbaru yg sy tau kat wangsa maju..tp tu la semua kat area kl..eheheh..takpela ada la alasam mama alya nk dtg kl selalu.eheheh

Mila@Rimbun said...

dah berangan dah nak g sini hihihi.. nampaknya mama alya dah mendahului akak

Ratu Hatiku said...

1st time tgk kt JJCM mmg nk g tmpt nie nk cuba...tp blm berkesempatan lagi nk pegi.. uhuhu

umialya said...

akak lapar.. huhuhu

CikZaniff said...

dapnya kak ~

NoEn said...

@SoNice
wah bestnya dekat dengan rumah...tapi rumah sekarang dekat ke jauh?hehe

NoEn said...

@Mila@Rimbun
yes!!!sy mendahului kak mila..hehe

NoEn said...

@Ratu Hatiku
owh pernah masuk JJCM eh?

NoEn said...

@umialya
sila makan kak tini...hehe

NoEn said...

@CikZaniff
sangat sedap zaniff

QasehnyaRania said...

mcm menarik ..
1st time dngar mee tarik
selamaat petang :D

mama_saly said...

lapar lah..sedapnya..
hehe..first dengar n tengok mee tarik..tertarik jew bunyi nya kan..:)

SoNice said...

@NoEn
jarak dr rumah skrg 22km..tu kategori dkt ke jauh? :p

fifie said...

Oh mee nie bukan yang kilang buat yang dah siap pack lah kan. mesti different taste sikit dari usual mee yang kita makan. teringin lah pulak

ziraziz said...

rasa mcm pnh tgk kat tv cara nk bt mee ni..tp x pnh mkn..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..menarik..beshnyaa.

Suzie said...

nak cari la...

aTieYusof Family said...

1st time juga dengar ttg Mee tarik ni Mama alya..sllu dok minum teh tarik je..hehe..
mcm sedap je tau ...;)

MaDihAh said...

just eat noodle station couple days ago...ngeh~

Bui Junaidi said...

SLL DGR TEH TARIK JER..INI MEE TARIK?WOW,MENARIK..^_^

IntaNBerliaN said...

macam menarik je mee tarik ni... sy xpnh mkn tp pnh dgr la..