Thursday, December 20, 2012

Seminggu Tanpanya

Alhamdulillah...hari ni dah masuk hari yang ke tujuh alya tanpa teman baiknya, ape lagi kalau bukan CD...yes alya mmg totally diaper less...malam pun xpakai CD...kat taska pun alya dah tak pakai CD jugak selepas mama bincang dengan teacher dia..alhamdulillah teachers alya sangat supportive...bila mama cakap xnak pakai kan alya diaper, cikgu dia terus cakap ok...i like...memudahkan misi kita kn :) cikgu taska alya sangat supportive, dulu masa mula2 nak register alya kat taska mama nyatakan hasrat nak pakaikan alya CD diorg ok jer, nk bagi alya EBM diorg ok, mama sediakan bubur tuk alya pun diorg ok...alhamdulillah

apa yang mama bincang dengan cikgu dia, diorg akan suruh budak2 yang tgh potty train ke toilet selang setengah jam / sejam...1st day alya xpakai diaper kat taska, 2x jugak la ter 'accident'...cikgu dia cakap baru je lepas keluar dari toilet...hmm sabar ye cikgu..alhamdulillah semalam xberlaku sebarang accident :D...cikgu cuma pakaikan alya CD waktu tidur jer...pape pun dah cukup baik kan

kat rumah pula, ada time dia bagitau, ade juga bila dah settle dia bgtau...hmmm maybe dia lupa kot...xpe sayang, lama2 nnti sayang pandai pergi toilet sndiri ;) malam, mcm biasa la mama asal tersedar jer terus check tempat tidur alya...hihi..takut alya terpee...mama akan angkat alya ke toilet 2-3 kali jugak la..tapi biasanya 1-2 kali jer yang alya betul2 pee...

In shaa Allah kita akan teruskan misi kita ni sampai alya betul2 dah berjaya...mama sangat bangga dan kagum dengan kamu sayang...misi potty train kita hampir berjaya berkat team work kita ;)


owh maaf ye kawan2 entry asyik berkisar potty train alya jer...sbb itulah misi saya sekarang...hehe


11 ::ThoughT(s):: :

Jue Jaynee said...

wish u goodluck akak.

hihihi..macam anak akak jue..belum lagi mula misi

Intan Akma said...

gud gurl la alya ni..

Norain Ujang said...

Tak pe mula-mula ni memang serik sikit bila kekadang anak terpeee.... tapi lama-lama dia akan pandai... good luck...
ekceli bg seorg ibu, bila anak totally diaper less memang satu kejayaan kan Noen

mama aryan said...

semoga berjaya..alya budak bagus

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgusnya dia..

syiela said...

cepat belajar alya ni.. gud girl!

Kesuma Angsana said...

In Sha Allah ye

umialya said...

bagusnya alya...

ieda said...

insyaallah dikk
teruskan .. pasti alya akan berjaya nanti ! ;)

fifie said...

Good girl, cepat je alya berlajar.

Nor Salmi said...

Betul. Kena ada kerjasama drp semua pihak barulah misi mudah tercapai..