Thursday, November 29, 2012

Setia di Sisi (O_O)

Z 550i setia bersama saya since 2006 lagi... tak pernah buat hal, xpernah rosak even bateri pun tak pernah tukar lagi dan saya sangat sayang kan dia ;)...walaupun jatuh banyak kali, alya baling, alya main buka tutup, alhamdulillah masih bertahan...memang betul2 original la :)

tapi tengok la ape dah jadi dengan kesayangan ku ini...huhu...dah 2 kali jadi macam ni...pertama sebab alya baling, kedua dia jadi sendiri...masa tu sy nk angkat phone..

hampir putus dua *_*

 alhamdulillah masih dapat diselamatkan untuk ke-2 kalinya...nasib baik leh lekat guna gam UHU..

masih dapat meneruskan khidmatnya...alhamdulillah :-)

Ingat lagi masa zaman belajar dulu memang gile citer korea la kan...sanggup tak tidur malam sebab nak habiskan drama korea yang berpuluh episod tu....sbb suka sangat tengok diorg pakai flip phone, sanggup kumpul duit untuk beli flip phone...mujur la masa belajar2 dulu dah pandai la sket2 cari duit sendiri...saya jadi tutor untuk kelas CAD (computer aided drafting) dan juga workshop demonstrator..xmahal mana pun gajinya... UIA bayar gaji RM5 jer sejam untuk undergraduate..ok la kan sbb dengan duit tu saya beli phone flip yang diidam2kan tu ^_^

Since beli tel ni, saya tak pernah terfikirkan nak beli phone lain...tapi kalau org bagi sy terima jer...hehe...phone ni sangat tahan, cuma chargernya yang tak tahan...dh banyak kali dah tukar charger, maybe sbb beli yang tak ori kot...paling lama pun tahan setahun jer charger tu...tak pe la janji telefon ni ok...masa beli dulu harga phone ni RM500 jer...


Agak-agaknya kan, kat pasaran sekarang telefon flip ape eh yang paling terkini??


Wednesday, November 28, 2012

Kembali Bersiaran (^_^)

Alhamdulillah hari ni kembali bertugas...semalam MC sbb kurang sihat...alhamdulillah presentation berjaya dengan lancarnya...walaupun ku dah dapat agak resultnya macam mana, tapi saya tetap happy...antara pengalaman paling berharga, dapat face to face dengan Malaysian inventor, MR. BUGS TAN...dia sangat baik...sangat peramah dan saya suka dia...hehe

kenapa saya ckp saya dah dapat agak keputusannya? sebab one of the judges kata "what a waste time you are here"...gulp terkedu ai kat depan tu tau...alasannya "we are looking for the new ideas, not the one that has already implemented"... tapi nasib baik uncle bugs back-up ai tau..dia cakap xpe, i love your ideas, you are very creative, bla..bla...kalau uncle bugs tak defend ai, mmg rasa macam nak keluar dari room tu masa tu jugak...huhu

Ingatkan semua tu dah settle rupanya kene prepare lagi 5 slides of presentations untuk di present masa meeting board of directors...semua ni gara gara one of the judge, MR. AMRO the managing director of maju holdings..dia sangat terkejut bila dia dapat tahu the management tak tahu kita punya project sedangkan bende tu semua telah berjaya di implement...kan tak pasal2 kene pergi KL lg sekali...adoi...ikutkan hati mmg dah malas nk pergi KL lg dah... O_o

2 hari sebelum present, saya batuk and selsema...then my voice makin lama makin tak ade..on the that day, mmg suara saya terlebih rock la...sangat seksa masa nk present tu sbb perlukan tenaga yang banyak untuk mengeluarkan suara ku yang tak mau keluar tu...huhu..sempat lagi tu mintak dengan judges tuk minum air...nasib baik judges paham...kiki..pengalman..pengalaman...


My bos agak bengang juga sebab pada awalnya diorang cakap xkesah project dah implement ke belum, sekali bila kat depan tu debush daku kene sebab project dah implement...sabar je lah


Wednesday, November 21, 2012

Presentation...

For years saya tak present depan orang tetiba dapat email dari Maju Holdings kene present hari Isnin(26 Oct) ni... dapat email last minute hari Isnin hari tu...memang terkejut sangat2 la kan..dlm masa xsampai seminggu kene prepare 2 slides presentation..huhu..

dah lama tinggal dunia presentation ni..last present depan org masa nak confirm kerja way back early 2009..itu pun depan bos and few staff yg lain jer...rasa macam rama-rama berterbangan kat dalam perut ni ha...xtenang je dok kat office ni..sebab utamanya dah lama xpresent so feeling tu berdebar semacam jer...lagi menguatkan debaran kene present kat depan org yang saya tak pernah kenal/jumpa/berurusan...aish macam mana la ye situasinya nanti

Maju Holdings ada buat like a competition yang di beri nama GIANT PROJECT...Bos saya la ni, dia hantar beberapa project yang pernah saya buat sepanjang sy kerja kat sini.. tak sangka pulak banyak2 projects yang di hantar tu 2 projects dapat monthly winner.. Then tak sangka pulak antara banyak2 projects yang di hantar tu 2 projects berjaya ke final...Alhamdulillah syukur.. Grand prize lumayan jugak tau...bos sy ckp kalau dapat grand prize dia suh sy tukar kereta...haha...ado2 je lah bos ku ini ;)

One of the projects yang berjaya ke Final

Sekarang tengah sibuk prepare presentation slides tuk both projects.. Agak tertekan jugak sebab last minute kan...and lagi tertekan sebab kene present kat KL di depan top management maju holdings and other finalists yang ku tak pernah kenal itu ...my bos cakap, xmenang tak pe janji kita dah cuba sedaya mungkin dan experience tu yang paling penting..bos cakap bila lagi nak suruh datuk-datuk itu kenal kita kan...haha...Wakil dari perwaja ada 4 projects..2 projects tu dari saya(SMS plant) dan 2 lagi dari DR plant...tapi mereka in group, daku keseorangan present kat depan tu... -_-'

Ahad ni akan bertolak ke KL, accommodation & transportation perwaja dah uruskan...tinggal bawa badan je...pasti ada yang tanya, alya nak tinggal kat mana? owh mana boleh tinggal peneman tidur ku itu..bawak sekali la..sepanjang hari Isnin tu baba alya la yang jaga kan..hehe..


kepada sahabat2, doa kan saya ye...saya juga minta maaf sebab tak sempat nak blogwalking kat blog korang...betul2 sibuk dan stress skrg ni...huhu..once dah selesai semua sy akan ziarah anda semua :)


Monday, November 19, 2012

Sup Nasi Air... Terbaik!!!

On the way balik ke rumah dari melawat baby Hana, kami singgah kat gerai yang jual sup nasi air...kedai nasi air ni kat tepi pantai Dungun..dekat dengan masjid kat tepi pantai tu...hihi...sorry la sy tak arif kawasan Dungun ni ya..xreti nk describe macam mana..huhu...no kedai pun kami lupa nak tengok..tapi kedai dia yg tengah.. (*_*)

Dah lama mengidam nak makan nasi air kat sini...masa pregnant hari tu lagi...tapi nak buat macam mana kan sekarang baru kesampaian...faktor utamanya jauh dan xsempat nak datang sini.. Xpe la at least dapat jugak merasa lagi sekali sup nasi air ni...bagi saya memang sedap...menikmati nasi air ditemani hembusan bayu laut yang sepoi sepoi bahasa...memang terbaik!!! (^o^)

ini la nasi airnya...nyum..nyum..

semangkuk untuk alya sbb dia memang suka sup
asalkan sup semua dia makan...hehe

see???
sampai hirup sup dari mangkuk tu

Baba terliur nak buat macam alya jugak la tu...hehe

Ada rezeki, panjang umur dan kedai ni masih beroperasi kita datang lagi ya... In Shaa Allah



Sunday, November 18, 2012

Ikhtiar Kita


credit: FB Inspirasi Mukmin

Hanya Doa yang mampu kita titipkan buat saudara-saudara kita di Gaza


Saturday, November 17, 2012

Alya & Baby Hana

Hari khamis lepas baba alya bawa kami melawat baby hana, anak officemate baba kat marang...mula2 alya tengok baby dia xmau dekat pun...suruh kiss baby dia jual mahal..huhu..then bila mama amik baby, sibuk pula dia nak pegang baby juga...

nak riba baby ^_^

baby nak kiss kakak alya ;)

dah malas pegang baby O_O

baby senyum kat mama ^_^
rindu this moment

dah start jealous bila mama pegang baby lama-lama o_O
di tepis2nya tangan mama

Baby Hana Izz Zara ni sangat comel...pipi dia sangat pejal..rasa cam nk cubit2, gigit2 jer..sangat behave la hana ni...orang amik tak nangis pun..siap senyum2 and gelak2 lagi...eee...geramnya...

owh rindunya nak ada baby jugak...rindu nak bau baby...rindu nak pegang baby...rindu akan rutin mengepam susu...rindu semua la...huhu


rasa2 alya dah boleh jadi kakak tak? hehe


Last Minute Sewing Projects

Salam semua...selamat tahun baru..ok ini adalah cerita 2 hari lepas...hehe..since baba alya ada kat rumah lama kan minggu ni, so dia ajak pergi ziarah baby officemate dia kat Marang, Terengganu...emmm jauh juga perjalanan nya dr rumah kami...almost 2hours jugak la kn dari rumah kami ni..

mula2 baba alya cakap nak pergi sana on Friday, which means semalam la kan...sekali dia cakap pergi hari Khamis pulak dah..katanya on Friday tu boleh la rehat2 kat rumah since sabtu mama kerja kan..what ever la baba, mama ikut je ^_^

maka malam tu mama bertungkus lumus la menyiapkan present untuk si kecil baby Hana Izz Zara...sedap nama tu kan...alhamdulillah berjaya siapkan simple peasant dress malam khamis hari tu...


dan unplanned project...tetiba jer mama teringin nak pakai skirt masa g lawat baby Hana...maka terhasil la polkadot half-circle skirt untuk mama alya...muehehehe


dan inilah modelnya di tepi pantai...awww malu ai >_<



suka unplanned project sebab sure akan siap cepat...hehe


Segmen : Tambahkan Followers Diblog

hari sabtu yang suram di office ku ini
ceriakan hari dengan men'join'kan diri dgn segmen dr adik aimi wardina ^_^


untuk detail click pada BANNER ok ;)

followers kami setakat ini baru 245

mama alya tag


Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah 1434H

Selamat menyambut tahun baru 1434H diucapkan kepada semua sahabat kami...mudah2an kita semua akan melakukan penghijrahan yang lebih baik berbanding tahun sebelumnya


jom sama2 kita baca doa akhir tahun dan awal tahun






Sama2 kita audit amalan kita untuk tahun sebelumnya dan berazam melakukan yang terbaik pada tahun baru ini...insyaAllah (^-^)/~~


Wordless: Mama & Baba

Hasil tangkapan puteri kami




Baru balik dari kerja, si kecik ni sibuk jer nak snap gambar mama ngan baba dia...huhu


Amacam, ada bakat tak si kecik ni? hehe 


Monday, November 12, 2012

Segmen: 6 Pekara Tentang Saya

Ketandusan idea untuk update blog...nak join segmen ni la daripada blog sepi tanpa update o_O

kalau nak join jugak, klik pada BANNER ya


Enam perkara tentang mama alya
  1. susah untuk memulakan perbualan dengan orang yang saya tak kenal...tapi kalau dah ada yang memulakan, saya ok jer...
  2. suka menjahit...hehe sure yang ni ramai yang dah tahu..saya mula menjahit since sekolah rendah lagi...mak yang suruh...masuk sekolah menengah saya dah boleh gunting + jahit baju sekolah sendiri dah (^_^)..serius menjahit dress budak2 bila dapat alya...sebelum tu pandai jahit baju kurung jer ;)
  3. saya hanya makan durian yang fresh shj, itu pun memilih...kalau durian tu di transform menjadi makanan lain, saya dah tak makan dh makanan tu...
  4. bercita2 untuk menjadi seorang doktor, tapi akhirnya jadi doktor untuk keluarga jer...kat kilang besi ni jugak tempat ku mencari rezeki...alhamdulillah
  5. ada 3 abang, seorang adik...semua dah kahwin kecuali adinda ku yang seorang itu
  6. last but not least, ai takut pacat dan seangkatan dengannya...muehehe

saya tag semua la yang baca entry ni...jom ramai2 kita join kasi segmen ni meriah ;)



Segmen: Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah

Join segmen lagi... ^_^
kali ini dari Liyana Syafiqah


Detail, click on BANNER ok ;)

Saturday, November 10, 2012

When She Cooked...

Owh...saturday blues...as usual bila tiba hari sabtu, datang office pun xde mood untuk bekerja...hmmm...environment pun kusam ajer...haha...sume org tak de mood nak kerja..datang office pun berfoya2...kehkeh

pagi semalam alya tolong mama prepared her breakfast...simple jer sebab itu jer barang yang ada kat dapur...dapur kita tu berasap seminggu sekali jer alya...on weekend sahaja...weekdays mama tak masak sebab xde orang yang nak makan kn...both u and me tak makan malam kan sayang...

ok ma, telur dah kembang ;)


 tada...ni dia breakfast alya yang dia masak tu...sandwich telur hancur with cheese...telur tu mama campur ngan cheese sket...biasa mama akan parut sayur2an dan goreng sekali, tapi since xde ape kat dapur kita tu, telur + cheese pun jadi la kan...sorry la mama tak pandai nak decorate kasi cantik2 alya punya sandwich tu (T-T)



Makan time...eksyen jer ni makan sendiri...pastu suh mama suap...huhu...itu pun telur hancur tu jer yang habes...sandwish tu separuh jer dia makan...selebihnya mama makan



untuk lunch mama masak sup...haaa kalau sup memang alya juara...makan nasi boleh tambah 2-3 kali...alya kata sup mama masak sedap...hahaha masuk lift tekan laju2 kasi naik atas ;p


hari ni baba ada kat rumah, so turn baba la pulak masak tuk kita kan sayang? hehe


Friday, November 9, 2012

7 Ayat-ayat Cinta

semoga menjadi amalan kita setiap hari

sumber: FB

*Sabda Rasulullah s.a.w :
Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih dilautan...


Thursday, November 8, 2012

Alya oh Alya

Kejadian ni berlaku petang kelmarin waktu maghrib...mama masuk bilik air sekejap jer...dah pesan dekat alya, mama nak mandi alya main kat luar ok..dia senyap jer sepanjang mama mandi tu...ingatkan dia buat apa...sekali bila mama keluar, dia cakap "mama, tengok la ni...cantik"...mama dia speachless (T_T)

huhu....botak

tengok2 penuh rambut kat lantai depan meja solek...huhu mana alya dapat gunting ni??? mama dah letak kat atas almari dah gunting tu...eee macam mana dia boleh amik gunting tu...huhu....mmg gunting tu mama selalu guna untuk potong rambut dia pun...itu tak bermakna alya pun boleh gunting rambut kamu sayang...

nampak dengan jelasnya kebotakan


makin besar, makin macam2 la anak mama ni (T-T)


Wednesday, November 7, 2012

Types of pain

Types of pain

BillionBeats

it depends on how we evaluate the pain...if kita amik positive side, the pain can change us and vise versa kan? so selalu think positive (^_^)...pasti ada hikmah di setiap kejadian



Tuesday, November 6, 2012

Long Distance Marriage a.k.a PJJ (^_^;)

Entry ini adalah rentetan daripada entry saya yang lepas. Berkenaan dengan artikel yang saya attachkan sekali tu, sy tak setuju 100%...ada yang betul dan ada juga pada pandangan saya it doesn't apply to me..muahaha berlagak tak statement? macam k.nur, sy juga setuju +-60% jer

Untuk pengetahuan sesiapa yang tak tahu lagi (yang baru kenal saya), saya dan husband adalah antara pasangan PJJ...Alhamdulillah diusia perkahwinan kami yang baru menginjak 3tahun 5bulan, kami berjaya mengharunginya


In fact memang dari awal PJJ kot...Our 1st date is on April 2008, July i got offer kat kemaman, august kitorg engaged, the next jun 2009 kawen...kiranya sampai sekarang kami masih lagi dalam proses nak kenal hati budi...ye la kan jumpa pun seminggu sekali, kadang2 masih tak dapat nak baca pasangan kita tu.kan baba kan? selalu jer salah tafsir...hehe

Banyak manis dan cabaran selama kami PJJ...lebih kurang sama macam org yang tak PJJ kot...biasa la kan dah nama  rumahtangga, sure ada gaduh2 manja kan...cuma yang paling mencabar adalah menguruskan alya ketika saya kurang sihat/sakit...time tu tuhan je la yang tahu betapa saya memerlukan suami di sisi...ye la kan dah la kita tak sihat, anak pulak nakkan perhatian dari kita kan...

Alhamdulillah sepanjang saya membesarkan alya sendirian, alya seorang anak yang cukup baik dan memahami...kids, biasa la ada tantrum nya juga, but still i can handle it...cuma saya perasan alya selalu tantrum lebih2 bila babanya ada...maybe she just want her baba's attention kan...or baba dia yang tak faham rentak anak? hehe...ba, u have to understand your daughter more la i think ^_^

perkara utama dalam long distance relationship is your trust toward your spouse...communication for sure la kan...kan skrg zaman dh canggih, boleh video call, skype, etc la kn...honestly before ada alya kami akan bergayut berjam2 lamanya kat telefon..tapi since ada alya ni kurang dah communication through phone ni...ye  lah baru nak cakap sket, tepon dah kene rampas dek si kecik tu...hehe...rindu? yes sure akan rindu tapi bila ada si kecil tu dah xde masa nak layan rindu2 ni..banyak layan si kecil ku chak ni jer :).. hubby tak tahu la dia layan rindu ke tak sbb dia stay with his friend kat sana..errr baba, rindu kami tak?hehe


another tips, be friends with your hubby's mates...hehe..jadikan kawan dia kawan kita...few of his friends are my friends list on FB and blog also...so he can't cheat on me sbb banyak sangat CCTV saya kat sana...hehe...honesty, commitment main peranan jugak...kadang2 have to buat surprise jugak kat your spouse..baru dia tahu kita concern, love, and need him in our life kan...

Saya harap dan berdoa semoga long distance relationship kami ni akan over secepat mungkin...dah tak sanggup dah..banyak bende yang kita plan terpaksa tangguh..tapi saya percaya ada banyak sangat hikmah disebaliknya...


Any tips from you yang ada pengalaman PJJ ni...do share with me k ^o^


Dengan Siapa Kita Bergaul

Dengan siapa kita bergaul, itulah sifat kita.
  1. Bergaul dengan orang kaya, akan bertambah kecintaan kepada harta
  2. Bergaul dengan orang miskin, akan bertambah sifat redha
  3. Bergaul dengan para penguasa, akan bertambah sifat takabur
  4. Bergaul dengan wanita (bukan mahram), akan bertambah syahwat
  5. Bergaul dengan budak-budak, akan cinta kepada permainan
  6. Bergaul dengan orang fasik, bertambah keberanian berbuat maksiat dan melambatkan taubat
  7. Bergaul dengan orang soleh, bertambah keseronokan untuk beramal
  8. Bergaul dengan ulama, bertambah ilmu dan semangat untuk mengamalkan agama
(Imam Abu Laits as-Samarqandi)
:: FB Ustaz don ::


Monday, November 5, 2012

Family Day BPKS JKR Cawangan Arkitek

Alhamdulillah malam tadi kami sekeluarga selamat kembali ke rumah dari KL...sekali lagi pergi KL gara2 nak join Family Day office en.Wan...semangat kan...hari khamis baba alya amik kat sini, awal pagi jumaat gerak ke KL sebab baba alya kene kerja hari jumaat, hari ahad balik sini balik sebab isnin mama alya pulak kerja...huhu


Family day office en.Wan diadakan di Desa Water Park..sesat jugak la sebab tersalah masuk jalan...paham2 aje lah kan jalan KL ni mcm mana, tersalah sikit, jauh benar nak kene u-turn...huhu...tentative start pukul 9.30am, tapi kami sampai jam 10 am...tapi ok la sebab xstart pun lagi programnya..masing2 baru nak masuk kat dlm water park tu ;)

masuk2 aje kat dalam tu si kecik ni dah x sabar nak main air...excited sangat2...belum pape mama terpaksa turun jugak tuk temankan alya ;)

pam pelampung dulu...

Syok dapat mandi kolam ;)

SPM Candidates, Good Luck (^o^)

Petang semalam dapat message from my niece, Sarah
" Salam, kepada semua my aunt n my uncle, doakan kejayaan sarah yang akan menduduki SPM esok, n sarah ingin mohon maaf jika ada salah n silap..."

rupa2nya hari ni dah start exam SPM la...ingatkan lambat lagi...kalau tak dapat sms dari sarah, sure xtahu pun hari ni dah start SPM...hoho...mentang2 dah lepas sekolah terus xamik tahu pasal bende semua ni kan ;-P

To sarah, all the best dear, buat yang terbaik untuk keluarga dan paling penting untuk diri sendiri sayang...do focus and jangan panic ok kalau dapat soalan susah...just be calm dan buat yang sehabis kita mampu...kami semua (your grandparents, aunties and uncles and ur abang) always pray for your success)

Pic: Google

dan juga kepada semua calon2 SPM 2012...Good Luck and All the Best (>_<)


**sarah adalah anak bongsu my late eldest sister...she and her brothers stay with us since my sister passed away almost 11years ago..Al-Fatihah untuk arwah K.Yah...really miss her


Saya SPM Candidate tahun 2001



Turun Naik Iman

Mari kita perbanyakkan berzikir dgn kalimah LAILAHA ILLALLAH sambil membesarkan & mengagungkan Allah.. Sambil berzikir, kita berfikir tentang kebesaran & keagungan-Nya... :)
:: FB Ustaz Don ::


Bubbly Segmen Nov 2012: Exchange Link Jom?

Mama join segment dari cik Farah ni pulak ^_^


for more detail, do click the banner


Segmen: Follower bawah 400

mama join segmen dari Fendy pulak


click pada BANNER untuk detail k ;)




Friday, November 2, 2012

Simpan Tabung Haji Melalui CIMBclicks

Saya pasti ramai yang dah tahu bahawa kita boleh transfer duit ke Tabung Haji melalui CIMBclicks dan m2u kan...saya dah lama tahu boleh transfer duit melalui cimb..tapi godek punya godek tak jumpa nak transfer kat mana...try guna transfer fund, xleh...pastu cari punya cari xjumpa jugak...then terpaksa la pergi tabung haji atau bank islam kalau nak simpan duit...semalam saya try lagi...cari punya cari rupanya tuk masukkan duit ke tabung haji melalui pay bills...

1. go to pay button and choose pay bills

2. choose your account
3. go to open billers and choose government agencies
4. search for lembaga tabung haji

5. Fill up the form

6. untuk 1st timer/belum set lagi kitanya TH account as favorite list,
kene request TAc no
7. then, teruskan transaction sampai selesai 

Bank charge untuk transaction ni sebanyak RM0.50...ok sangat la kan jika dibandingkan have to go to bank, byr parking, menunggu lama semua tu kan...lagi jimat, pantas dan kita pun xstress dan paling penting boleh disiplin menyimpan tiap2 bulan... no more alasan xsempat nak pergi bank kan...

kalau memang plan nak simpan tiap2 bulan, kita boleh set schedule transaction...mcm saya buat every 1st  day of the month, semua payments for bills, car, bayar PTPTN, savings, takaful etc, sy buat schedule transaction...setiap 1hb bank tolak sendiri...senang xpayah pk2 lg pasal bende ni...cuma tgk2 balance gaji tinggal ciput jer...huhu

Moga perkongsian ini bermanfaat untuk kita semua ^_^


Untuk m2u pun sama juga caranya



Thursday, November 1, 2012

Suami di Dapur???

"Antara sunnah Nabi s.a.w. dalam bab kekeluargaan adalah membantu isteri memasak di dapur! Kalau tak pandai masak, tolong la basuh sayur ke, potong bawang ke, blender kunyit ke ape ke, kan? Tak pun tolong kacau masakan kat dalam kuali. Kalau hangus, kurang-kurang kena bebel je.. hehe.."
:: Dipetik dari Suami Isteri Bahagia ::


Alhamdulillah...suami memang rajin tolong saya di dapur...erk ye ke? x kot...bukan dia yang tolong saya, tapi saya yang tolong dia sebab dia yang banyak kat dapur...hihi... sejak saya kahwin dengan dia 3tahun lebih ni, boleh kira kot saya memasak berapa kali untuk dia...selebihnya dia yang masak untuk saya...bertuah kan saya dapat suami yang rajin...bukan saja rajin kat dapur, kemas rumah, basuh baju, iron baju, mop lantai, lebih tepatnya semua kerja household dia yang buat (time dia ada la kan)...kalau dia xde, saya buat sendiri la semua tu...cuma satu jer yang dia belum pass lagi...lipat baju...sy tak kasi dia lipat kain baju sebab xcantik(pada mata saya) hehe... 

Saya akan masak bila suami saya teringin nak makan masakan yg saya masak...hehe... itu pun jarang kot... saya pemalas ke? xde la, saya rajin pe tapi keadaan yang tak mengizinkan...hehe (alasan kan) ye la jumpa pun seminggu sekali...hari jumaat saya cuti, husband kerja... sabtu ahad suami ada kat rumah tapi saya pulak yang kerja... kiranya saya balik kerja sabtu ahad tu makanan dah siap di masak dah pun... (^_^)


Baba, TQ sebab rajin tolong mama (^o^)//~~  Love U >_<