Sunday, January 20, 2013

Hari Pasta Sedunia

Ahaks...tajuk entry yang over gitu...bukan ape, since hari jumaat sampai pagi tadi makanan utama kami adalah pasta...hari jumaat pasta sup, hari sabtu pasta goreng...punya la pemalas mama alya ni kan nak masak...huehue

Rasa mcm dh boring hari2 makan nasi...since sumber carbo untuk pasta adalah tinggi, jadi xde masalah untuk kami 2 beranak kenyang sepanjang hari dengan hanya memakan pasta...hehe...senang, simple & mengenyangkan ;)

pasta goreng
bekal untuk pagi tadi...dh habes dah pun...lebihan daripada petang semalam...maklumla yang makan cuma alya ngan mama dia ni jer (itu pun dah masak sikit still lebih), ada lebih lagi tu panaskan and bawa bekal ke office ^_^

untuk ibu2 yang anak dia xmau makan nasi, boleh la ganti sumber carbo dengan pasta since pasta mmg tinggi carbo...boleh tengok pasta nutritional info kat sini...pasta ada banyak types & shapes tau...so boleh la tukar2 jenis pasta setiap kali nk masak tu...baru anak2 seronok nak makan...xde la dia rasa mkn bende yang sama je kan...hihi tp saya xgheti la nk masak ala2 western, spaghetti bologness (tiba2 teringat ain mengidam mkn spaghetti bologness) bagai tu...setakat pasta sup & pasta goreng boleh la...kiki ;p

ps: nk beli pasta tu jangan lupa check tanda halal tau :)


lagi sedap pasta goreng berbanding mee goreng


13 ::ThoughT(s):: :

Budak Kampung said...

sedap ek kak pasta goreng?iman xpenah try pon cume wat speghti je

umi alya said...

sedapnya..

pssttt: bukankah skynet pun salah satu perkhid. 'pos laju jugak'...?
sbnrnya akakpn blur2 samada ia caj pos laju @ skynet, jika pos laju mgkn ia melibatkn kesemuanya termasuk kangaroo..

mgkn alasan budak tu kot sbb ngan org len elok jer reganya?

NoEn said...

oh...saya ingatkan pos laju tu kepunyaan pos malaysia tu...

yang lain2 tu sy panggil courier service...huhu...itu yang mcm pening jap bc entry akak td

NoEn said...

@Budak Kampung
iman, sedap dear...cuba la

Nisah Idham said...

nisah suke pasta2 ni.. tp hubby pulak tak suke. jarang masak pasta2 kat umah...

ieda immi said...

sedappp nyeee ... aah ada pelbagai jenis pasta kan ;)

aTieYusof Family said...

sedapp nya pasta goreng..
tak pernah cuba lagi.. boleh try nti buat hero sorang yg malas makan tu..hehe:)

Ummi Iman said...

Sedap. Suka.. bagus juga idea tu, sebab iman suka makan mee..

nurbijen said...

kat sini kalau nak rasa makan mee goreng, mmg goreng pasta aje la... tak merasa nak makan mee kuning :(

Anak2 mmg ratah jer pasta dgn kicap, senang keje umi :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama plak tak mkn pasta ni.

Ummu Muhammad said...

i pun penggemar western! bulan mengambang ni nk usha ayah die buat lasagna.barang mahalkan nk buat mende2 ni.buat noen nnti share ye heheh

MamaDaniel said...

tak pernah rasa sup pasta.. mcm sup ayam ke? selalu mkn spageti bolognese tu je.. kalau rajin macaroni bakar.. kakak saya suka buat spiral pasta goreng.. nyum..nyum..sedap... hehee..

Farah Waheda Wahid said...

memang rite timing datang sini time lunch...time kasih sis sebab jamu ngan pasta tu... ^_^