Monday, January 14, 2013

Mama Tak Sayang (^_~)

OK situasi ni berlaku beberapa hari lepas (hari khamis malam jumaat)...cerita dah pun basi..xpe la basi pun basi la...ekeke...seperti biasa jam 7pm saya mandikan alya, siapkan dia, then saya akan mandi...meanwhile saya mandi, saya biarkan alya main sensorang kat luar...biasanya dia akan tgk you tube atau main dengan bear or ape saja lah kan...

saya akan rasa xsedap hati bila saya xdengar suara dia..itu maknanya dia tengah main sesuatu yang xpatut dia bermain like lipstik, or ape2 je lah sewaktu dengannya...huhu...cepat2 saya mandi bila dia diam jer kat luar tu...keluar je dr bilik air saya tengok dia duduk atas bantal dengan muka bersalah...huhu

mama: alya kencing ke?
alya: emm..ayya kencing...

grrr rasa macm nk makan je budak ni...sbb masa mandi td dia dh kencing, ni kencing lagi...saya pun angkat dia bawak masuk toilet n konon2 marah la kat dia..suruh dia bukak baju, seluar, basuh punggung dia...semua tu dia buat sendiri and saya tengok je dia dr luar...ahaks tetiba je mama dia bertukar menjadi hulk...dh siap basuh, saya suruh dia pakai baju...alya hanya menurut perintah..buat segala arahan dengan penuh taat...ekeke

usai dia pakai baju, dia datang kat saya...suruh peluk dia la...tapi saya buat tak tahu jer and terus solat maghrib...dia dh buat suara sedih dah time tu..konon nak menangis..sy buat tak tahu then teruskan solat...selesai je bagi salam terakhir tiba-tiba dengar suara dia dari belakang

"mama tak sayanggg..."

haha...memang tergelak besar la saya masa tu...sayu pun ada...nasib baik dh selesai solat...terus panggil dia then terus peluk dia...dan cakap mama sayang alya...alya kan anak mama, mana boleh tak sayang alya...

"mama, nak peluk"
"mama, nak kiss"

how sweet you are my little sunshine...mama sayang alya lebih dari segala2nya, i love you lebih more..more..more (tetiba dialog adam & hawa ada kat sini ;p)

pic: google


26 ::ThoughT(s):: :

Farah Waheda Wahid said...

ooo....menyakat anak ek...cian alya kena sakat ngan mama...

CeqGu said...

hehehe cian alya kena sakat.....mesti serik dah tu nak kencing atas bantal hehe.....terkucil gamaknya tu

Ratu Hatiku said...

yalah saya pun kdg2 buat mcm tu kat anak...tp ank tau je mcmana nak pujuk & amik hati kita balik :D

Kesuma Angsana said...

so sweetlah

Zee Suhaini said...

anak-anak selalu camtu kak..marah sikit je dah buat muka sedih..kalau dah peluk dorang akan suka..

terkencing ye alya?..huhu..pandai touching..

Nor Salmi said...

Kesian Alya.. Tak lama lagi Alya pulak sakat mama.. hehe

yana aina said...

manjanya alya .. ^^

Ummu Muhammad said...

i luv u too haha! ank dare sering mmbuatkn mkcik jeles dgn mama..nk jugk plg kurg sorg yg cerdik mcm ni!

CikZaniff said...

ala..rindu plak Adam & Hawa..hihi..
pandai alya kan..mkin memahi..

Cheq Kaq said...

si comel alya...so suweeettt

ieda said...

ekekke sesekali kena buat macam tuu , bukan ape .. nak dia paham apa yg dia buat salah .. so lepas nie dia ingat ..

itulah cara terbaik kita mendidik .. dan banyak lagi pendekatan agar anak2 lebih paham ;)

Mimie said...

alolo...sweetnye

umialya said...

mesti mamanya dok lama2 dlm bilik air, itu yg terkucit tu

QasehnyaRania said...

so sweet la akak :D

nurbijen said...

sweet la alya ni... pandai pujuk mama :)

Tihara said...

akak tak penah tengok adam hawa..hehe
sweet je ibu n anak :)

Nisah Idham said...

Alya.. mana mungkin mama awak taka sayang awak byk2.. Alya kan ratu hati mama. Mama marah tu tandanya mama sayang Alya erat2 (^_^)

miz ruha said...

kesian alya kena sakat... hihi...

fifie said...

Ololo kesian alya. Heeee. Siapa tak sayang anak kan sis.

Suzie said...

heheheh mama merajuk ler...hehehe

aTieYusof Family said...

sweet nya Alya.. pandai dah nak minta sayang kan ..syahdu juga klu tetiba depa ckp kita tak syg..huhu..
anak lah segala2 nya..:)

Wak Gelas™ said...

sweetnyerr.. ehHHe

Mimie Najib said...

soooo sweet..bijak nya alya kan.. bukan kemain touching dia..hehe

Mak Wardah said...

sweet n touchingnya mak dgn anak ni...comel sangat....suka sangat

nea lopah said...

sian nye alya...mama tgh hot temper..hehehe
salam perkenalan sis. Jemput singgah blog saya nabihahsejutarasa.blogspot.com

mama aryan said...

ciannya alya..kena buli ngan mama ye..
sweet je nak peluk n kiss mama ye