Saturday, January 19, 2013

Nightgown Special for Little Princess

Assalam dan selamat pagi semua...semalam kat sini hujan sepanjang hari...mmg xdapat nak pergi mana2 pun...sambil siapkan tempahan dress, sempat lagi menyelit sehelai nightgown untuk alya...hehe...bukan ape, alya mmg kekurangan baju tidur...dok ulang pakai 2-3 helai yang ad tu jer...lagi pun kain tuk wat baju tidur dia tu dah beli setahun yg lepas...kalau xbuat, takut lama2 jadi pekasam...ad lg 2 corak daripada material yg sama (cotton ashley), yg tu tak tahu bila akan jadi baju...muahaha...

buat style peasant dress tapi ada kedut2 kat bahagian depan je, belakang xde




Cotton ashley agak nipis dan pada pandangan saya xcantik untuk buat dress...buat baju tidur ok la...kalau buat dress xberbaloi dengan quality kain tu...Corak kain yang cantik dan yummy tapi kalau dari segi quality kurang la sket kalau compare dengan Japanese Cotton but still masih sesuai untuk buat baju...

siap jer terus basuh..and malam tadi terus pakai...hehe..tak tahu alya nk posing mcm mana tp setiap kali snap gambar dia, dia kecikkan mata dia...hmmm macam2 la si kecik ni

berjaya juga snap gambar dia senyum...adoi la anak...ok off dulu la...sibuk je dengan alya depan PC ni

15 ::ThoughT(s):: :

Zira Aziz said...

cantik2 bju noen bt..tp mmg xleh lawan model yg sorang tu la.. :)..model tu laaaaagggiii cun..

Ummu Muhammad said...

alahai smart beautiful gugurl ni...mpanjnag lah alya ni..sket lagi same aras da dgn mama hehe

kyo_9 said...

Japanese cotton boleh dapat kt mana ek? beza sangat ke harga dia compare to cotton biasa?

umi alya said...

comelnya alya

iedaimmi said...

alahai comelnyaa dia ..
cantik lak dress tu ;)

Tihara said...

Comel dress ni:)

**MrS HaZiRaH** said...

salam perkenalan dear!!canteqnyer...best nyer pandai jahit2 nie..heee

CeqGu said...

untung alya ada mama pandai menjahit

fifie said...

Sis macam umi fie, dari fie kecik dlu sampai sekarang suka jahit baju untuk fie. Hehe

Farah Waheda Wahid said...

comellah alya...and night dress untuk alya tu pun comel...sweet jer...

adyna said...

suka alya kan ;)

NoEn said...

@kyo_9
depends pada quality jugak dear...biasa kain yg bawah harga RM10 xbest sangat...jap cotton biasanya harga dr belas2 ringgit ke puluh2 ringgit...kalau yg designer lg mahal la

Nisah Idham said...

nice baju tu.. sesuai dgn alya.. :)

aTieYusof Family said...

cantik nya baju.. sesuai buat anak dara tu..:)

TinyTini said...

Suke anak dara awak.pakai yg mama dia jahit..