Saturday, January 26, 2013

Skirts Dihari Sabtu

Pagi tadi awal2 pagi dah bangun dengan niat nak jahit skirt untuk adinda kesayangan hamba...iye la kesian kat dia..hari2 dok tanya bila nak jahit skirt dia...muahaha...what to do kan your sister ni 'busy' yang amat sangat...kehkeh...ku cekalkan juga hati ini untuk siapkan skirt mu itu duhai dinda... ;p

 sebenarnya senang jer nk buat skirt ni...xsampai pun sejam untuk selai skirt ni...tapi tu lah, 'busy' sangat kan...actually this skirt is not really a-line skirt...lebih kepada kembang payung punya skirt tapi boleh la...untuk tutorial a-line skirt boleh refer kat sini...senang jer nak buat skirt ni sndiri :)

satu untuk chu alya, satu untuk my anak buah, sarah...both fabrics are denim lycra...cam best pulak fabric ni...tebal dan jatuh terletak...duhai dinda ku, sudikan la belikan kanda mu ini barang semeter dua untuk ku buatkan skirt untuk ku jua...muahhaha

untuk dinda ku
 
untuk sarah, cousin alya

dan macam biasa la...pasti ada bahagian untuk puteriku nan sorang itu...a circle skirt hasil daripada lebihan kain skirt chu alya...alhamdulillah...rezeki kan...lebihan daripada kain kak sarah pun ada lagi...nnti la tengah fikir lg nk buat skirt or seluar untuk alya...muehehe

half-circle skirt for little alya


hmmm....mama pun rasa macam nak skirt baru jugak...baba alya, take note ok...hehe


10 ::ThoughT(s):: :

nurbijen said...

nampak senang nak buat, tapai kalau tangan tak berseni mcm saya, sah2 tak menjadi... jeles dgn org pandai jahit ni :)

Nor Salmi said...

Wah, cantik skirt tu! Bolehlah tempah untuk anak2 dara akak

Zefa NorAsmara said...

Bertuah alya, mama dia pakar jahit. Ada je ya koleksi terbaru utk alya :-)

Ps: kain tu nampak sgt cantik..

umi alya said...

tempah ntuk akak satu tp yg dah siap, boleh???

Zira Aziz said...

cantik..cantik...bukak utk tmpahan x?..mls nk jahit sndiri..ha3..

Mieya Atiera said...

cantik corak kain tu.

QasehnyaRania said...

sekali pandang mcm senang tp kna belajar lagi ni.jahit langsir pon asyik kena komen je dgn mak.. ;D

NoEn said...

@umi alya
hehe

NoEn said...

@Zira Aziz
xde...xde...kene jahit sndiri...haha

Suzie said...

baru terfikir nak juga jahit skirt terfikir la jahit nya belum