Monday, January 7, 2013

Sudah Pulih daripada Sakit

Alhamdulillah....akhirnya setelah hampir lebih daripada seminggu MC, dia kembali berkhidmat hari ini...walaupun masih belum sembuh sepenuhnya, masih perlu kene tune balik dia punya performance, tapi ok as long as tuan dia ni dapat pergi & pulang dr kerja dengan senang hati...seminggu tanpanya rasa macam patah kaki...

Rentetan daripada peristiwa banjir hari tu, dia terus sakit dan sakit...lepas ni xmau sakit2 dah tau en.kancil...kesian kat kami...kamu je la satu2nya kenderaan yang kami ada...tanpamu hura hara jadinya...banyak jasanya en.kancil ni...since beli pd tahun 2006, dia la satu2nya kenderaan yg sy ada...ke hulu ke hilir dengan dia jer...xpernah buat onar...mungkin sudah tiba masanya untuk di repair secara besar2an...

janggal pulak bawa en.kancil pg tadi, rasa mcm bawa kereta org lain pulak...huhu..menurut mekanik yg repair kete ku itu, engin masih belum stabil sebab parts ada yg baru dan lama..amik masa sikit untuk serasi bersama antara yang lama dan yang baru...dia suruh guna dulu, next week dia akan tune balik...2 kali jugak la kete mati sebab xleh nak control clutch...berdebar jugak la tiba2 mati tgh2 jem tu...huhu..sabar..sabar


En. kancil, behave ok...kami sayang kamu ketat-ketat... ^_~


24 ::ThoughT(s):: :

Norain Ujang said...

kecian encik kancil... semoga semua nya dipermudahkan ye..

Farah Waheda Wahid said...

alhamdulillah dah okay...kak dia suruh ganti kete baru tu kak... ^_^

CikZaniff said...

hrap lepas ni xde sakit2 dh ye..:)

umialya said...

nak masuk 7 tahun, patut le, bdn2pn dah tak g2 larat, mklm le umur makin lama.. jika kancil masih gak manjuk pnjg2 xmo bg khid. pd tuannya, carilah pulak rusa kaa?

NoEn said...

@Norain Ujang
in shaa Allah...amin

NoEn said...

@Farah Waheda Wahid
muehehe..belum lg la farah..byk perancangan lain lgi

NoEn said...

@CikZaniff
amin...amin...

NoEn said...

@umialya
ohhooo rusa ya kak...belum lagi kot...hehe

CeqGu said...

kancil nak bermanja dgn tuan dia kottt...nak perhatian lebih ler tu..kikiki

Mimie said...

alhamdulillah dah sihat ye

ieda said...

kesiann en kancil
ke dia nak berteman dik ;)

Kesuma Angsana said...

moga semuanyer ok ye

Zee Suhaini said...

moga cepat sembuh ye en.kancil...sejuk kot musim banjir ni tu yang sakit..

Mila@Rimbun said...

tgh nak panaskan badan ler tuh kut.. selepas kesejukan kena banjir hihi... sabar yer tuan kancil...

Zira Aziz said...

cian en.kancil...dia x sht btl lg tu..tp msh dpt berbakti pd tuannya..sabar..sabar..esk lusa ok la tu..

Nisah Idham said...

En. Kancil, kamu jangan meragam lagi ye.. jangan notty2 tau. selalu makan ubat. xde lah kamu sakit. Kesian tuan kamu hehehehe..

>> lega en kancil dah sihat ye..

Izyan Liyana said...

serius mula2 ingtkn kak noen yg mc..huhuhu..

en kancil, bertabahlah demi tuan kamu ye! :D

nurbijen said...

Alhamdulillah, dah dapat semula kaki... betul tu, kereta tu dah jadi keperluan kalau kat M'sia.. tak de kereta, jawabnya sgt terbatas pergerakan...

En kancil, terus kan berkhidmat utk mama Alya yer :)

Ayu@Sweetlilcraft said...

ingatkan noen yg tak sihat..hehe.
Alhamdulillah, tuan kancil sihat. kancil tu nak bermanja2 sikit, nak rehat kejap..:)

Ummi Iman said...

Ingatkan siapa yg sakit. En kancil rupanya ;) mmg susah kalau takde. Moga murah rezeki.. boleh tambah satu lagi.

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah... kalau da sihat ok la...en kancil tu nk hbskan mc la tu...hihihi

Marya Yusof said...

As salam Noen,

Kita pun ada kancil gak kat Msia nun tu jelah kereta yg ada skrg ni lepas letgo kwn die...hehehe... Kalau enjin masuk air mmg kena overhaul! Tahap kritikal tu... semoga si kancil awak sihat & teruskan berjasa ye :))

Suzie said...

sudah tiba masanya kot ....hehehehhe

mama aryan said...

moga en.kancil terus sihat..susah jg klu kereta rosakkan..