Sunday, February 17, 2013

Hadiah Buat Mereka

Sempena kedatangan orang KB ke rumah kami, sempat jahitkan dress untuk anak-anak buah dress sorang satu...cuma yang kakak, Faqihah sy jahitkan skirt...lagi 3 adik pompuan dia(ahlam, aqilah, aisya) saya jahitkan dress...

sebenarnya untuk kain biru tu chu alya yang belikan untuk buat dress kakak, tapi since ahlam dah xde baju, kakak dengan rela hati bagi kain tu untuk buat dress ahlam...tapi takut aqilah jealous, buat kan juga untuk dia...itu yang have to mix n match dress tu...nasib baik ada kain yang boleh di match kan..untuk aisya kita selongkar bakul lebihan kain yang ada...ok la sebab aisya masih kecil..xde nak demand lebih2...hehe

since budak2 ni, sudah diajar pakai tudung, kene la buat dress muslimah untuk mereka kan...dress labuh sampai kaki...in shaa Allah menutup aurat ^_^

muslimah dress untuk ahlam

muslimah dress untuk aqilah

not so muslimah dress untuk aisya :P

 Dapat buat 2 tiers je untuk skirt tu...kain limited lor...tapi budak2 ni mmg sengih je la bila tengok dress baru ni...tiba2 je masa nak balik tu diorang cakap xde baju nak pakai...alasan nak pakai baju baru la tu... lol


mama ngan chu alya pun gatal nak pakai dress cam gini jugak...tapi sesuai ke? ahaks


13 ::ThoughT(s):: :

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

chanteekkkknyer!!!
sgt talented la awak!!!!

Ummu Muhammad said...

eehhh boleh pakailah mama n uchu...kat rumah namenye gaye bebas haha!

Farah Waheda Wahid said...

cantik cantik cantik... geram tengok... sangat cantik... awesomeness...

CeqGu said...

cantik sgt2 la :)

SCLover said...

cantik2x nyer.. suke akk tgok..

Nor Salmi said...

Cantik!

nurbijen said...

bila baca post ni, Aisyah kata,"Ummi, kakak nak baju macam tu boleh tak? Cantik la ummi...". Nanti balik M'sia nak tempah juga baju muslimat mcm ni

Kesuma Angsana said...

cantik2 nyer !

Bui Junaidi said...

WOW,NK TEMPAH LA KALAU CANTIK MCM NI..

QasehnyaRania said...

as-salam.cantik2 la..

maaf lama tak jenguk akak dan alya..ciksu bercuti..

akak n alya sihat?

Zee Suhaini said...

cantik..kalau ada anok pompuan dah tempah ni..hihi

mama aryan said...

cantiknya..pandai noen menjahit ye

aizu's life said...

akak buat sendiri ke ni?? gud job.. mmg maveles sgt la dress ni.. kagummm sgt :)