Sunday, February 3, 2013

Jalan-Jalan Makan Pizza

Yeay...alhamdulillah minggu ni baba alya balik setelah hampir 3minggu baba xbalik...dapatla alya melepaskan rindunya pada baba...kelakar tau alya ni, bangun je tidur pagi semalam terus cakap 
" hai baba"
"mama, baba ayya mari la"
ahaks tergelak kami bila alya cakap mcm tu..terus cakap kat dia, baba balik la, bukan baba mari...kiki

entah kenapa semalam baba alya tiba2 baik hati...hiks...dia offer lepas balik kerja, kita pergi mesra mall, jalan2 and dia nak treats us makan pizza...mama ape lagi suka sangat la kalau dapat makan pizza...dah la jarang2 dapat makan pizza...biasanya akan makan pizza kalau nak celebrate ape2 tarikh yg istimewa ;)

kami order pizza yang latest, Golden Harmony Feast...cukup2 untuk 2orang makan...sedap dan lazat...


alya dia xlayan sangat pizza ni, makan sket dah tak nak...tapi soup memang dia layan...habis semangkuk lebih dia makan sorang2...huhu


Lepas makan, macam biasa saya akan singgah popular...dan akan beli sesuatu untuk alya...untuk pendidikan alya, mama xkesah berbelanja...cuma semalam mmg penuh buku2 yang belum tersusun...berselerak sana sini..huhu...mungkin xcukup staff kot nak susun semua tu...hanya belikan puzzle untuk alya, buku xjumpa yg berkenan dihati...tapi ok la kan at least ada sesuatu untuk alya...


dan untuk mama, Padanya Ada Hikmah...kisah penuh hikmah yang terinspirasi daripada pengalaman Prof. Dr. Muhaya...baru baca few kisah, memang cara penyampaian yang santai namun penuh makna tersirat...


" Kadangkala hati menyangkal, kisah yang terjadi kepada kita tidak ada kesenangan padanya. Kadangkala hati bertanya, mengapa Tuhan memberikan kasih yang tidak ada manisnya. Mungkin kita lupa, Tuhan itu Maha Penyayang lagi Maha pengasih. Lalu pada setiap kisah yang diberikan kepada manusia, Dia menyisipkan kasih-Nya. Semua itu disembunyikan pada kata yang bernama hikmah" [Padanya Ada Hikmah]


In Shaa Allah minggu ni tokma & chu alya nak datang rumah...bestnya...


21 ::ThoughT(s):: :

umi alya said...

akakpun lama tak makan pizza

Marlina Mohtar said...

wah, sedapnya makan pizza =) dah lama tak makan pizza....cadangnya nak buat sendiri, tapi hajat belum tercapai lagi hehe

Mimi Azirah said...

sedapnye pizza...

mcm best je buku tuh

nik ros said...

baru jea makan pizza tadi..hehe

Bui Junaidi said...

WOW,SEDAPNYA PIZZA TU..BUI PUN PG POPULAR SEMALAM..

nurbijen said...

kami pun makan pizza bila celebrate hari2 tertentu jer.. mana la mampu nak berpizza selalu- kopak poket :)

Suzie said...

Akak hari p kemaman mkn piza Juga Di mesra mall

Ummi Iman said...

Seronoklah alya dapat jumpa babah. Reward sebab lama berpisah ;)

Farah Waheda Wahid said...

buku Professor Dr. Muhaya tu macam best jer? Ni yang nak take note nama buku ni dan cari kat Popular ni... ^_^

*Cam esok gi cari jer? he he he...

Wah, seronok ayya baba balik...

Ummu Muhammad said...

i geng alya suke mushroom n roti keras tu..sedappp!

Mila@Rimbun said...

nyum nyum... lama jugak tak makan pizza..

nnt2 nak carilah buku tuh, mcm best jerr

CeqGu said...

Cikgu pun mkn pizza smlm tp delivery punya...sejak xsht ni mood masak memasak merudum cikit

Mak Wardah said...

Dah lama akak tak makan pizza noen..semuga noen sekeluarga bahagia sehingga ke akhirat

yana aina said...

makanan tue melaparkan yana ler ... heheh

Ratu Hatiku said...

xcuba pun pizza baru nie.. sukalah nnt alya tokma & chu dtg rumah ya.. :D

ieda immi said...

aduhh sedapnyeee
dah lama juga akak x pekana pizza nie huhu

hurmmm sedap juga buku tuu ;)

aTieYusof Family said...

Sedapnya pizza..
Bagus buku Prof Muhaya tu kan..
Sini susah lah nak cari buku2 motovasi ni..pilihan amat terhad..:(

Mieya Atiera said...

Wahh, pizza. Sedapnya !

aizu's life said...

amboi.. mama dating mkn pizza.. dating lak kat mesra mall.. cam ngam je.. hihi..

QasehnyaRania said...

as-salam.dah lama tak mkn pizza

menarikla buku dr ;)
nk try carik la

IntaNBerliaN said...

dan dan rs nk mkn pizza...