Saturday, February 16, 2013

When a Big Family Get Together

Amboi, entry title kemain lagi panjang yer...ehehe...bukan ape excited sangat bila semua orang berkumpul kat rumah kita...biasakan kita berkumpul kat rumah parents, tapi kali ni sebaliknya...dah la tak di rancang...semuanya tiba2 jer

Alkisahnya begini, pada hari rabu (sebelum chinese new year) my parents and chu alya datang sini...tok ma alya la nak mai tengok cucu dia tu, dan kebetulan chu alya dh resign kerja kat tempat lama dia sementara dapat kerja baru, tok ma alya ajak chu mai sini....tapi yang xbestnya tok ayah alya sibuk je ajak balik...baru datang sehari dah sibuk tanya nak balik bila...aishhhh stress tau!!! xsempat nk bermanja2 ngan ma, ayah dah sibuk ajak balik...tapi macam biasa la kita buat xtahu jer permintaan dia nan satu itu...muehehe

Ma plan nak balik pagi sabtu, tapi on friday tu dapat call dari kakak ipar yang sulung cakap jangan bagi ma balik dulu sebab dia nak datang sini juga...eh biar betul...diorang ni bukan boleh percaya sangat, dah la sambil cakap tu sambil gelak2...tanya abang pun sama jer laki bini tu...suka bergurau sampai kami susah nak beza bila masa mereka serious...

Pastu dapat call lagi dari abang yang dok kat sepang, dia pun cakap nak datang juga tapi tak pasti bila...ha dia ni xusah mengharap sangat sebab selalu cancel last minute...juga xleh nak percaya...ekek...kanda jangan marah k...ai kenal sangat dah adik beradik ai mcm mana...then call tanya kakak ipar yang second dia nak datang ke tak, dia cakap my abang x bagi keputusan lagi sebab dia nak pergi tengok anak dia kat asrama di seremban...ok fine, xkesah pun kalau tak dapat datang sebab xde pape special majlis pun...

Hari ahad tu orang KB sampai sini, orang selayang pun sampai sini juga...orang sepang tak tahu lagi camno cerita...aish sabar je lah...ekeke...bila dah berkumpul macam ni mmg penuh la satu rumah tu...xcukup toto & bantal tau...huhu...malam tu kita keluar g makan..ade orang nak makan ikan fresh...

amik gambar dari satu sisi jer..malas nak gerak +_+


Tiba2 pagi isnin tu dapat call dari orang sepang tanya ma dah balik ke belum? then dia suruh ma jangan balik dulu...dia nak mai sini jugak...ahaks...ape la kanda ku sorang ni ;p

maka tengah hari tu cukup la adik beradik ku yang 5 beradik ni berkumpul di rumah kecil ku...memang bingit and riuh sangat2...makanan kejap jer habis...macam pirana je semua...bila ramai macam gini makanan yang sikit tu akan jadi sangat sedap walhal xde la sedap mana pun...ekeke

dan ini lah hadiah birthday yang paling best bagi ku untuk tahun ini..walaupun i xpasti abang2 ku itu ingat ke x birthday ku, ada aku kesah? and lagipun tarikh birthday dah lepas 2-3 hari dah pun...tapi bila berkumpul macam ni rasa ya inilah hadiah mereka kepada ku... surprise daripada abang2 ku yang 3 orang itu ;P

dan hari selasa tu rumah kami kembali sunyi...hari rabu saya masuk kerja dah :( alya pun masih tanya, mana chu, mana ma, mana kakak? huhu...xpe nanti election ni kita balik kg...berkumpul lg sekali kat sana ramai2 ye

 Alhamdulillah dikurniakan keluarga yang sangat best...semoga ikatan kekeluargaan ini akan terus utuh selamanya... Amin


15 ::ThoughT(s):: :

::uMmiRdiNa:: said...

alhamdulillah...smg berkekalan..

aTieYusof Family said...

Seronok nya bila sesekali berkumpul kan.. walau pun masak ala kadar yg penting dapt bersua muka dengan adik beradik..:)

Cheq Kaq said...

Memang seronok sgt kalo dh berkumpul..itu baru 5 beradik..cheqkaq ngn en suami 10 bradik..ramai kan..hehe..

Happy belated bday no en..

Zira Aziz said...

..mmg sronok kn sesekali berkumpul mcm ni..bila dh ade komitmen, msg2 mmg ssh nk cr ms yg sesuai utk gather 2gether... :)

CeqGu said...

bestkan bila berkumpul ramai2

ieda immi said...

alhamdulillah .. makan besar lagi best sesekali macam nie kan ;)

IntaNBerliaN said...

seronok dpt kumpul ramai2 camni...

umi alya said...

sonoknya dapat kumpul ramai2

Ummu Muhammad said...

ye kalau kumpul reramai keluarge UM..ko kutuk aku..aku pukul ko hahahh..keluargeku yg ganas! :D

Mieya Atiera said...

Betul tu. Sesekali dapat berkumpul dengan seluruh keluarga. Memang menyeronokkan. Meriah rasanya

nurbijen said...

bila election tu? rindu nak jumpa ramai2 mcm ni.. sob sob :(

NoEn said...

@nurbijen
akhir bulan 3 kot...paling lambat pun bulan 5

Kesuma Angsana said...

seronoknyer bila kumpul ramai2 ni

Bui Junaidi said...

SERONOK BILA ADA KAUM KELUARGA YG SPORTING MCM NI KAN

mama aryan said...

memang seronok kalu berkumpul ramai2 kan.. oh ya org tua mmg pantang tiggalkan rumah dia lama2 kan,mcm arwah ayah akak dulu la,duduk kejap lepas tu mula dok teringat ayam itik dia kat kg..bole demam kalu ditinggalkan lama2 hehe