Sunday, March 31, 2013

KuSarungkan Kasih Kuantan 2013

Last Monday(25/03/13) kitorang ke Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan untuk meraikan anak2 kecil yang dirawat di sini...project kusarungkan kasih ini adalah anjuran bersama GMJ club...Alhamdulillah walaupun terpaksa amik leave untuk join mereka, saya sangat puas dapat bersama2 mereka yang lain...kalau sebelum ini hanya tengok dari jauh mereka meraikan anak2 kecil yang sakit, tapi on that day saya bersama mereka...satu pengalaman yang amat bermakna buat diri ini...

sampai2 terus jenguk booth jualan amal

Orang kuat KSK..saya tumpang glamer aje...hiks
x ikut tema sebab last minute baru tau kene pakai color purple  ;)

With the Dato' Pengarah Hospital HTAA
President GMJ club bagi cenderahati kepada Dato' pengarah

Muka2 happy bila dapat gift dari KSK

Sister tolong tukar sarung bantal
Adik2 yang dapat colouring book terus berkarya ;)

Bantal dah pun bertukar wajah ^_^

Sebelum pulang sempat lagi bergambar...hehe

sayu hati melihat anak2 kecil sakit..bergenang air mata setiap kali melihat wajah mereka..paling tak tahan bila tengok bayi yang sakit...tabahnya mereka & kedua ibu bapa mereka...tak dapat gambarkan kalau saya berada ditempat mereka =_='

untuk lebih banyak lagi gambar KSK kuantan, boleh jenguk kat fanpage KuSarungkan Kasih di FB...

disclaimer: semua gambar kat sini saya cilok dari FB KSK...hehe..malas nak keluarkan camera dalam bag ;p


TQ hero kami, baba alya sebab sudi teman mama and sudi jaga alya sepanjang mama kat ward...terima kasih sangat2 sebab selalu support mama ^_^



14 ::ThoughT(s):: :

ieda immi said...

alaaaaaaa bestnya
kalau tahu adik ke sini
leh jumpe kan ;)

Ummi Iman said...

bagusnya join aktiviti mcm ni. Alya pun ada ya..

mizzniya said...

saya tak pernah join aktiviti cmni..tringin gak..=)

Kuazue Mohd said...

beh nyer..disamping buat amal..dpt menginsafkan diri kan...

nurbijen said...

cantik sarung2 bantal tu.. hasil tangan mama alya ke?
Alhamdulillah, seronok dapat join program mcm tu.. tak rugi ambil cuti utk mendekatkan diri kepada Nya :)

nea lopah said...

seronok nya dapat join xtvt mcm ni. terharu tgk anak2 tu gembira.

babYpose said...

Alhamdulillah, ada peluang join program ni, moga dirahmati selalu. salam kenal:)

sobri yaacob said...

waw.. bestnye..suke jugak aktviti amal mcm ni..
org kata lebih baik memberi dripada menerima :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

best aktvti cmni..

Kesuma Angsana said...

bagusnyer aktiviti2 mcm ni !

izan mama mia said...

tema purple.. patut ramai pakai tudung sama caler...
aktiviti yg murni,..patut sll buat nie...

aTieYusof Family said...

Best nya klu dpt join aktiviti begini..
mcm sy kekadang tiap hari tgk patient kanak2 di Ward..mmg sedih! sayu je hati tgk anak2 kecil sakit :(

mama aryan said...

seronok kalu dpt join aktiviti mcm ni,kesian tgk anak2 kecik ni..moga mereka diberi kesembuhan insha Allah

Mimie Najib said...

seronoknya kak dapat luangkan masa dengan mereka..tentu mereka terhibur kan.. :)

*andai suatu hari nti berpluang, nak juga sy sertai sama mcm mjlis ni..