Tuesday, March 12, 2013

Lagi Sebulan

Lagi sebulan she will turn 3...owh dah besar dah anak mama ni...macam2 dah yang dia pandai...kadang tak larat kita nak melayannya...iya la semua aktiviti dia nak kita turut serta dengan dia..even hanya tgk vcd, mama kene ada kat sebelah..kalau xde memang dia akan cari kita...

jelingan manja ;p

ada saja yang dibuat untuk menarik perhatian kita...kuat merajuk ni, kalau kita marah dia mesti dia tanya kita mama tak sayang ke? kene la explain kenapa kita marah, pesan kat dia jangan buat lagi benda tu...dia akan cakap ok dan minta peluk...how sweet she is

alya ni suka sangat 'mengemas'..malu tau kalau tiba2 ada orang datang tanpa bagitau dulu...bersepah macam anak ramai, padahal baru sorang...huhu..dan kalau nak minta dia kemas balik kene cakap elok2 and puji2 dia dulu baru la dia buat...tapi dalam masa yang sama mama kene buat sekali la baru dia buat sampai habis...huu

Alhamdulillah seiring dengan perkembangan seusia dia, alya boleh saya katakan tak pelat...cuma kalu dia cakap laju memang payah la nk faham..hehe..dah pandai bercerita..balik je dari school mesti ada je cerita yang dia bebelkan kat dalam kereta..

tayang gg -_-


Ya Allah, rahmatilah anak kecilku ini


23 ::ThoughT(s):: :

CikZaniff said...

moga alya menjadi anak yang solehah kelak ye akak..:)

Nida Mohd said...

nanti boleh la celebrate besday alya..

Mila@Rimbun said...

yeahh lagi sebulan boleh minta baju baru lagiii hihi

budak2 ni mmg camtu lah kan... kejap jer dah besar

lizz said...

comel dress alya pakai tu...anak memang macam tu suka bercerita ngan kiter kadang tu tak larat nak dengar tapi layankan aje kan...

umi alya said...

alya guna loghat ganu kiter @ klate?, ceciter skit...

Ratu Hatiku said...

kejap jerk masa berlalu.... :D

QasehnyaRania said...

sekejap je kan ;)
semoga alya membesar menjadi anak solehah..

jom join GA, nak

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

nuyui a.k.a miss YUI said...

mbesar dgn comel gtuuu..

Jemarisuri said...

sekejap je dh bsr kan...


nota cinta: nanti rajin2 lah singgah blog js ye...dh msk dlm bloglist js dh....hihi

souvenior js dh pos ari isnin aritu...semoga selamat sampai..

aTieYusof Family said...

Makin besar makin cute!..lebih kurang Pa'e umur depa.. makin bijak & pintar.. mmg akan penat layan karenah mrk..tapi amat menyeronokkan melihat perkembangan mrk dr masa ke semasa..:)

Ummu Muhammad said...

ohh kuat merajuk tu geng muhammadku..mengemas pula geng teruneku yg due itu juga haha

Farah Waheda Wahid said...

wah...umur ayya dah nak dekat 3 tahun... dah besar dah anak dara sorang ni ek... semoga membesar jadi anak yang solehah, patuh kepada kedua ibu bapa dan berjaya dalam hidup di dunia dan juga akhirat...serta diberikan kesihatan tubuh badan...

NoEn said...

@umi alya
CAMPUR2 KAK

NoEn said...

@QasehnyaRania
INSYA aLLAH AKAK JOIN KALAU RAJIN...HEHE

NoEn said...

@nuyui a.k.a miss YUI
alhamdulillah..TQ

NoEn said...

@Jemarisuri
TQ js...in shaa Allah

NoEn said...

@aTieYusof Family
betul tu, w/pun penat tapi seronok dan bahagia ;)

NoEn said...

@Ummu Muhammad
ahaks...ade geng la kite ;p

NoEn said...

@Farah Waheda Wahid
tq auntie farah..amin

Suzie said...

akak ni 5 kadang pening nak layan

mama aryan said...

moga alya membesar dgn sihat, berjaya didunia dan akhirat..

IntaNBerliaN said...

wah, dh besar dh alya... sekejap je dh nk 3 thn yer

fiqkbe said...

hepi becoming bday in advance. hehe... semoga menjadi anak yg solehah & penyejuk mata ibu & ayah ;)