Sunday, March 3, 2013

Sedondon di Majlis Perkahwinan

semalam kita semua pergi kenduri kahwin. untuk bulan Mac mama harus tukar hari off dari minggu ke-2 ke minggu pertama...bukan ape, nak attend wedding anak sulung mr. Bos...xbest kalau tak pergi sebab hubungan kami bukan setakat pekerja & bos tapi lebih dari itu..rapat macam satu family dah...

konon nak datang awal, dekat pukul 2ptg baru sampai...iya la macam mana tak lewat, pagi tu siapkan dress saya dulu (beria jahit sebab nak sedondon dengan anak...haha) , then terkedek2 pergi kedai beli hadiah...lepas beli hadiah baru gerak ke kerteh...jalan pulak jem...tak kesah la janji sampai kan...

sampai2 kat sana terus makan, lepas makan baru jumpa pengantin...masuk je kat dewan tu si kecik solehah tu terus ajak mama naik pelamin..."mama, jom sana...cantik ma" (sambil tarik tangan mama menuju ke pelamin)




lepas bergambar kat pelamin dengan alya, barula pergi bergambar dengan pengantin...

officemate kata alya tinggi
lagi 3tahun alya lagi tinggi dari mama
melampaukan...haha

lepas kenduri, kita singgah mesra mall kejap...window shopping...hehe

macam-macam cara dia posing ^_^

sampai rumah dekat jam 7ptg dah...penat tapi puas...hehe...


ehem...ok tak i pakai dress macam gini? kalau ok boleh la buat lagi with few improvement for sure...


24 ::ThoughT(s):: :

Zira Aziz said...

..alya nmpk pelamin dr pengantin hehehe..

cantik tu..sedondon..ptt buat utk baba alya sekali hehehe..

Nida Mohd said...

aah alya memang nampak tinggi even dalam gambar..

nini said...

cantiknya....sakan yer berposing....hehe

Tihara said...

anak n ibu sama comel :)

umi alya said...

cantiklah..

Mieya Atiera said...

Comel je anak akak.

CeqGu said...

Eh ok sangat2 la noen....comey!

nurbijen said...

ok sgt pakai mcm tu... saya yg nengok ni pun rasa jeles, hehehehe

Confession of a Coffeeholic Momma said...

idea yg menarik!!

mama aryan said...

salam noen..cantik dua beranak ni pakai baju sedondon..

Bui Junaidi said...

CANTIK LA :)
BERTUAH ANAK KALAU DPT IBU YG PANDAI MENJAHIT KAN

Bui Junaidi said...

CANTIK TP KALAU BUKAN WARNA HITAM LG CANTIK :)

aTieYusof Family said...

Cantik pelamin anak bos tu...
Wah! dress sedondon mama & anak..cantik lah..:)

CikZaniff said...

sangat cantik..makin comel alya ye..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntiklah pelamin itu..

Suzie said...

X nampak sangat dress noen ...posng maut sikit yer

MaMa Rey said...

amboi alya..bukan main dia berposing..comel..

QasehnyaRania said...

sesuai kak.. tp tak nampak full :)

Ummi Iman said...

Sweetnya alya :) biasalah tu anak tinggi dari mak ;) mak kecil takpe cute je sampai bila2 ;)

Farah Waheda Wahid said...

cantiklah u...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sggh pg selasa..

syiela said...

tak nampak sangat lindung ngan alya... sekali pandang tu nampak cantik dah :)

yana aina said...

akk jahit sendiri ke?? pandainya ... mmg cantik

IntaNBerliaN said...

xnmpak sgt yg noen pakai..