Tuesday, April 16, 2013

Alya's Birthday...

masih lagi dalam mood birthday celebrations...almaklum le ke2-2 insan kesayangan saya ni beza birthdaynya cuma 5hari sahaja...sebelum lahirkan alya, baba dok beranagan nanti birthday anak sama ngan dia tapi nak buat macam mana, alya dah xsabar nak jumpa mama kan..hihi..

Sabtu lepas sempat la buat makan2 sikit kat rumah...x ajak sape2 pun cuma jiran terdekat 2-3 buah rumah tu je...jom layan gambar sekitar majlis ^_^

DIY birthday banner...beria sungguh mama alya ni T_T
alya xkasi gantung belon, ini pun curi2 je gantung belon bila
tetamu dh sampai...sabo je lah

birthday girl + friends + cake

Dah pandai potong kek sendiri ;p
Cake yang sangat sedap...lupa nk snap gambar sblm alya potong...huhu

Semua excited nak makan cake
birthday girl yang baik, jadi tukang agih kek kat tetamu ;)

anak2 jiran yang sama2 memeriahkan majlis

1. tinjau cake samada dah habes ke belum...hihi
2&3. makan sambil2 sembang2 ;)
4. tiba2 je birthday girl nih nak naik car...ayyooo

haha...lupa nak snap gambar sebelum...
Menu yang dimasak sendiri yang amat simple...

Alhamdulillah selesai sudah majlisnya...walaupun makanan simple2 aje (bihun sup, puding caramel & buah) tapi tak pe la janji semua orang gembira dan kenyang...hihi risau juga takut xmenjadi bihun sup tu, maklum le mama alya ni bukannya pandai masak sangat...nasib baik menjadi and sedap kot (sbb tengok ade je yang menambah...kiki) tapi bagi saya banyak lagi kot kene improve...kene selalu masak kot baru sedap...huhu


hadiah untuk alya and baba xbeli pun lagi..tunggu gaji la ye...xpun tunggu PCB masuk...hihi ;)


18 ::ThoughT(s):: :

MimahAjil said...

birthday girl yang sangat cute...Adik Hasif say happy birthday kakak...:)

RynaHakimi said...

Dah besar anak dara ni ye..Happy besday Alya!! Semoga alya jd anak yang solehah pd mama dan papa ye :)

IntaNBerliaN said...

happy bzday alya..!!

ieda immi said...

eppy bday alya ..
janji anak2 happy dik
walau simple sure seronok kan sbb dpt masak air tangan sendiri ;)

Mila@Rimbun said...

Happy birthday alya n baba alya...
wahhh cantik dan kemas rumah

Tuan Juhaida said...

Salam kenal.happy birthday utk alya! Tahnia juga utk mama alya yg btungkus lumus mjayakan besday party utk Alya hihi

Mieya Atiera said...

Comelnya birthday girl kita nie.

umi alya said...

hepi bday alya..

psstt: akak ingatkan masak nasi dagang tadi

babYpose said...

Sorry sy nak komen disini, terkomen di entri yg satu lagi, hepi bday princess alya:)

nurbijen said...

nampak meriah majlis tu... comel alya dengan dress yg mama jahit tu.. eh yeke? pepandai jer buat andaian :)

Ummi Iman said...

Simple but nice. Happy birthday Alya. Semoga sihat dan dirahmati Allah sentiasa.

MamaDaniel said...

Rajinnya mama Alya.. siap ada banner gitu.. hihi.. mamaD tak pernah buat majlis besday semata-mata..hihi..selalu buat potong kek dalam majlis makan2 lain..hihi.. pemalas kan..takpun hantar kek ke taska and goodies bags.. hihi... ;P

Suzie said...

happy besday aliya ...teringin gak nak buat banner tu ...heheh

n O e s u h a i m i said...

hepi belated besday alya...mesti alya hepi sgt2 masa ni...ramai kawan2 dia dtg..

Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story said...

epi bufday dearie alya. Be a good n solehah dotter

wan nurul hezrina abd halim said...

epi besday dear alya=)

kinara kinatara said...

selamat hari lahir adik alya...:)

comel dress tu kak:)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

happy belated birthday alya=) meriahnya kawan2 dtg,hehehe