Thursday, April 18, 2013

Buku Baru Mama ^_^

Koleksi terbaru buku mama alya...deadly mist and melatih anak genius.. 1st book adalah Deadly mist (versi melayu) worth to have and read this book...hehe..sebenarnya tak habis baca pun lagi...baru belek2 and baca few muka surat...so personally sy xleh review buku ini lah, tapi anda semua boleh baca kat SINI (review yang bagus bagi sy)...


 pesan saya kepada new parents (termasuk saya), tambahkan ilmu didada sebanyak2nya demi anak2 kita...pastikan kita diberi informed choice, bukan ditakut2kan atau diugut...sebagai contoh bagi kes vaksin (kat fb mmg hangat la pasal vaksin ni)..bagi yang pro-vax, jangan la memperlekehkan parents yang tak vax baby mereka...hormatilah keputusan mereka. sesungguhnya kita ada hak untuk memilih, jadi hormatilah...we are pro-choice...sebelum kita vax/unvax anak kita, pastikan kita study betul2 pro and cons, dapatkan penerangan daripada doc/nurse, tanya mereka apakah isi kandungan, apakah side effect, etc...kalau doc tu bertanggungjawab dia akan bgtau sejujurnya apa kandungan vax, side effect, ect.. kalau tak dapatkan nasihat 2nd opinion..kalau kita vax anak kita pastikan batch number, expiry date ditulis dengan jelas (incase kalau berlaku apa2 boleh buat report). boleh refer sini juga sebagai panduan, Garispanduan Farmakovigilans...



 2nd book, melatih anak genius...buku ni pun baru sempat belek..xbaca pun lagi..takpe, yang penting buku dah ada, baca sikit2 lama2 khatam la buku tu...hehe...in shaa Allah semoga buku ini bermanfaat untuk mendidik anak..

both buku ni saya beli kat BookCafe.com.my...best beli buku kat sini sebab dah la ada discount, free postage lak tu..boleh la shopping2 lagi kat sini lepas ni...hehe


bangsa membaca, bangsa berjaya ^_^


16 ::ThoughT(s):: :

Tuan Juhaida said...

tq share.sy pun berminat nak beli buku yg pertama tu juga

Tuan Juhaida said...

ala dah abih stok buku deadly mist tu kat bookcafe huhu

Jemarisuri said...

js pun suka beli buku tp jarang khatam..hihi

MaMa Rey said...

tq share buku ini NOEN..

setuju dgn NOEN..masing2 punya hak memilih

nurbijen said...

yup, pilihan di tangan kita.. ibubapa harus memilih yang terbaik....
nice info mama alya :)

Mila@Rimbun said...

ada juga tgk mcm2 komen pasal vaksin tuh.. emmm dah takde anak kecik kan.. sekadar baca hahaha.. anak orang lain, let their parent decide..

Kesuma Angsana said...

bagus buku ini !

wan nurul hezrina abd halim said...

buku anak genius nurul ada jugak=)tapi tulah tak abes2 baca.huhu

sobri yaacob said...

ha..ha.. suke jugak baca moto..
trutama bku motivasi dan kjayaan..
sngt memberi inspirasi :)

fatin amalina husna said...

owh..actually ada ye vax yg x patot..patotlar ada mak member yg x bg dya suntik vaksin HPV..x ckp plak sebab apa..mak member nurse mgkin ada lar tuh sebab apa dya x bg..

husna follow sini..
peserta ga kak farah..=)

kinara kinatara said...

stuju dengan akak:)

huhu..:)
cara didik anak zaman sekarang dah tak sama macam zaman dulu kan kak:)

Ummu Muhammad said...

noen buku yg best!! mmg setuju pilihlah krena Allah! ;)

fiqkbe said...

tq sis gtau psl mnde ni. fiq pn nk jgk la buku2 ni.

BUI JUNAIDI said...

TQ..NNT BUI CARIK JUGAK..

IntaNBerliaN said...

melatih ank jd genius tu saya dah ada.. yg lg satu tu xda..

a'aa skrg tgh kecoh kat fb kan... tp saya kurang paham lg pasal ni

lynndamya said...

salam kakak..owh saya baruu saje habis baca buku Deadly Mist tu, dan ade juga kesimpulan yg saya buat tentang buku tu, dalam blog sy. Serius buku tu sgt membuka mata saya betapa kita telah ditipu secara besar-besaran oleh kerajaan Amerika Syarikat :(

pape pun, lepas baca, kena bgtau kat orang sekeliling supaya mereka pun sedar. :)