Monday, April 8, 2013

New Gadget Mama Alya ^_^

Ooo yeah...finally KAM Snap Pliers menghadirkan diri ke bilik jahit saya...hehe...boleh le teruskan misi menjahit Cloth Pads banyak2 lepas ni...snap buttons tu ai beli satu kaler je dulu, mau test ok ke tak..seems like i have to buy other colors la kan, baru cantik, boleh match dengan warna fabric CP... Snap pliers ni kita beli kat TinyTapir...kekonon nak beli yang heavy duty punya (tamak punya kes) tapi setelah mendapatkan nasihat dari k.mila, cukup la dengan yang jenis pliers ni je...hehe ;)



testing...testing...ahaks dapat je snap pliers ni terus test kat CP yg telah dijahit...sebelum ni pakai prong snap button..

^_^



hopefully untuk next cycle boleh ler pakai CP..paling tidak pun dapat pakai CP kat rumah je dulu...yeah...semangat nih ;p


17 ::ThoughT(s):: :

Farah Waheda Wahid said...

ini memudahkan kerja kan mama alya? *_^ wink... lepas lagi cepat kerja2 menjahit dan menyiapkan CP kan?

Kakzakie said...

Kenapalah kakak tak tahupun ada alat ini Noen. Kalau kakak dapat tak tahu pandai guna ke tak..

:: zahra :: said...

Cepat 'next cycle'!! Alya nk kawan :)

Kesuma Angsana said...

amboi makin seronoklah yer

umi alya said...

amboiii kemain lagi erk, tempah ntuk akak juga ye..

Mila@Rimbun said...

wah.. lepas ni sakan skit jahit CP ni hihi

Akak sertai GB snap button ni, memang murahlah, 1000 snaps for RM35-RM38 for 1 colour (kalau tak silaplah, tp lebih kuranglah harganya), beli ramai2 boleh kongsi warna mcm2, sorang ambik 100 bagi 1 warna, memang berbaloi, tapi kan... banyak sgt ni boleh inherit ke 2 3 generation kut hahaha

Ummi Iman said...

Pening2 lalat utk org yg jarang pegang mesin jahit ;)

MamaDaniel said...

Wow... slmt ber snap ek.... =)

izan mama mia said...

wah..makin cergas laa nnt dh ada alat baruu..

ieda immi said...

wahh menarik nie ! ;)

ps : TQ dik , sokongan adik memang akak hargai ;)

LiYa HaNiF :: said...

heheehe bertambah semangat lagi lepas ni yer dak.. :)

PuanZaniff said...

eh cmne nk guna tu

aTieYusof Family said...

Cantik lah jahitan nya..
mcm sama dengan yg sy beli on9 hari tu.. boleh jual kot nti Mama Alya..:)

Ratu Hatiku said...

bg kat saya mst x reti guna hihihi

tenku butang said...

hu3.. teman idak lea reti guna ni...

NoEn said...

@Mila@Rimbun
wah...ad juga tengok GB kat page melor tuh tapi macam malas nk tanya2 n cari org yg nk share

Ummu Muhammad said...

sile jeles dgn noen..i jeles sbb tak berupaye nk buat lagi hahah