Sunday, April 21, 2013

Tambah Lagi 5

Ini project hari jumaat baru2 ni...since material untuk buat Cloth Pad (CP) dh ada, cuba2 la buat lagi..tapi kali ni ada buat adjustment sket tang patternnya...bila dah buat n try pakai baru kita tahu tang mana yang kurang selesa kan...so kene la adjust sana sini pattern dia tu nak kasi selesa sket

 baru ku tahu leceh juga ya menjahit benda alah ni..sepanjang hari menjahit cuma dapat siap 5ketul je CPs...4 untuk normal flow, 1 untuk overnight...untuk top layer (touch to skin side) tu saya guna microfleece...untuk FMQ microfleece ngam2 dapat 5ketul pad...untuk overnight tu saya pakai flannel je...untuk soaker, saya layerkan bamboo velour, cotton knit (up cycle t-shirt lama) & flannel..cuma masih tercari2 kat mana nak beli bamboo fleece (nak buat bamboo fleece lak untuk top layer)...

1 ketul overnight CP & 4 ketul for normal

pandangan belakang CP...comel gitu..ahaks

so far saya berpuas hati la dengan hasil jahitan saya nih..xsangka akhirnya saya berjaya menjahit CP sendiri...hehe...kene jahit banyak lagi la kalau nak fully CP kan ^_^


tengah cari masa untuk jahit baju alya lak..dah tinggi la anak dara saya tu..banyak baju dia dh senteng...huhu


20 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

wah jelesssnyeeeee....cantikk sgtlah noen!!!

umi alya said...

bila tempahan dibuka?

Tihara said...

comel2 nya color..nice2

**pokok santalia tu renek :)

Ummi Iman said...

Comel sebab tulah susah ;)

Iema Gurlz said...

singgah ^^
http://iema90.blogspot.com/2013/03/senarai-link-segmen-blogwalking-follow_15.html

nurbijen said...

mmg comel2 la, tak pernah lagi cuba CP... nanti boleh try ni :)

MimahAjil said...

nak taya CP ni untuk orang dewasa ke?washable eh?

aTieYusof Family said...

wah! makin banyak hasil CP ummi Alya..boleh jual kot nti..ambil tempahan dr kawan2 blogger...:)

MamaDaniel said...

satu hari dapat 5??? okey la tu.. cuba mamaD yang buat.. tak ke 5 hari cuma dapat 1.. ekekekekeke..

Liza Razak said...

wahhh...pandainya sis jahit..comel pulak tu :)

nea lopah said...

jual ke ni? kreatif nya..

fiqkbe said...

tiba2 rasa cam x sbr nk period sbb nk try jgk mnda ni :P

Deqla Manjew said...

cantik sgt... mmg kagum la dgn bakat kamu ni dear... ;)

Tuan Juhaida said...

wah cantiknya!tahniah coz pandai jahit...bestnya!

Zira Aziz said...

..cantik & kemas jhtan NoeN..

xpnh lg berCP stkt ni :P

Jemarisuri said...

cantik...seronok dpt siapkan dan tengok hasilnya kan...gud luck ye noen

Suzie said...

Akak pun ,dapat PUL lagi best

BUI JUNAIDI said...

WOW..WARNA SGT MENARIK..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

cantik n kreatif lah=) suke tgk,

IntaNBerliaN said...

cantiknya...