Wednesday, May 15, 2013

Pencil Roll for My Little Sunshine ^_^

wahhh...lama rasanya blog ni terabai...hmmm nak buat macam mana lately mood untuk berblog menghilang entah kemana nun di laut dalam sana...mama alya ni tak boleh jadi blogger tegar la nampak gayanya...berblog ikut mood and seasons...hehe..what ever lah janji ai tak kacau orang ye tak?

Okay kita start panaskan engine dulu la...jumaat lepas mama buatkan alya pencil roll...nak kasi organize sikit pencil colors alya..iya lah si kecik ni bukan tahu nak kemas balik pun dia punya pencil color lepas guna...tapi ajaibnya bila saya buatkan dia pencil roll ni, lepas guna pencil color mesti dia susun elok2 dalam tu...hmmm pandai pun dia kemas balik ^_^

prop kat belakang tu alya yg tambah,
dia kata bebear and buku nak smile juga...hehe


ada 16 slots jer (supposed 24 slots) sebab mama alya derhaka dengan tutorial..itu la lain kali kalau nak adjust mana2 buat la balik calculation tu baru la betul..ini tidak, menderhaka sesuka hati...haha kan padan muka..igtkan yg tutorial tu tak ngam dengan pencil color alya sbb alya punya batang pencil tu size jumbo..so untuk slot tu sy besarkan sket, tapi lupa nk panjangkan dia punya panel tuh...alahai terima je lah janji anak dara ai suka...hehe


dalam tutorial tak de flip kat bahagian atas tu...sy tambah sendiri to prevent pencil color tu slip and jatuh...tapi rasanya kalau xde flip tu pun xjatuh juga sbb kita dh gulung kan...

quilted pencil roll

mama alya terlebih rajin la pulak..siap buat quilt lagi tu...dalam tutorial dia pakai getah rambut, tapi mama alya tambah sendiri flip & guna snap button (derhaka lagi sekali)...hehe

Untuk pencil roll ni saya follow tutorial kat sini...sebenarnya banyak je tutorial untuk pencil roll ni, google aje lah and choose the best one ^_^


nect project adalah make over iron board...stay tuned...hehehe


13 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

noen n alya kesayangan!!!!! samelah kite mood takde n quite bz nk hariguru nikan..heheh

i jelezzzzlah uuuu!!! u punye jahitan mmg smart n sgt kreatifff!!!

Kuazue Mohd said...

wah..tersgt rajin...anak dara kan..anak teruna agak nyer dia suka tak? nak try lah juga t...kikikiki...tak sabar nak tgk mama alya wat make over iron board pulak..

CeqGu said...

macam beli kat kedai, sangat cantik dan kemas. kalau cikgu yg jahit, mesti lintang pukang jahitannya

Ratu Hatiku said...

Cantik sgt..berkenan plak.. :D

MamaDaniel said...

rajin wo! siap quilted lagi... saya dah laaaamaaaa teringin buat pencil roll ni.. tapi masih tahap teringin lagi la.. hihihi...

nurbijen said...

nak cari kat kedai pun susah pencil case mcm tu... cantik! kraetif la alya, siap letak prop lagi :)

Nisah Idham said...

cantik, buat sendiri ye. memula tgk ingatkan order hehhe

izan mama mia said...

rajin n kreatif sungguh

Suzie said...

akak pernah buat sekali lepas entah mana si widad letak ...

Mila@Rimbun said...

cantiknyerrr...
pandai alya kemas sendiri pencil colour yerr

Kakzakie said...

Ehh... cantiklah Noe. Kakak terpikatlah. Tapi kalau nak buat ni nak kena rajinlah. Sweetlah warna yg Noe pilih.

fiqkbe said...

bestnya!!! ;D

Tuan Juhaida said...

Cantik sgt!bkenannya.rajin n kreatif gitu noen ni