Monday, May 27, 2013

Practice...Practice...Practice

Orang kata practice makes perfect, kalau tak buat silap kita tak akan belajar melalui kesilapan tapi dengan syarat kita tahu la ape yang silap tu...jangan syok sendiri pulak ye...almaklumle kan orang ini ada mesin baru, so ape lagi kerjanya dok menge'test' mesin baru je lah kerjanya..

lagi towel alya menjadi mangsa...kiki


cubaan applique pula...hmm macam syok je buat benda ni...


jumpa free pattern untuk buat hair clips...cam best je kan...hehe...


baba alya dah boleh digitize sendiri tapi sekadar digitize font je lah...kiki...saya malas nak fikir, guna je lah pattern yg dah tersedia ada tu...gatal tangan je nak beli pattern sulam & applique ni...haish...sabor...sabor...


kegilaan baru kami laki bini...maklumle mesin masih baru..keterujaan untuk mencuba sesuatu yang baru tu masih tinggi dan kuat ^_^


13 ::ThoughT(s):: :

Nisah Idham said...

Ya Allah, kreatifnya la hai..
seronok Nisah tengok hasilnya.. nisah tak pandai nak buat semua ni.. tp tgk org buat Nisah suke :) hehe

Farah Waheda Wahid said...

wah bestnya... occay mama ayya...buat satu untuk adik ayya dalam perut ni boleh tak? ekekekeke....

Kakzakie said...

Ala... No cantiklah. Kakak tak ada mesin macam ini kalau ada pun tak pandai agaknya...

Buat macam ini otak kena jalan seiring dgn tangan dan mesin utk digerakkan...

RynaHakimi said...

Sangat cantik hair clip itu..nanti noen wat GA la..nak join..heuheu :)

aTieYusof Family said...

Walaupun baru belajar test2..tapi cantik lah Mama Alya.. lama2 nti terer lah..:)

umi alya said...

cantiknya...

mama aryan said...

bestnya suami isteri pun ada minat yg sama..

akak ni mmg malas sikit..hihihi

aTieYusof Family said...

singgah rabu:)

MamaDaniel said...

Syoknyer.... sesungguhnya mak tergoda!!

ieda immi said...

semua cantik2 ..
comel ;)

Kesuma Angsana said...

wah menariknye cantik !

IntaNBerliaN said...

saya yg tgk ni pun teruja! :)

Mimie Najib said...

bestnya ada hobi baru.. ^_^