Thursday, May 2, 2013

Telekung Comel Untuk Budak Comel ^_^

Alhamdulilah setelah bertangguh sekian lama untuk buatkan alya telekung, akhirnya petang semalam berjaya juga buatkan telekung untuk alya satu...itu pun sebab alya dok minta nak pakai telekung juga tiap kali solat...sebelum ni dia hanya ikut je kita solat tapi lately ni dah pandai minta nak pakai telekung juga... 

alhamdulillah, kepimpinan melalui teladan orang kata...xpernah paksa, xpernah suruh tapi dia dengan sendirinya nak buat..amik wuduk pun alya dah pandai...semoga didikan awal ini akan sebati dengan jiwa alya...

comel tak telekung alya ni? hehe
xsempat lagi nak amik gambar model pakai telekung ni...
lain kali la ye

semalam kan cuti, lepas solat asar tu baba alya suruh buatkan alya telekung (actually dh byk kali baba alya suruh) sebab dia tengok anak dara dia pakai telekung mama masa solat...kiki..so selongkar la bilik jahit tgk ada ke tak kain yg sesuai...alahai kain plain in stock xbyk la pulak...yg ad pun hanya 1meter each color...so ape lagi kan combo je lah nak kasi labuh...

dan mama alya cuba la bereksperiment dengan style yg ada 'awning' nih...1st time nih jahit telekung pesen gini..sebelum ni jahit yg biasa2 tu je..alhamdulillah menjadi dan sgt berpuas hati..xsangka menjadi dengan jayanya...haha...saya follow tutorial dari k.mila part bahagian muka tu...TQ kak semoga Allah merimpahkan rezeki buat akak sekeluarga... ^_^

ok tak?hehe

semoga dengan adanya telekung comel ni, alya makin rajin solat...alya solat ikut mood, kadang solat sampai habis, kadang rakaat pertamanya je pastu hilang entah kemana...xpe la nak, alya ikut mama solat tu pun mama dah cukup bangga... lepas ni kene buat satu bag comel untuk alya simpan telekung dia (tak tahu bila boleh buat...ekeke)...


ayat favorite alya sekarang "mama, alya pandai...."


18 ::ThoughT(s):: :

Mila@Rimbun said...

teringin nak tengok alya pakai telekung ni hihi..

cantik sangat.....

babYpose said...

Cantik, Alya pasti suka :)

IntaNBerliaN said...

cantik!!

ayat alya sama cam alisha.. alisha pun, asyik ckp "akak pandai".. hihi

CeqGu said...

cantik sgt2!karang ada g xkusyuk solat sbb ralit tgk telekung alya lawa hihi

Suzie said...

cantik...nak jahit juga untuk widad asyik pakai yang lama je kesian pula...

Ummi Iman said...

Cantik sgt. Mesti lebih rajin solat lps ni.. untungnya Alya mama pandai jahit. Ada juga hajat nak alter telekung yg ada. Takut tak menjadi je nanti ;)

nurbijen said...

serius saya berkenan sgt kat telekung tu.. nanti letak gambar model sekali :)

Mayang ABDUL RAZAK said...

comelnyer .. kaler pun sweet

MamaDaniel said...

ala.. nak tgk gambar model... hihihi... alya..pose please... ngeee... :D

n O e s u h a i m i said...

rajin nyer Noen...mmg cantik n comel sangat2...

Arya Addin said...

Comelnya ! :)

soclose2213 said...

cantiknya telekung dia.. nk selit tmph satu boleh :b

soclose2213 said...

cantiknya telekung dia.. nk selit tmph satu boleh :b

ieda immi said...

aah cantik2 .. ;)

Kesuma Angsana said...

cantik tu !

Deqla Manjew said...

siyes sgt comel..kalo bkn budak bole pakai ke? hikhik

aTieYusof Family said...

Cantik lah..mesti lagi cute ni klu Alya pakai...moga menajadi anak yg solehah ye cyg...:)

Ummu Muhammad said...

noeeennn canteknyeeee!!!!! mane model die?

p/s: rase mcm lame pulak tk bw blog u :D