Tuesday, June 4, 2013

Help Me Please....

Baba, makcik-makcik, kakak-kakak semua, help me please...


 Pagi-pagi dah buat aksi superman...itu la lain kali dengar cakap mama...kan dah jatuh tu...orang kalut nak pergi kerja dia sibuk nak kutip flower...

mata tak lepas dari roti kat tangan, takut roti dia kene tanah la tu ;p

kat depan rumah ada timbunan tanah, entah bila tuan tanah tu nak ratakan tanah..dah tumbuh macam2 dah kat atas tanah tu...yang si kecik ni pantang nampak bunga mesti nak kutip...dah cakap dah kutip flower petang nanti, dia berkeras juga nak kutip time tu juga, sekali tengok2 je dah tertiarap kat tanah...sebelum selamatkan alya, sempat lagi amik phone snap gambar dia..bukan senang nak tengok aksi macam ni...hihi


bayangkan mama alya yang jatuh tersungkur kat situ...owh tidak!!!


16 ::ThoughT(s):: :

:: Cik Viva :: said...

Kalau rotate gambar tu mesti nampak macam Alya tengah climbing..hehe

ieda immi said...

alor2 dah ruper aksi superman ! kekeke ;)

Kakzakie said...

Hebat Alya ni tak menangis walau dah terbaring dan siap nak selamatkan roti dia..

umi alya said...

nasib le alya, mama kamu tu blogger tegar, pantang terjumpa aksi2 menarik, hahhhhhhhhh apa lagi.... snap, jgn tak snap..

IntaNBerliaN said...

kalau mam alya yg jatuh, alya plak yg ambik gambar.. hihi... terkejut la jwbnya

Farah Waheda Wahid said...

mula2 aunty ingat ayya tengah rock climbing...betul cakap cik viva...he he he...

luka tak? ala sian anak aunty yang sorang ni, jatuh dia pagi tadi ye...

Ratu Hatiku said...

igtkan saja posing mcmnie..rupanya jatuh..ksian dia...

nurbijen said...

comey jer tgk roti yang tetap kekal di tangan...
saya pun tak leh imagine kalau mama yg meniarap lagu tu... hihihi

aTieYusof Family said...

cian nya anak dara ni jatuh.. klu kita yg besor ni jatuh tak tahu lah mcm mana rupa..hehe..

Tihara said...

laa kesian dia jatuh tapi sayang dia kat roti tu.. :)

Suzie said...

Ala siannya

Zira Aziz said...

bgs alya, x nangis pn jatuh..

alya ni mmg ade talent jd model..jatuh pn comel hahaha

Mimie Najib said...

hehehe..tak nangis pula dia ye.. =)

mama aryan said...

mama blogger nak buat mcm mana..amik gambar anak dulu baru la tolong si anak hehehe

Ummu Muhammad said...

wahhh carelah mama wat effect mcm daki gunung curam si alya ni

wantie said...

ups.. apa apa hal pun selamatkan roti dulu.

sian dia terjatuh la pulak. tak pe sikit je tu. budak cerdik memang kena rasa pahit manis kehidupan. tul tak?