Thursday, August 22, 2013

Tanda Kasih Mama...

As a start untuk mengembalikan mood masuk studio jahitan, kene la buat sesuatu yang menggembirakan hati..sudah lumrah seorang ibu, bila anakknya gembira maka si ibu berkali ganda gembira... malam tadi sambil2 seru mood menjahit yang belum kunjung tiba setelah berehat hampir 2minggu, saya buatkan puteri solehah saya bantal baru... 


sejujurnya saya recycle kekabu dari bantal yang saya "curi" dari rumah mak...bantal tu dah lembik dan nipis dah..so saya buatkan yang baru, jahit bantal kasi kecik agar kembali gebus...jadi la bantal baru dan bertambah baru bila disarungkan dengan sarung bantal yang cantik itu...erk cantik ke? cantik kot sebab alya tak putus-putus puji bantal tu cantik...maka kembang setaman la mama dia ni bila anak dara yang cerdik itu memujinya...muehehe
 

Untuk bahagian belakang, saya guna fabric berbeza...baru la ceria sikit kan...depan belakang lain-lain corak fabriknya...dan nak kasi kemas, saya jahit hidden zip...baru la tak tercabut sarung bantal dari bantal tu kan...



Dan...inilah model bantal tersebut..geram betul dengan budak kecik ni..bila nak snap gambar buat-buat menguap pulak dah...


banyak-banyak shoot yang sama ambil ini je yang ok sikit...yang lain gaya yang entah apa-apa dan gambar tak sharp...


ehem...iklan sikit, sapa yang berminat boleh la tempah ^_^ ...untuk maklumat lanjut sila layari mamalya boutique punya blog atau fanpage...hehe


terasa nak bantal comel juga.... ^_^


22 ::ThoughT(s):: :

Zira Aziz said...

..waaa mmg serius cantik..dh cekap guna 'ahli baru'..hehe

MamaDaniel said...

Mestilah menguap mama... kata dapat bantal.. baru dan cantik plak.. lena la tido si puteri... hihi...

nurbijen said...

amboi, bukan main sronok alya dapat bantal baru...nak jugak.... kalau ada kat teganu ni, dah lama tempah satu utk anak-anak..

Suzie said...

Comel princess tu

Nida Mohd said...

serious cantik..untungnya alya dapat mama pandai menjahit..

aTieYusof Family said...

comelll bantal tu secomel Alya..hehe..suka lah anak dara tu kan? :)

Mieya Atiera said...

cantik..

Aisy Nasiha said...

Lawa bantalnya ni...patutla alya suka....

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololooo..sgt cntikk..

Ummi Iman said...

Cantik. Lembut je warnanya...

SoNice said...

ceria je warna bantal tu..font adrianna tu cun la..sy ada masalah memilih font yg cantik..dh terlalu byk font sampai tak tau nk pilih yg mana

NoEn said...

@Zira Aziz
alhamdulillah boleh la...baba alya pun dh pandai guna ;)

NoEn said...

@MamaDaniel
hari-hari dia kelek bantak ni g taska...hehe

NoEn said...

@nurbijen
bila dh balik m'sia boleh la tempah ye kak...hehe

NoEn said...

@Suzie
alya ckp bantal pisyeh T_T

NoEn said...

@Nida Mohd
alhamdulillah..boleh la sikit2

NoEn said...

@aTieYusof Family
suka sangat...hehe

NoEn said...

@Mieya Atiera
TQ

NoEn said...

@Aisy Nasiha
alhamdulillah...anak dara sorang ni apa pun yg mama dia buat dia kata cantik..w/pun hasilnya xseberapa ;)

NoEn said...

@SoNice
sama la...ada masalah itu juga...kalau sulam towel lagi bermasalah sebab font yang halus2 macam ni xberapa nak cantik bila sulam kat towel tebal..huhu

Kesuma Angsana said...

hasil yang sgt cantik tu !

Mimi Azirah said...

Ok kak sy nak terjah blogshop akak nti