Monday, September 2, 2013

Baju Raya Yang Baru Siap... T___T

As usual mama alya memang plan nak jahit macam-macam fesyen baju raya untuk anak dara dia nan sorang tu...tapi akhirnya hanya 2 helai je yang sempat siap..dress untuk pakai pagi raya dan sehelai blouse...hoho teruk betul mama alya ni kan...kain untuk buat baju ni dah siap potong cuma tak sempat jahit je...maka tanggal 31 August 2013 mama alya gigihkan diri untuk siapkan baju anak dara dia yang terbengkalai itu...hehe...

Ini la dia baju itu...

Siap je baju terus anak dara i pakai...kebetulan kawan ajak beraya rumah dia...so apa lagi, rasmi baju baru la kan... And as usual, si tuan punya baju cakap CANTIK...hehe...if not anak sendiri yang puji, siapa lagi mau puji kan? ^_^

Konon-konon posing la tu

nampak macam dah besar si alya ni

Tak tau style apa si kecik ni posing.. T_T

Anak gadis kami ^_^

Plan asal baju ni sepasang dengan seluar...mama sambung jahit seluar lain kali la ye...hehehe..haritu sempat siap jahit baju je, seluar tak sempat o_O


Alhamduillah...Ramalanku benar belaka ^_^


16 ::ThoughT(s):: :

Mieya Atiera said...

COMELNYAA..

Farah Waheda Wahid said...

wah, canti bergaya alya yang comel... as usual akak komen, untung alya ada mama yang pandai menjahit...

Kakzakie said...

Eh... memang cantiklah baju tu baru tu. Kalau beli dah berpuluh ringgit..

MamaDaniel said...

Ramalan apa la mamaAlya ni ek.. buat ambo tertanya2.. hihihi..

memang cantik la baju Alya..biar lambat asal siap ek.. lagipun raya ada lagi balance2.. hahaha

ieda immi said...

alaa comel ...
cute je combination colour tuu !

umi alya said...

tahniah, tumpang gembira

Zee Suhaini said...

besar dah alya..mama dah boleh kasi alya geng ni..hihi

RedRose said...

omg! cute nye baju tu. mama sgt pandai menjahit okey! and da girl who wearing it looks like a fairytale princess. comey!

Ummi Iman said...

Ceria warnanya.. Sweet

Sya Mimie said...

rajin mama alia menjait ye.. :)

NoEn said...

@Farah Waheda Wahid
TQ..kalau bukan anak yang merasa tempiasnya, sape lg kan...hehe

NoEn said...

@Kakzakie
betul kak..sebab sy amik upah untuk bj ni pun berpuluh ringgit juga ;)

NoEn said...

@MamaDaniel
hihi..raya belen 2-3 hari je lagi ;p
jawapan untuk ramalan tu dah ada kat blog ni...intai ler kiri kanan atas bawah kat blog ni ;)

Ummu Muhammad said...

confused ramalan pakah?? hahah

Mimi Azirah said...

Cantik kak dress nih memg kretip

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

cantiknye,,sesuai alya pakai,comey jek=)