Tuesday, September 3, 2013

Lubang Sana Sini... T___T

Orang kecoh pasal harga minyak ron95 dengan diesel naik 2posen...kita setuju atau tak harga tetap naik..redho aje lah ye..lepas ni kita kene usaha / fikir cara lain untuk menjana lebih pendapatan ataupun berjimat cermat dengan apa yang kita ada sekarang ni...tapi sure harga barang lain akan menyusul naik lepas ni...nasi lemak sebungkus pasti makin sikit...hoho...nak makan banyak kene bawa bekal sendiri lor.. -_-

ok berbalik pada tajuk....meh kita tengok gambar ni... 
rezeki kami dapat yang dah tak berfungsi sepenuhnya...tak dapat detect USB dengan Bluetooth...mula-mula ingatkan kami yang tak pandai guna, tapi bila hantar kat pusat service memang radio tu yang rosak...ingatkan diorang ganti dengan unit baru tapi katanya  akan hantar repair KL dulu, kalau tak jadi juga baru tukar unit baru...xpe la janji mama still boleh bawak kete ni ke office...hoho...paling lama lagi 2minggu kot baru tak berlubang sana sini...

alya tanya "mama, sape buat kete alya?" hoho...saya apa lagi amik le peluang cakap ha lepas ni tak mau tekan-tekan situ lagi dah...kan dah rosak tu...alya la buat..hehe


pening-pening lalat...


19 ::ThoughT(s):: :

permatabiru said...

hehe..nasib baik boleh berganti..sabar ekk..

Kakzakie said...

Pandailah Alya juga yg kena. Nasib baik dia belum faham lagi:)

Minyak naik tu hadiah kemerdekaan 56 tahun buat kita hohoho....

Sya Mimie said...

kena bnyk bersabar la kak kalau pkai kete ni..hehe

nurbijen said...

hihihi, alya jugak yg kena....

deno said...

sabar ya kak...

izan mama mia said...

sepi laaa dlm keta

ieda immi said...

ekekeke pandai alya ye ..
mama pun pandai koneerr .. ekkeke lepas nie sure alyaa x usik dah ;)

:: zahra :: said...

Kereta apa ni Noen?

Ummi Iman said...

Lama juga tu. Jauh diorg hantar repair.

Marya Yusof said...

As salam Noen,

Alhamdullillah kita mampu berkereta... moga kerajaan buat kajian kembali ttg kenaikan harga minyak ni... moga adelah mekanisme yg baru utk atasi perihal agihan subsidi yg lebih berkesan... dok dgr complain kat FB lately dr jauh...aduhhhh...hehehe :) Eh cite pasal minyak pulok dahhh hikhik...

Noen berminat ke dgn bengkung tu, klu nak nnt boleh marya orderkn, harga dlm RM250 je... insha'Allah bln nov ni kami akan pulang ke Msia ...

PuanZaniff said...

hihi..alahai..keta baru ke akak

Zira Aziz said...

..kereta alya?..heheh..

20sen tu secara tersuratnya sikit, tapi tersiratnya banyakkkk..

umi alya said...

yg mana2 berlobang tu, kita tampal jer ngan gam UHU, hihihi

Ummu Muhammad said...

i hrp lepas ni ade petrolpam 1 malaysie!!

kesian org yg duk kt bawah..menteri measih cool planet!

lieyalatif said...

ermm nampaknye proses nak baik pulih amik mase gak tu...nak antar kl bagai....xleh ke baiki kat mane2 then kite anta claim kan...

Mimi Azirah said...

Plak xleh nk detect usb n bluetooth..
Mcm2 hal kan kak

Mieya Atiera said...

Mesti sunyi gila kan, takde kedengaran suara-suara DJ

umi alya said...

As salam.. akak singgah bertanya kgabar, lamanya x dgr cerita

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe pasni alya da tak tekan2 la kalau da nmpak cmtu=)