Wednesday, November 13, 2013

Roti Alya Lebih Menjadi

Masa membuat roti edisi kurang menjadi, macam biasa anak dara mama sibuk nak meroti juga...Mama, macam biasa la bagi je anak mama buat...iye lah ni pun part of pembelajaran juga kan...kecil-kecil dah belajar buat roti, mana tahu bila besar nanti jadi tokey kedai bakery...boleh gitu? 

Khusyuk tabur gula kat atas roti dia ^_^

Roti yang ditabur gula dan kismis
Sudah pastinya mama yang tolong bentukkan roti jadi ala-ala tocang tu...hihi...part sapu telur, tabur gula dan kismis, alya yang buat sendiri...masa tengah uli doh pun sibuk "alya nak buat...alya nak buat" so mama layan je lah...tapi siapa sangka rupa-rupanya roti alya lebih menjadi dari roti mama..roti alya lebih lembut dan cantik...waaaa nangis mama T____T

Macam sedap je kan roti alya ni

Alya suka sangat la bila roti dia masak...Kejap je roti alya habis dimakan...baba pun cakap roti alya lagi menjadi...nangis mama lagi sekali sebab kalah dengan anak dara... T_T


Mama kepingin nak buat pizza pula...aish baby ni kan demand macam-macam ;)


14 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

wah alya gitu! mama sile bertabah..nmpaknye skill masak baba sudah mennjalar dalam urat saraf babandanya haah

Ratu Hatiku said...

Pandainya...oklah tu lama2 mst terror dr mamanya..hihihi

Mila@Rimbun said...

wahhhh bakal tokey roti ler ni nnt... kalahkan gardenia :)

Farah Waheda Wahid said...

ha ah lah...roti alya nampak cantik dan menjadi....

nurbijen said...

mama kena tanya Alya, apa rahsia Alya uli roti tu hingga menjadi.... hihihi

ohpanduan panduan said...

sedapnya makan roti gula campur kismis tu. Nak rasa juga boleh?

Suzie said...

Adoiii tercabar lah pula. Hihihi buat selalu selalu mesti jadi.

Mak Wardah said...

nanti auntie nak suruh kakak wardah buat...

MamaDaniel said...

waaa... rajinnyer meroti... mak tak pernah try lagi.. hihi.. alya pasni memang pembantu mama dia la.. untung mama dia.. hihi... :)

Kakzakie said...

Ohh... memang sedap tu. Auntie pun suka ni Alya:)

Aisy Nasiha said...

Ahaa.. ada tangan yg berbakat utk buat pastri nampaknya alya ni.. tak pelah nampaknya mama bolehla rehat lepas ni...

Pizza pun nak buat ke? Ke delivery je?

Zira Aziz said...

nmpknya alya ade talent jd chef dr jd fesyen designer mcm mamanya ..hehehe

izan mama mia said...

wah mengroti lak yaa... alya ..nnt buat roti lg yer

Aisy Nasiha said...

Alya ada bakat nak jadi chef pastry ni .....nampak ada gaya tu..