Tuesday, September 3, 2013

Lubang Sana Sini... T___T

Orang kecoh pasal harga minyak ron95 dengan diesel naik 2posen...kita setuju atau tak harga tetap naik..redho aje lah ye..lepas ni kita kene usaha / fikir cara lain untuk menjana lebih pendapatan ataupun berjimat cermat dengan apa yang kita ada sekarang ni...tapi sure harga barang lain akan menyusul naik lepas ni...nasi lemak sebungkus pasti makin sikit...hoho...nak makan banyak kene bawa bekal sendiri lor.. -_-

ok berbalik pada tajuk....meh kita tengok gambar ni... 
rezeki kami dapat yang dah tak berfungsi sepenuhnya...tak dapat detect USB dengan Bluetooth...mula-mula ingatkan kami yang tak pandai guna, tapi bila hantar kat pusat service memang radio tu yang rosak...ingatkan diorang ganti dengan unit baru tapi katanya  akan hantar repair KL dulu, kalau tak jadi juga baru tukar unit baru...xpe la janji mama still boleh bawak kete ni ke office...hoho...paling lama lagi 2minggu kot baru tak berlubang sana sini...

alya tanya "mama, sape buat kete alya?" hoho...saya apa lagi amik le peluang cakap ha lepas ni tak mau tekan-tekan situ lagi dah...kan dah rosak tu...alya la buat..hehe


pening-pening lalat...


Monday, September 2, 2013

Baju Raya Yang Baru Siap... T___T

As usual mama alya memang plan nak jahit macam-macam fesyen baju raya untuk anak dara dia nan sorang tu...tapi akhirnya hanya 2 helai je yang sempat siap..dress untuk pakai pagi raya dan sehelai blouse...hoho teruk betul mama alya ni kan...kain untuk buat baju ni dah siap potong cuma tak sempat jahit je...maka tanggal 31 August 2013 mama alya gigihkan diri untuk siapkan baju anak dara dia yang terbengkalai itu...hehe...

Ini la dia baju itu...

Siap je baju terus anak dara i pakai...kebetulan kawan ajak beraya rumah dia...so apa lagi, rasmi baju baru la kan... And as usual, si tuan punya baju cakap CANTIK...hehe...if not anak sendiri yang puji, siapa lagi mau puji kan? ^_^

Konon-konon posing la tu

nampak macam dah besar si alya ni

Tak tau style apa si kecik ni posing.. T_T

Anak gadis kami ^_^

Plan asal baju ni sepasang dengan seluar...mama sambung jahit seluar lain kali la ye...hehehe..haritu sempat siap jahit baju je, seluar tak sempat o_O


Alhamduillah...Ramalanku benar belaka ^_^