Thursday, January 9, 2014

Hari ke-4

Alhamdulillah pada hari ke-4 sudah tidak ada drama air mata dari kakak alya...dia sudah mahu ke school hijau...bangun dari tidur cakap dengan dia, hari ni kakak pergi school hijau eh, tak mau nangis-nangis ya...dia cakap ok...lega rasanya...klo tak sedih gak mama nak tinggal kakak di tadika kalau dia menangis...

Sepanjang perjalanan pun dia tak habis-habis cakap hari ni kakak nak pergi school hijau...masa lalu depan taska dia dulu pun dia siap cakap, "mama, tak payah la pergi school putih...xde orang.." hihi pandai pula ya dia..2-3 hari lepas kemain lagi nak ke school putih...

Sampai saja di tadika macam biasa, salam & peluk mama then berjalan masuk ke kelas..mama hantar dekat pagar je (of course teacher dia ada kat pagar sambut dia)...Alahai rasa macam dah besar la pulak anak mama ni...

Sempat lagi posing sebelum turun dari kereta ;)

Ya Allah jadikanlah zuriatku penyejuk mata, penawar jiwa


10 ::ThoughT(s):: :

nurbijen said...

Alhamdulillah, Alya dah semakin seronok nak ke sekolah hijau :)
belajar rajin2 yer sayang :)

Aisy Nasiha said...

Wa....lawanya alya ke tadika. Pakai lipstik lagi.. haha.. takpe ..yg penting anak seronok utk belajar.. kan?

MamaDaniel said...

ok sgt la kakak ni.. anak kita dulu 3 bulan baru ok u... tabah la mama n papa menahan diri.. hihihii

Suzie said...

Akak hari ni boleh hantar lagi qaid. Next week dah x blh hantar sampai kantin. Macam sedih je dia nak kna tinggal.

Zira Aziz said...

pasni bila msuk drjh 1 mst dh xde drama air mata :)

cr kwn rmai2 tau alya..

syiela said...

alhamdulillah.. alya kan budak pandai :)

Ummi Iman said...

Wah dh pegi school ya.. iman masih ddk rmh lg.. rajin2 bljr ya alya.

Puan Zaniff said...

makin ceria alya..alhamdulillah..
belajar rajin2 tau

Tuan Juhaida said...

Wah bagusnya..ceria ke sekolah gitu!bijak!

Mak Su said...

all the best alya! :D